Social, Content & Influencer Marketing

Medieinstitutet
Sammanfattning
Korta YH-utbildningar
Distans
12 veckor
Deltid, distans
CSN-berättigad

Om utbildningen

Lär dig digital marknadsföring

En komprimerad YH-kurs som lär dig de viktigaste verktyg, kanaler och arbetsmetodiker som används inom digital marknadsföring.

Sociala medier, innehållsmarknadsföring och Influencer Marketing är discipliner som ständigt utvecklas och snabbt växer i betydelse. Att effektivt kunna föra en dialog med sin målgrupp i dessa kanaler är för många företag idag det viktigaste marknadsföringsredskapet.

Utvecklingen går extremt snabbt

Samtidigt går utvecklingen inom området mycket snabbt vilket kräver ständig kompetenspåfyllnad inom optimering, analys och handhavande i system och verktyg för publicering och annonsering. Efterfrågan på denna kompetens är stor och växande i hela landet. Idag använder 8 av 10 företag Facebook i sin marknadsföring, 6 av 10 Instagram och 2 av 10 Youtube.

Du får spetskompetens

 1. Utbildningen lär dig att utveckla färdigheter i de verktyg, system och arbetsmetodiker som står till buds inom marknadsföring i sociala medier, innehållsmarknadsföring, annonsering, och influencer marketing.
 2. Du lär dig att ta fram en plan för vilka målgrupper, kanaler och vilket innehåll som ska prioriteras för att nå uppsatta mål och hur innehåll ska anpassas till mål, målgrupp och kanal.
 3. Du lär dig hur man arbetar med influencers, vilka förväntningar och krav som kan ställas såväl som vilka kostnader detta medför.
 4. Du får en grundläggande förståelse för skillnaden mellan sociala medier och andra kanaler och lär sig nyckeltal och metoder för att mäta framgång i sociala medier.

Flexibelt upplägg

Utbildningen vänder sig till yrkesverksamma inom marknadsföring och går att kombinera med arbete. Utbildningen har ett flexibelt upplägg som gör att du kan följa undervisningen på distans via streamad livesändning. Samtliga lektioner filmas och finns tillgängliga att ta del av vid senare tillfälle.

En kväll i veckan ordnar Medieinstitutet dessutom ”Öppet hus” en timme över nätet. Då diskuteras och besvaras aktuella frågor – Ett viktigt inslag för att skapa en social kontext. Diskussioner kursdeltagare emellan är särskilt betydelsefullt vid distansutbildning.

Yrkesverksamma föreläsare och lärare

Lärarna, handledarna och föreläsarna är i princip uteslutande handplockade och yrkesverksamma inom sitt specialistområde. Dessutom är vi en av de få yrkeshögskolorna som är auktoriserade av Almega.

Certifiering inom digital marknadsföring

Effektiv digital marknadsföring är idag livsviktigt för nästan alla företag. Men den digitala marknadsplatsen förändras blixtsnabbt, vilket kräver kontinuerlig kompetensutveckling. Studerande på den här utbildningen erbjuds därför en kostnadsfri marknadsförings-certifiering som sker i samarbete med IAB Sweden Academy.

Kostnadsfri och CSN-berättigad

Det kostar inget att gå utbildningen men eventuella utgifter för läroböcker kan förekomma.  Utbildning berättigar till både lån och stöd från Centrala Studiestödsnämden (CSN).

Efter genomförd utbildning

Efter genomförd utbildning kommer du ha färdigheter i att:

 • Att kombinera ett företags organiska flöden i olika sociala medier med annonsering
 • Publicering och annonsering på social medier
 • Att skapa målgruppslistor
 • Att bygga Community på Facebook
 • Att använda adminsektionerna för Facebook Business manager
 • Att analysera och dra slutsatser av statistik utvunnen genom användning av sociala medier
 • Skapa ett relevant innehåll som får antalet prenumeranter/följare i de sociala kanalerna att växa
 • Identifiera för målgruppen relevanta Influencers
För mer information om Social, Content & Influencer Marketing, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Varför välja Medieinstitutet?

CSN-berättigad

Praktik/LIA

Eftertraktad utbildning

Medieinstitutet

Kvalitetsutbildningar inom digital kommunikation

Medieinstitutet är det självklara valet för dig som är intresserad av digital strategi, webb, IT, kommunikation och marknadsföring. I över fjorton år har tusentals studenter tagit examen hos oss och påbörjat en kometkarriär inom sitt intresseområde. Våra lärare och föreläsare...


Läs mer om Medieinstitutet och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Social, Content & Influencer Marketing

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Medieinstitutet

Gustavslundsvägen 151 D
167 51 Bromma


Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner.

Fredrika

Intressanta föreläsningar och omvärldsanalyser och många handfasta tips. Rekommenderas!

Beställ information

För att få mer information om utbildningen Social, Content & Influencer Marketing från Medieinstitutet, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Recensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.