Entreprenadingenjör - Hållbart Byggande

KYH Malmö
Sammanfattning
YH-utbildning
Malmö
2 år
Heltid
CSN-berättigad

Beskrivning

Vad gör en Entreprenadingenjör?

En Entreprenadingenjör deltar i alla skeenden av ett bygg- eller anläggningsprojekt, från planeringsstadiet till det att projektet är tekniskt avslutat. Som Entreprenadingenjör inom samhällsbyggnad förhandlar du med underleverantörer och leverantörer, sköter upphandlingar, tar fram kostnadskalkyler och ansvarar för avtalsunderlag.

En Entreprenadingenjör planerar och utför inköpsarbete på projektnivå. Man deltar i alla skeenden av ett bygg- eller anläggningsprojekt, från planeringsstadiet tills projektet är tekniskt avslutat. Yrkesrollen handlar till stor del om planering, inköp och ekonomi. Entreprenadingenjören är ett stöd till platschefen och upprättar planeringsunderlag och anbuds- och produktionskalkyler. Man ska kunna göra prognoser och kostnadsanalyser för olika skeden i projektet.

Rollen innebär mycket kontakt med interna och externa kunder och leverantörer. Numera är kunskaper i hållbarhetsfrågor viktiga.

Hur ser framtiden ut för en Entreprenadingenjör?

Yrkesrollen Entreprenadingenjör är en av de viktigaste kompetenserna i bygg- och infrastrukturprojekt. KYH samverkar med både de största och medelstora byggföretag i alla storstadsregioner, exempelvis Wästbygg, Veidekke, PEAB, JM och Skanska där vår alumni också arbetar.

Det finns idag en stor kompetensbrist inom byggsektorn och efterfrågan drivs av stora utvecklingsprojekt såsom bostäder, lokaler och infrastruktur.

Exempel på yrkestitlar förutom Entreprenadingenjör:

  • Projektingenjör
  • Kalkylator
  • Arbetsledare
  • Kalkylingenjör
  • Platschef

Varför välja KYH?

Praktik/LIA

Samarbete med branscher

CSN-berättigad

Ansökan och behörighet

För att kunna bli antagen till utbildningen behöver du ha gymnasieexamen från Sverige eller annat land. Du behöver även ha minst godkänt betyg i något av de olika särskilda behörighetskurserna nedan:

  • Matematik B / Matematik 2
    ELLER
  • Bygg och anläggning 1

KYH Malmö

Det här är KYH Vår vision

KYH tillhör topp 10 största yrkesskolor i Sverige. Vi erbjuder utbildningar inom samhällsbyggnad, ekonomi och IT. Just nu är vi 1400 studerande i nästan 60 olika klasser. Vi vill skapa en studentupplevelse för livet, som du känner starkt för under...


Läs mer om KYH Malmö och visa alla utbildningar.

Hitta till utbildaren

KYH Malmö

Östra Kanalgatan 5
211 41 Malmö

Tel: 019-100080
Mobil 019-100080
www.kyh.se

Recensioner

Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.