Digital Events och Livestreaming

Medieinstitutet
Sammanfattning
Korta YH-utbildningar
Distans
20 veckor
Deltid, distans
CSN-berättigad

Om utbildningen

Producera egna digitala event

En kort YH-kurs som ger dig kompetens att självständigt planera och genomföra professionella digitala event. Du lär dig allt från ljus och ljud till filmning och efterbehandling.

Många företag och organisationer har under pandemin förstått de stora fördelarna med livestreaming och digitala event. Oavsett om du använder din telefon eller en professionell studio finns det mycket att tänka på för att ditt event ska bli framgångsrikt.

Uppdatera din digitala kompetens

Med rätt kunskaper kan du faktiskt enkelt och proffsigt genomföra egna framgångsrika evenemang. Här är kursen som ger dig kompetens att självständigt planera och genomföra mindre digitala event och livestreaming, dessutom får du kunskap om att leda större digitala event.

Utbildningen har tre delkurser:

Planering och produktion 20 YHP
Kursen ger praktiska färdigheter i att planera och genomföra digitala event och livestreaming i skiftande förutsättningar och miljöer

Teknik för livestreaming 20 YHP
Kursen ger kompetens för att självständigt och i team kunna utföra produktioner inom livestreaming med yrkesrelevant teknik.

Efterbearbetning 10 YHP
Kursen ger praktiska färdigheter i att utföra klippning, grafikläggning och animering för olika typer av produktioner.

Flexibelt upplägg

Utbildningen har en studietakt på 50 % och går att kombinera med arbete. Utbildningen har ett flexibelt upplägg som gör att du kan följa undervisningen på distans via streamad livesändning. Samtliga lektioner filmas och finns tillgängliga att ta del av vid senare tillfälle.

Yrkesverksamma föreläsare och lärare

I själva genomförandet medverkar arbetslivet i olika former: Lärare, handledare och undervisningspersonal utgörs i princip uteslutande av handplockade yrkesverksamma. Dessutom är vi en av de få yrkeshögskolorna som är auktoriserade av Almega.

Certifiering inom digital marknadsföring

Effektiv digital marknadsföring är idag livsviktigt för nästan alla företag. Men den digitala marknadsplatsen förändras blixtsnabbt, vilket kräver kontinuerlig kompetensutveckling. Studerande på den här utbildningen erbjuds därför en kostnadsfri marknadsförings-certifiering som sker i samarbete med IAB Sweden Academy.

Kostnadsfri och CSN-berättigad

Det kostar inget att gå utbildningen men eventuella utgifter för läroböcker kan förekomma.  Utbildning berättigar till både lån och stöd från Centrala Studiestödsnämden (CSN).

LinkedIn Learning

Alla studerande på Medieinstitutets korta utbildningar har under sin studietid fri tillgång till LinkedIn Learning, vilket ger ytterligare möjlighet till flexibel kompetensutveckling genom över 16 000 onlinekurser.

Efter avslutad utbildning har du grundläggande färdigheter i:

  • Att analysera målgruppen och dess behov
  • Skapa engagerande event som svarar mot målgruppens behov
  • Genomföra livesändning via telefon och professionell teknisk utrustning (OBS-studio)
  • Att använda utrustning för bild, ljud och ljus samt efterbearbetning
  • Hantera olika kommunikationsplattformar som Teams, Zoom, Meets etc.
För mer information om Digital Events och Livestreaming, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Varför välja Medieinstitutet?

CSN-berättigad

Praktik/LIA

Eftertraktad utbildning

Medieinstitutet

Kvalitetsutbildningar inom digital kommunikation

Medieinstitutet är det självklara valet för dig som är intresserad av digital strategi, webb, IT, kommunikation och marknadsföring. I över fjorton år har tusentals studenter tagit examen hos oss och påbörjat en kometkarriär inom sitt intresseområde. Våra lärare och föreläsare...


Läs mer om Medieinstitutet och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Digital Events och Livestreaming

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Medieinstitutet

Gustavslundsvägen 151 D
167 51 Bromma


Beställ information

För att få mer information om utbildningen Digital Events och Livestreaming från Medieinstitutet, fyll i följande uppgifter:

Recensioner

Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.