Korta YH-utbildningar

3D-CAD Markarbete Anläggning

KYH Nationellt, Distans
Längd
10 veckor
Utbildningstakt
Heltid/deltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
20 november, 2023 se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: 2023-11-01
Utbildningsform
Distans
Språk
Svenska
Längd
10 veckor
Utbildningstakt
Heltid/deltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
20 november, 2023 se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: 2023-11-01
Utbildningsform
Distans
Språk
Svenska
Vill du veta mer?

Beskrivning

Arbetar du redan med mätteknik eller inom andra delar av bygg och vill kompetensutveckla dig inom det digitala? Då är den här kursen rätt för dig! Utbildningens koncept är att ge en omfattande kurs i fördjupad CAD-hantering inom mark och anläggning!

Om 3D-CAD

Kursens syfte är att förse dig med goda kunskaper och
färdigheter inom CAD mot hantering av ritningar och mätdata för markarbete och anläggning. Du lär dig hantering av ritningar, koordinatfiler, metoder och tekniska beskrivningar genom verktygen AutoCAD Civil 3D och SBG GEO. Detta för att kunna bearbeta ritningar och 3D-modeller i CAD mot markarbete och anläggning, såsom för vägar och terrängmodeller.

Under kursen

Kursen ger dig spetskompetens inom det digitala arbetet med markarbete och anläggning. Du kommer kunna tillämpa flera CAD-system och bearbeta, analysera och dimensionera 3D-modeller.

Utbildningen sker på distans och upplägget är utformat med hänsyn till att du som studerande ska kunna kombinera ditt arbete parallellt med dina studier. Kursen är på halvfart och du kommer att ha undervisning 1-2 dagar i veckan. Via vår läroplattform finns tillgång till kursmaterial, studiehandledning, inspelat material, chattforum och diskussionsgrupper.

Framtid och kompetensbehov

Det finns ett stort kompetensbehov inom 3D-CAD för markarbete och anläggning och kursen är framtagen tillsammans med branschen. De nya CAD-verktygen har effektiviserat hela processen för beredning och överlämning av data. 3D-geometri kan bära mycket data och öppnar upp för mer intelligenta, säkra och betydligt mycket mer omfattande projektmodeller.

Ansökan och behörighet

Behörighetskrav:

1 år heltid yrkeserfarenhet som mätningstekniker, mätningsingenjör, projektör eller liknande yrkesroll inom bygg- och anläggningsbranschen.

Kommande kursstarter

1 tillgängligt startdatum

20 november, 2023

  • Distans
  • Distans
  • Svenska
  • Sista ansökan: 2023-11-01
KYH Nationellt
Årstaängsvägen 33
117 43 Stockholm

Det här är KYH

KYH tillhör topp 10 största yrkesskolor i Sverige. Vi erbjuder utbildningar inom samhällsbyggnad, ekonomi och IT. Just nu är vi 1400 studerande i nästan 60 olika klasser. Vi vill skapa en studentupplevelse för livet, som du känner starkt för under...

Läs mer om KYH Nationellt och visa alla utbildningar.

Highlights