3D-CAD Markarbete Anläggning

KYH Malmö
Sammanfattning
Korta YH-utbildningar
Distans
10 veckor
Deltid, distans
CSN-berättigad
Svenska

Beskrivning

Om kursen

Arbetar du redan med mätteknik eller inom andra delar av bygg och vill kompetensutveckla dig inom det digitala? Då är den här kursen rätt för dig!

Utbildningens koncept är att ge en omfattande kurs i fördjupad CAD-hantering inom mark och anläggning för mätningstekniker, mätningsingenjörer och projektörer med yrkeserfarenhet.

Kursens syfte är att förse dig med goda kunskaper och
färdigheter inom CAD mot hantering av ritningar och mätdata för markarbete och anläggning.

Du lär dig hantering av ritningar, koordinatfiler, metoder och tekniska beskrivningar genom verktygen AutoCAD, Civil 3D och SBG GEO. Detta för att kunna bearbeta ritningar och 3D-modeller i CAD mot markarbete och anläggning såsom för vägar och terrängmodeller. Med utökad digital kompetens skapas bättre förutsättningar för att kunna planera framåt, identifiera framtida problem och testa idéer proaktivt för minskat avfall och mer effektiva byggprocesser.

Under kursen

Denna kortkurs på 10 veckor kommer ge dig spetskompetens inom det digitala arbetet med markarbete och anläggning. Du kommer kunna tillämpa flera CAD-system och bearbeta, analysera och dimensionera 3D-modeller.

Utbildningen sker på distans och upplägget är utformat med hänsyn till att du som studerande ska kunna kombinera ditt arbete parallellt med dina studier. Kursen är på halvfart och du kommer att ha undervisning 1-2 dagar i veckan. Via vår läroplattform finns tillgång till kursmaterial, studiehandledning, inspelat material, chattforum och diskussionsgrupper.

KYHs distansupplägg är baserat på blended-learning, vilket innebär en kombination av inspelade föreläsningar, arbete individuellt eller i grupp samt fördjupning och diskussion i live-forum. Att du som studerande har snabb access till läraren ser vi som mycket viktigt för kunskapsprocessen och det slutgiltiga studieresultat.

Framtid och kompetensbehov

Det finns ett stort kompetensbehov inom 3D-CAD för markarbete och anläggning och kursen är framtagen tillsammans med branschen. De nya CAD-verktygen har effektiviserat hela processen för beredning och överlämning av data. 3D-geometri kan bära mycket data och öppnar upp för mer intelligenta, säkra och betydligt mycket mer omfattande projektmodeller.

Framtiden är ljus och din spetskompetens av de nya digitala verktygen är en efterfrågad kompetens på arbetsmarknaden som kan öppna flera dörrar i din karriär. En kompetensutveckling inom dessa CAD-system bidrar till att hela byggprocessen kan bli mer kostnadseffektiv och energibesparande. Detaljerad data och överskådliga modeller gör produktionen lättare och mer hållbar, samt underlättar för resurs- och masshantering och minskat avfall.

Hållbarhet har alltid varit en grundsten för KYH inom samhällsbyggnad vilket har influerat sättet vi undervisar på samt våra samarbeten. Vi är noga med att skapa långa relationer inom våra branscher och flera av de som sitter i ledningsgrupperna hos KYH har gjort det i många år. En del av vår filosofi är att skapa specialisten som företagen i våra nätverk vill anställa. Vi är stolta över våra relationer som finns över flera regioner i hela landet.

Ansökan och behörighet

Behörighetskrav

För att kunna bli antagen till utbildningen behöver du ha gymnasieexamen från Sverige eller annat land.

Behörighetskrav:1 år heltid yrkeserfarenhet som mätningstekniker, mätningsingenjör, projektör eller liknande yrkesroll inom bygg- och anläggningsbranschen.

Saknar du något behörighetskrav? Då kanske du kan söka på reell kompetens eller göra ett kostnadsfritt behörighetstest.

Vad säger dina blivande arbetsgivare?

"Det är många som har efterfrågat autocad, det känns som en klar kompetenshöjning."

Robin Gynnstam,
Regionchef Malmö på Teodoliten Mätteknik. 

KYH Malmö

Det här är KYH Vår vision

KYH tillhör topp 10 största yrkesskolor i Sverige. Vi erbjuder utbildningar inom samhällsbyggnad, ekonomi och IT. Just nu är vi 1400 studerande i nästan 60 olika klasser. Vi vill skapa en studentupplevelse för livet, som du känner starkt för under...


Läs mer om KYH Malmö och visa alla utbildningar.

Hitta till utbildaren

KYH Malmö

Östra Kanalgatan 5
211 41 Malmö

Tel: 019-100080
Mobil 019-100080
www.kyh.se

Recensioner

Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.