Visa yhutbildningar.se som: Mobil

Lärarassistent med specialisering inom integration

Lernia Yrkeshögskola
Sammanfattning
Yh-utbildning
Distans, Malmö, Piteå, Stockholm
1,5 år
Heltid
Studiemedelsberättigad
Startdatum: 2020-08-24 - Distans

Lärarassistent med specialisering inom integration

Är du intresserad av ett arbete där du stöttar lärare i deras administration och samtidigt ha ett integrerande arbetssätt? Vill du jobba med ungdomar som studiehandledare och har ett starkt administrativt driv? Då är vår utbildning till Lärarassistent med specialisering inom integration något du säkert skulle gilla!

Vem passar i rollen som lärarassistent? 

För att trivas i rollen som lärarassistent med specialisering inom integration bör du tycka att administration och administrativa sysslor är superkul! Eftersom du ska stötta lärare och samtidigt vara en specialist på integration krävs också goda kunskaper i svenska språket.

Om utbildningen

Under utbildningen till lärarassistent kommer du att lära dig massor om det svenska skolsystemet och svenska skolans uppdrag. Du kommer att kunna stötta och hjälpa lärare i deras vardagliga arbete med barn och unga med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar.

Du kommer jobba mycket digitalt och fungera som en länk mellan en organisations IT-avdelning och dess dagliga verksamhet, du kommer att i det dagliga arbetet verka för ”ett lärande i ett digitalt landskap”.

Stora delar av utbildningen handlar om det svenska språket och hur du sedan kan stötta andraspråksinlärare mot en funktionell språkbehärskning.

Distansstudier med obligatoriska träffar i Stockholm, Malmö eller Piteå

Utbildningen sker på distans med 6 obligatoriska träffar under hela utbildningen. När vi har obligatoriska träffar är det viktigt att du som studerande aktivt deltar. Resa, eventuellt boende och andra omkostnader med platsträffarna bekostas av den studerande.

Distansupplägget kräver att du har en dator och internet. För tentor och inlämningsuppgifter/redovisningar krävs också att du har en webbkamera.

Utbildningen sker på distans via webbnarium som kombineras med teoretiska kurser och praktiska inslag. På platsträffarna sker tentamen, föreläsningar, diskussioner och praktiska övningar. Platsträffarna sker i Stockholm, Malmö eller Piteå. 

Under dina LIA-perioder är du på en arbetsplats och följer deras arbetstider.

Efter utbildningen

Efter utbildningen kan du jobba som lärarassistent, pedagogassistent, administrativ lärarassistent, studiehandledare eller språkledare. Du har kunskaper om skolans organisation i form av huvudmannaskap, elevhälsoteam, administration och hur dessa är reglerande.

Du har även fått kunskaper om språkets betydelse för identitet och framgång och om olika neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, bakomliggande faktorer och hur man kan anpassa läromiljön för att göra den tillgänglig.

Under utbildningen har du också fått prova på olika skoladministrativa produkter, program och appar samt lärt dig mer om sociala nätverksteorier och digital media.

För mer information om Lärarassistent med specialisering inom integration, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

För att söka utbildningen krävs följande:

 1. Grundläggande behörighet till yrkeshögskolan
 2. Godkända betyg i följande gymnasiekurser
 • Svenska 2 eller svenska som andraspråk 2

Examen & Intyg

Utbildningen leder till en yrkeshögskoleexamen.

Utbildningens innehåll

Vi har ett antal olika kurser i utbildningen. Nedan hittar du mer information om vad som ingår mer specifikt i dem och vilka delmoment som kan ingå.

 • Introduktion i svenska som andra språk 1/4
 • Grammatik och språkanvändning 2/4
 • Fonetik och uttal 3/4
 • Andraspråksinlärning och lärande 4/4
 • Inlärningssvårigheter och funktionsnedsättningarIntegration i skolan
 • Kommunikation och digitala verktyg samt system
 • LIA
 • Pedagogik
 • Skolans styrdokument, lagstiftning och organisation
 • Språk och lärande
 • Examensarbete

Kostnader

Utbildningen är kostnadsfri och studiemedelsberättigande.

Lernia Yrkeshögskola

Lernia Yrkeshögskola


Vill du ha en utbildning med mycket praktik och som leder till jobb? Lernia Yrkeshögskola erbjuder kostnadsfria och studiemedelsberättigade YH-utbildningar inom följande områden: Vårdadministration Pedagogisk verksamhet IT  Teknik Fordon Apotek Vårdspecialiseringar Alla utbildningar är framtagna tillsammans med stora aktörer inom respektive...


Läs mer om Lernia Yrkeshögskola och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Lärarassistent med specialisering inom integration

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Lernia Yrkeshögskola

Trekantsvägen 1, plan 6
117 43 Stockholm


Beställ information

För att få mer information om utbildningen Lärarassistent med specialisering inom integration från Lernia Yrkeshögskola, fyll i följande uppgifter:

Recensioner

Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.