Visa yhutbildningar.se som: Mobil

IT-Infrastrucutre & cloud engineer

Lernia Yrkeshögskola
Sammanfattning
Yh-utbildning
Stockholm
2 år
Heltid
Studiemedelsberättigad
Klassrum
Startdatum: 2020-08-24 - Stockholm

IT-Infrastrucutre & cloud engineer

Med vår utbildning till IT-Infrastructure and cloud engineer blir du riktigt bra på att hjälpa företag och organisationer att migrera över till molnet samtidigt som du kan förvalta tjänsterna som ligger där och säkerställa att allt fungerar som det ska.

För vem passar utbildningen?

Den här utbildningen passar dig som redan kan en del inom datorer och nätverk från exempelvis gymnasiet eller tidigare arbete. Under utbildningen lär du dig såklart mycket om molntjänster så som Microsoft Azure, IT-infrastruktur och Hyper V med fler. Du lär dig också om olika tjänstemodeller så som IaaS, PaaS och SaaS men också om sakernas internet (IOT), säkerhet i molnet och hur man räknar på affärsnytta, kostnader med mer.

Utbildningens upplägg

Du kommer ha lektioner på plats i våra lokaler i Stockholm (Liljeholmen) i snitt 2.5 dag i veckan och resterande tid förväntas du lägga ner på egenstudier i form av inläsning, uppgifter och övningar. Utbildningen sträcker sig över två år, på heltid.

Företagen är med och bestämmer

Innehållet och kvalitén i utbildningen ses hela tiden över av företag och nyckelpersoner i branschen. I vår ledningsgrupp sitter representanter från exempelvis Afzelius InformationsTeknik AB, Colding Digital Teknik, Obligo, Telenor Inpli, Wise IT, Axians samt Södertörns Högskola.

Vad kan du arbeta med efter utbildningen?

Det behövs specialister inom molntjänster och det är precis vad du blir genom denna utbildning. Efter utbildningen kan du gå ut och antingen vara anställd inom ett företag eller en organisation för att jobba med detta eller arbeta som konsult och träffa olika verksamheter och hjälpa dem med frågor kring molntjänster.

Exempel på fler yrkesroller som utbildningen leder till är:

 • dataspecialist
 • dataansvarig
 • IT-ansvarig
 • datatekniker
 • konsult mot data och IT-säkerhet
För mer information om IT-Infrastrucutre & cloud engineer, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

För att söka utbildningen krävs följande:

1. Grundläggande behörighet till yrkeshögskolan

2. Godkända betyg i följande gymnasiekurser eller motsvarande:

 • Datorteknik 1a eller 1b (Datorkunskap + Persondatorer)

Eventuellt urval

Om utbildningen får fler sökande än det finns platser så kommer du bli kallad till ett urvalsprov poängen på provet avgör vem som kommer in. Provet består av frågor kopplade till de förkunskaper som ingår i behörighetskraven.

Examen & Intyg

Yrkeshögskoleexamen.

Utbildningens innehåll

Innehållet i utbildningen styrs av en ledningsgrupp som består av företag från branschen och av representanter från Lernia. Tillsammans beslutar vi vad innehållet ska vara så att utbildningen alltid är uppdaterad efter branschens behov och leder till jobb. Preliminärt innehåll och upplägg är som följer.

 • Servervirtualisering
 • Praktik (LIA 1 & LIA 2)
 • Examensarbete
 • Moln och tjänstemodeller
 • Molnsäkerhet
 • Microsoft Azure
 • Avancerad IT-infrastruktur

Kostnader

Utbildningen är kostnadsfri och berättigar till CSN.

Lernia Yrkeshögskola

Lernia Yrkeshögskola


Vill du ha en utbildning med mycket praktik och som leder till jobb? Lernia Yrkeshögskola erbjuder kostnadsfria och studiemedelsberättigade YH-utbildningar inom följande områden: Vårdadministration Pedagogisk verksamhet IT  Teknik Fordon Apotek Vårdspecialiseringar Alla utbildningar är framtagna tillsammans med stora aktörer inom respektive...


Läs mer om Lernia Yrkeshögskola och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: IT-Infrastrucutre & cloud engineer

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Lernia Yrkeshögskola

Fredsborgsgatan 24
117 43 Stockholm

Beställ information

För att få mer information om utbildningen IT-Infrastrucutre & cloud engineer från Lernia Yrkeshögskola, fyll i följande uppgifter:

Recensioner

Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Du kanske också är intresserad av: