Systemutvecklare DevSecOps

KYH Nationellt
Sammanfattning
YH-utbildning
Göteborg, Härnösand, Stockholm
Klassrum
2 år
Heltid
CSN-berättigad
Kommande starter

Plats & start


Göteborg
augusti 2023

Härnösand
augusti 2023

Stockholm
augusti 2023

Beskrivning

Vad gör en Systemutvecklare DevSecOps?

DevSecOps är en förkortning för Development, Security och Operations. Som Systemutvecklare inom DevSecOps kopplar du ihop utvecklingsavdelningens snabbföränderliga mål och visioner med
systemförvaltningens ansvar för att systemen faktiskt fungerar som det var tänkt. DevSecOps innebär alltså att man tänker på applikations- och infrastruktursäkerhet från början av utvecklingen.

Det innebär också att kunna automatisera vissa säkerhetsgrindar för att förhindra att DevOps-arbetsflödet saktar ner. En DecSecOps-utvecklare måste alltid välja rätt verktyg för att kontinuerligt integrera säkerhet, som att komma överens om en integrerad utvecklingsmiljö med säkerhetsfunktioner.

Under utbildningen

Under utbildningen rustas du med gedigna kunskaper om objektorienterad programmering och skript. Du kommer arbeta med SQL, databasteknik och containerteknik. Du kommer även lära dig om agil projektmetodik, devops-metoder samt säker programmering, CI/CD och sårbarhetsskanning. Du kommer också analysera rutiner och arbetsprocesser och förebygga risker och tillämpa säkerhetsåtgärder. 

Framtid och kompetensbehov

Den svenska IT-marknaden har sedan flera år en omfattande utmaning i att möta den fortsatta kompetensbristen. Detta i takt med att allt fler företag och organisationer från ett brett antal branscher driftsätter mer av sin information och verksamhet på digitala plattformar och i molnbaserade miljöer har hotbilden mot IT växt. Hotbilden och de potentiella riskerna är större än någonsin och efterfrågan på mer kompetens är större än någonsin. DevSecOps-utvecklare är därav ett av de snabbast växande yrkena inom IT-branschen.

Exempel på yrkestitlar förutom Systemutvecklare DevSecOps:

 • Backendutvecklare
 • DevOps-integrerare
 • DevOps-utvecklare
 • Systemutvecklare

Ansökan och behörighet

För att kunna bli antagen till utbildningen behöver du ha gymnasieexamen från Sverige eller annat land. Du behöver även ha minst godkänt betyg i något av de olika särskilda behörighetskurserna nedan:

 • Engelska 6
  och
 • Matematik 2c
  och
 • Programmering 1
  och
 • Svenska 2 alt Svenska som andraspråk 2

Saknar du något behörighetskrav? Då kanske du kan söka på reell kompetens eller göra ett kostnadsfritt behörighetstest.

KYH Nationellt

Det här är KYH

KYH tillhör topp 10 största yrkesskolor i Sverige. Vi erbjuder utbildningar inom samhällsbyggnad, ekonomi och IT. Just nu är vi 1400 studerande i nästan 60 olika klasser. Vi vill skapa en studentupplevelse för livet, som du känner starkt för under...


Läs mer om KYH Nationellt och visa alla utbildningar.

Hitta till utbildaren

KYH Nationellt

Årstaängsvägen 33
117 43 Stockholm

Tel: 019-100080
Mobil 019-100080
www.kyh.se


Recensioner

Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.