Visa yhutbildningar.se som: Mobil

Har covid-19 påverkat dina studieplaner? Svara på vår korta undersökning och hjälp oss att hjälpa dig!⭐ 

Sammanfattning
Yh-utbildning
Falköping
3 år 600 Yhp
Heltid
Studiemedelsberättigad
Klassrum
Startdatum: augusti 2021 - Falköping

Guldsmed

Studera till guldsmed

Guldsmed – världens roligaste yrke!

Yrket lämpar sig för den som är noggrann, driftig, kreativ och gillar att arbeta med händerna. En konstnärlig visionär som gillar utmaningar och problemlösning. Guldsmide är i grunden också ett serviceyrke och passar den som tycker om att arbeta kundorienterat.

Guldsmedsutbildningen på yrkeshögskolan är treårig. För att du skall kunna söka till utbildningen krävs gymnasiekompetens. Du behöver inte ha förkunskaper i guldsmide. Antagning och urval sker via uppgifter i formkänsla, tekniskt tänk och problemlösning.

Om utbildningen

Utbildningens första år fokuserar på hantverksteknikerna. Du får också en inblick i branschen, hur guldsmedsyrket fungerar idag och hur konstnärliga och hantverksyrken sett ut historiskt. Yrkesverksamma lärare undervisar dig i manuell och CAD-design, gemmologi, steninfattning och blanksticksgravyr samt företagsekonomi. Mycket av arbetet sker i projektform med inslag av fritt skapande. Utbildningen är starkt knuten till branschen, och innehåller LIA-perioder (lärande i arbete) där du får yrkeskunskap hos etablerade guldsmedsföretag.

Utbildningen avslutas med ett gesällprov, ett vedertaget mått på ditt kunnande i Sverige och i Europa.

Utbildningen kan ge rätt till CSN.

Är du intresserad av yrket och utbildningen är du välkommen att göra ett studiebesök hos oss. Hör av dig så bestämmer vi en dag då det är lämpligt.

Om skolan

Falköping som studieort ligger bra till geografiskt med goda pendlingsmöjligheter. En stad där guldsmedsbranschen har haft en lång tradition. Utbildningsanordnaren är Lärcenter Falköping. Skolans verksamhet är väl förankrad i en aktiv ledningsgrupp. Medlemmarna representerar både stora och små företag, butik- och verkstadsägare, leverantörer, designers och medlemmar i branschorganisationer som Guldsmedsmästarföreningen.

För mer information om Guldsmed, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ansökan och behörighet

Förkunskapskrav

Grundläggande behörighet för Yrkeshögskola. (Läs mer på myndighetens hemsida)
och ett godkänt antagningsprov.

Urval

Om antalet sökande  är fler än antalet platser på utbildningen görs ett urval bland de som har ett godkänt antagningsprov.

Efter utbildningen

Efter avslutad utbildning kan du arbeta som guldsmed inom branschens olika områden. Utbildningen ger kunskap och möjlighet att avlägga gesällprov.

Examen, diplom m.m.

Utbildningen till guldsmed leder till en yrkeshögskoleexamen på 600 YH-poäng.

Kostnader

Utbildningen till guldsmed är avgiftsfri och berättigar till CSN.

Fortsatta studier

Lärcenter Falköping erbjuder även vidareutbildning inom guldsmide. Lämna gärna en intresseanmälan för mer information!

Lärcenter Falköping

Yh-utbildning och vuxenutbildning i Falköping

Drömmer du om att ta nästa steg i livet eller karriären? Att lära nytt, lära mer och lära om ger dig den kompetens som behövs för att du ska utvecklas och få ett stimulerande arbete. Lärcenter Falköping erbjuder en kreativ...


Läs mer om Lärcenter Falköping och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Guldsmed

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Kontaktuppgifter till Lärcenter Falköping

Lärcenter Falköping

52181 Falköping

Tel: 0515-88 71 00
Fax 0515-12947
larcenter.nu

Recensioner

Snittbetyg: 1

Baseras på 2 recensioner.

Före detta elev
(1)
Började utbildningen, men hoppade av efter fyra månader. Jag ber om hjälp av lärare, men denne vägrar, vid flera tillfällen. Lärare finns inte alls närvarande i verkstan. Man får klara sig själv eller fråga en annan elev. Vissa lärare har en nonchalant attityd när man vill diskutera hur arbetet skall gå till. Om jag inte hunnit slutföra en u...
Lärcenter Falköping Kommentar:
Vad tråkigt att du inte kände att du fick den hjälp du behövde vid dina studier hos oss. Vi tycker också det är olyckligt att vi inte fick möjligheten att bemöta din upplevelse. Eftersom utbildningen till största delen är en praktisk hantverksutbildning måste uppgifterna genomföras på plats i skolverkstaden. Det är därför svårt att låta de stud...
Visa mer
Gammal elev
(1)
Oprofessionell utbildning, t.ex lärarna syns inte till under arbetstid i klassrum/verkstäder. Genomgående särbehandling av elever. Anmälningar har gjort osv. Sök inte hit om du vill gå en rolig utbildning och bli guldsmed.
Beställ information

För att få mer information om utbildningen Guldsmed från Lärcenter Falköping, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Recensioner
(1,0)
Baseras på 2 recensioner.

Du kanske också är intresserad av: