KYH Stockholm

i Stockholm (+ 8 orter)

Om skolan

KYH tillhör topp 10 största yrkesskolor i Sverige. Vi erbjuder utbildningar inom samhällsbyggnad, ekonomi och IT. Just nu är vi 1400 studerande i nästan 60 olika klasser.

Det här är KYH Vår vision

Vi vill skapa en studentupplevelse för livet, som du känner starkt för under studenttiden och som du sedan ser tillbaka på med värme och har som nytta som alumn. I framtiden kanske det är du som tar emot LIA-studenter från KYH. KYH ska vara en dynamisk partner längs karriären, snarare än en statisk milstolpe på vägen.

På endast två år kommer du att gå från novis till eftertraktad kandidat inom en ny och utmanande bransch.

Vårt löfte

En examen från KYH är för många starten på en ny och framgångsrik karriär med spännande uppdrag, större ansvar och bättre utvecklingsmöjligheter. Jämfört med andra utbildningsformer i det svenska utbildningssystemet har YH-utbildningen en stark koppling till arbetsmarknaden. Våra utbildningar är utformade för att möta arbetsmarknadens behov och i nära samarbete med branschen. De är därför utvecklade för att ge dig precis den kompetens som företagen kräver och är i behov av just nu, och i framtiden.

Vår syn på jämställdhet

KYH arbetar aktivt med både ett externt och internt jämställdhetsarbete. Som anordnare är vår ambition att våra utbildningars ledningsgrupper ska ha en könsfördelning på 40/60 kvinnor och män eller jämnare. KYH som är störst YH-aktör i Sverige inom samhällsbyggnad vill därmed vara högst delaktig i vägen mot att nå regeringens 25 procentiga mål. En del i jämställdhetsarbetet är genom vårt kursinnehåll, våra företagssamarbeten och/eller att samarbeta medaktuella aktörer.

KYHs namn och historia

KYH yrkeshögskola grundades 2007 och startade sin verksamhet i Stockholm, Göteborg och Malmö. Från början stod förkortningen KYH för "kompetensutveckling och yrkeshögskola", men är idag endast ett namn.

YH har kommit långt sedan starten. Den svenska yrkeshögskoleutbildningen (YH-utbildning) startade som en försöksverksamhet 1996. Sedan 2001 är den en permanent del av det svenska utbildningssystemet med en snabb volymmässig ökning. På den tiden hette formen för utbildning KY (kvalificerad yrkesutbildning). 2009 beslutades det att KY övergick till YH (yrkeshögskoleutbildning) och det är inte särskilt stor skillnad på KY-utbildningar och YH-utbildningar. Myndigheten för yrkeshögskolan (MYH) sköter tillsynen och beviljar alla yrkeshögskoleutbildningar idag.

Visa alla utbildningar med KYH Stockholm

Utbildningar

YH-utbildning
Bygg / Anläggning
Entreprenadingenjör Utbildningsform Längd Ort
Entreprenadingenjör Klassrum Stockholm
Mätningstekniker / mätningsingejör
Mätningsingenjör - bygg och anläggning Klassrum Stockholm
Data / IT
.net developer Klassrum Stockholm
Frontendutvecklare
Front End Developer Klassrum 2 år Stockholm
Webbdesign
UX-designer Klassrum 2 år Stockholm
Fastighet / VVS
Fastighetsingenjör
Fastighetsingenjör – drift, underhåll och fastighetsförvaltning Klassrum 2 år Stockholm
  • = Öppen för sen anmälan / har restplatser

Varför välja KYH?

Praktik/LIA

Samarbete med branscher

CSN-berättigad

Hitta till utbildaren

KYH Stockholm

Årstaängsvägen 33
117 43 Stockholm

Tel: 019-100 080
Mobil 019-100 080
www.kyh.se


Recensioner

Snittbetyg: 2,4

Baseras på 7 recensioner
Skriv en recension
1/5
Anonym
23 aug 2023
Välj annan skola!!

Av 9 lärare har 3 haft gedigen och uppdaterad kunskap. Jag vet ärligt talat inte om skolan har dålig ekonomi eller bara är dåliga vid val av lärare. På många kurser hänvisas vi ...

KYH
28 aug 2023
Hej, vad tråkigt att höra att du inte är nöjd med din utbildning på KYH. De som förel...
Visa mer
1/5
Micke Pettersson
09 jan 2023
Slöseri med tid?

Väldigt dålig information om vad kurserna faktiskt innehåller. Går inte att få reda på i förväg, och kursansvarige kan inte svara för "lärarna har rätt fria händer" och "det stå...

KYH
28 aug 2023
Hej Micke, vad tråkigt att höra att du inte är nöjd med din utbildning på KYH. De som...
Visa mer
1/5
Student
16 okt 2021
GÅ INTE HÄR

Svindlare och charlataner. Har gått en utbildning som utvecklare här och det här är den absolut sämsta utbildningen jag har haft oturen att handskas med. Önskar att jag hoppa...

KYH
28 aug 2023
Hej, vad tråkigt att höra att du inte är nöjd med din utbildning på KYH. Samtliga utbil...
Visa mer
Highlights