Visa yhutbildningar.se som: Mobil

Redovisningskonsult

KYH Nationellt
Sammanfattning
Yh-utbildning
Eskilstuna, Katrineholm, Norrtälje, Växjö
2 år
Heltid
CSN-berättigad
Kommande starter
Eskilstuna
För mer information, kontakta skolan 
Katrineholm
För mer information, kontakta skolan 
Norrtälje
För mer information, kontakta skolan 

Redovisningskonsult

Tycker du om att jobba självständigt och är en fena på siffror? Då ska du söka till den är utbildningen! Som redovisningskonsult kan du jobba på redovisningsbyråer, kommuner och företag. Arbetsuppgifterna varierar och du kan ha ansvar för både bokföringen, redovisningen, gör bokslut, deklarationer, årsredovisningen, hantera skatteinbetalningar och upprätthålla kontakter med olika myndigheter. Som redovisningskonsult biträder du med olika redovisningstjänster och även rådgivning. Efterfrågan på redovisningskonsulter är idag väldigt hög och de mindre regionerna söker ständigt kompetent personal inom områden för regionens företag och kommuner.

Så ansöker du

Behörighet

För att kunna bli antagen till utbildningen behöver du ha gymnasieexamen från Sverige eller annat land med minst godkänt betyg i:

  • Matematik B / Matematik 2a, 2b, 2c
  • Svenska B / Svenska 2 / Svenska som andra språk 2

Examen & Intyg

Yrkeshögskoleexamen

Kostnader

Hela utbildningen är gratis.

Dator

För dina studier behöver du en bärbar dator. Surfplatta eller mobiltelefon räcker inte utan du behöver en riktig dator som du kan installera windowsbaserad programvara på. Vi rekommenderar en högst 2-3 år gammal dator med 8 Gb internminne och operativsystemet Windows 10. Större delen av programvaran du använder i utbildningen är kostnadsfri för studenter.
Vi rekommenderar ej Mac datorer för denna utbildning.

Kurslitteratur

Under utbildningen behöver du bekosta din egen kurslitteratur och onlinematerial. Uppskattningsvis är det cirka 2000 kr per termin.
Du kommer också behöva personligt material som pennor, anteckningsblock, miniräknare och liknande.

KYH Nationellt

KYH Nationellt

KYH – yrkeshögskoleutbildningar Nationellt

Vi utbildar studerande varje år. För nästan alla blir en examen från KYH starten på ett helt nytt och framgångsrikt yrkesliv, med nya kolleger, bättre utvecklingsmöjligheter och nästan alltid bättre lön. Vi vet av erfarenhet att det inte behövs fem...


Läs mer om KYH Nationellt och visa alla utbildningar.

Hitta till utbildaren

KYH Nationellt

Kompetensgallerian Alva Myrdalsgata 4
63186 Eskilstuna

Tel: 0768852120
www.kyh.se


Kursinnehåll

Så här ser utbildningen ut

Den här utbildningen går på flera utbildningsorter samtidigt via videokonferens. Du kan alltså både studera och hitta jobb utan att du behöver flytta. Välj mellan Eskilstuna, Katrineholm, Norrtälje, Ronneby eller Växjö!
Utbildningslokalerna ligger i kommunens VUX- eller YH-centrum. Du sitter i ett klassrum som vanligt tillsammans med dina studiekollegor. Det som skiljer är att läraren undervisar via videokonferens. Oftast är läraren alltså på annan ort och under lektionerna kommunicerar du via högtalare och mikrofon. Annars fungerar allt som vanligt. Det är alltså ingen distansutbildning

Det är ca. 15 timmar i veckan som det är undervisning och resterande timmar är till för grupparbeten, så kallade case, samt självstudier.

Under de två åren du studerar så är det hela 20 veckor LIA där du praktiserar ute på ett företag. Dessutom gör du 6 veckors examensarbete som vanligtvis görs tillsammans med ett företag. Totalt blir det en dryg tredjedel av studierna som är knutet till företag.

Recensioner

Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.