Visa yhutbildningar.se som: Mobil

Energieffektivisering genom samordning, återvinning och optimering av ventilationssystem

Lernia Yrkeshögskola
Sammanfattning
Korta Yh-utbildningar
Piteå
16 veckor
Deltid, distans
CSN-berättigad
Klassrum
Startdatum: 2020-10-12 - Piteå
Sista ansökan: 2020-09-06
energieffektivisering-lernia

Energieffektivisering genom samordning, återvinning och optimering av ventilationssystem

Om utbildningen

En viktig del av klimatmålen är att energieffektivisera byggnader och deras ventilationssystem. Ändå råder brist på rätt kunskaper i branschen – en brist som väntas öka i takt med att kraven på energiprestanda skärps.

Det behövs mer arbetskraft med fördjupade kunskaper om styr- och reglersystem (installation, drift och underhåll) och om nya tekniker för att driva ett allt mer efterfrågat förändringsarbete inom energioptimering.

För att hjälpa anläggningsägare att spara energi och minska miljöpåverkan behöver branschen snabbt förstärkas med personal som har kompetens för just detta.

Utbildningen syftar till att ge specialistkunskaper inom detta viktiga område.

Utbildningen har en tydlig koppling till arbetslivet, bland annat genom att delar av utbildningen sker ute på företagen och är framtagen i direkt kontakt med en mängd olika företag i branschen.

Utbildningen går på distans och halvfart och kan därför kombineras med arbete.

För mer information om Energieffektivisering genom samordning, återvinning och optimering av ventilationssystem, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

För vem

För vem

Vilka förkunskaper behöver du ha?

Utbildningen är öppen för dig som har minst två års yrkeserfarenhet som fastighetstekniker eller arbete med inre fastighetsskötsel.

Utbildningen bedrivs helt eller delvis på engelska.

Kursinnehåll

Energieffektivisering genom samordning, återvinning och optimering av ventilationssystem, 80 p

Du lär dig installera och underhålla ventilationsanläggningar, föreslå åtgärder för energieffektivisering och sköta enklare styr- och regleringsteknisk programmering.

Framtida yrkesroll

Efter utbildningen

Efter kursen kan du göra analyser och beräkningar för att skapa en effektivare energianvändning. Du har lärt dig olika tekniker för energieffektivisering och vet hur ventilationsanläggningar optimeras på bästa sätt. Du känner till föreskrifter och regelverk såsom PBL, BFS, BBR, BED, miljöbalken, kulturminnes- och arbetsmiljölagen samt EU-direktiv om byggnaders energiprestanda. Du är insatt i de certifieringskrav som gäller och kan beräkna energiförbrukningen ur både miljömässigt och ekonomiskt perspektiv samt se sambanden mellan dessa.

Lernia Yrkeshögskola

Lernia Yrkeshögskola


Vill du ha en utbildning med mycket praktik och som leder till jobb? Lernia Yrkeshögskola erbjuder kostnadsfria och studiemedelsberättigade YH-utbildningar inom följande områden: Vårdadministration Pedagogisk verksamhet IT  Teknik Fordon Apotek Vårdspecialiseringar Alla utbildningar är framtagna tillsammans med stora aktörer inom respektive...


Läs mer om Lernia Yrkeshögskola och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Energieffektivisering genom samordning, återvinning och optimering av ventilationssystem

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Lernia Yrkeshögskola

Fredsborgsgatan 24
117 43 Stockholm


Beställ information

För att få mer information om utbildningen Energieffektivisering genom samordning, återvinning och optimering av ventilationssystem från Lernia Yrkeshögskola, fyll i följande uppgifter:

Recensioner

Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Du kanske också är intresserad av: