Visa yhutbildningar.se som: Mobil

Specialistundersköterska Multisjuka äldre

MedLearn
Sammanfattning
Yh-utbildning
Arvidsjaur, Lycksele, Norsjö, Piteå, Sorsele, Storuman
200 YH-poäng
Deltid, distans
CSN-berättigad
Kommande starter

Plats & start


Arvidsjaur
Höst 2020

Lycksele
Höst 2020

Norsjö
Höst 2020

Piteå
Höst 2020
Specialistundersköterska

Specialistundersköterska Multisjuka äldre

Är du undersköterska och vill specialisera dig kring omvårdnaden av multisjuka äldre? Vill du vara med och påverka morgondagens äldrevård? Vidareutbilda dig till specialistundersköterska på Medlearn samtidigt som du arbetar.

Medlearn yrkeshögskola erbjuder utbildningen till specialistundersköterska för multisjuka äldre på deltid. Utbildningen ges på flera orter i Norr- och Västerbotten. Upplägget passar dig som vill ha möjlighet att kombinera arbete och studier.

Eftertraktad spetskompetens

Denna yrkeskompetens är eftertraktad på arbetsmarknaden och innehållet i utbildningen har tagits fram i nära samarbete med branschen för att matcha arbetsgivarnas behov.

Yrkestiteln ger dig spetskompetens inom bland annat specifik omvårdnad, etik och den palliativa vårdens värdegrund, välfärdsteknik och rehabiliterande vård och omsorg. Du får kompetens att på ett professionellt sätt möta äldre med en komplex sjukdomsbild och ett stort vårdbehov samt dennes anhöriga. Specialistundersköterskan arbetar som en viktig länk i teamet kring vårdtagaren. Utbildningen rustar dig även för att arbeta med utvecklingsfrågor, kvalitetsarbeten och handledning till personal.

Om utbildningen

Utbildningen omfattar 200 yrkeshögskolepoäng och läses på olika orter med 50% studietakt. Det ingår både lektioner, praktiska moment, studiebesök och olika typer av tentamen. Undervisning i klassrum sker normalt en heldag i veckan på en av orterna. Samlingsdagarna ger gruppen möjlighet att skapa ett viktigt framtida nätverk för sin kommande yrkesroll. I utbildningen ingår även LIA (lärande i arbetsliv) om 30 poäng som utförs på en arbetsplats under 12 veckor.

Pedagogiskt stöd under utbildningen

På Medlearn är vi måna om att du som studerande trots eventuella funktionsvariationer ska nå målet att ta din YH-examen. Varje studerande har rätt att få individuella stödåtgärder utifrån sina behov. Om du blir antagen är det viktigt att du tidigt meddelar utbildningsledaren för vidare kartläggning av dina stödbehov.

Matchar arbetsgivarnas behov av kompetens

Innehållet i utbildningen har tagits fram i nära samarbete med arbetsgivare inom yrkesområdet, vilket garanterar att yrkeskompetensen är eftertraktad på arbetsmarknaden.

För mer information om Specialistundersköterska Multisjuka äldre, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ansökan och behörighet

1. Det här krävs

För att kunna gå YH-utbildningen till specialistundersköterska multisjuka äldre ska du ha grundläggande behörighet för yrkeshögskolestudier 3 kap. 1§ enligt YHF.

Om du har betyg från nya gymnasieskolan gäller lägst E i:

  • Svenska 1/ Svenska som andra språk 1
  • Etik och människans livsvillkor
  • Medicin 1
  • Psykologi 1
  • Vård och omsorgsarbete 1
  • Vård och omsorgsarbete 2

Utbildningen till specialistundersköterska är en vidareutbildning för dig som har studerat Vård- och omsorgsutbildningen tidigare samt arbetat som undersköterska på heltid i minst 12 månader.

Ett arbetsgivarintyg styrker din arbetslivserfarenhet och ska innehålla arbetad tid i procent, arbetets art samt under vilken tidsperiod anställningen omfattar. Anställningsintyg eller tidsrapportering är inte giltiga som intyg.

2. Reell kompetens, behörighet enligt 20% regeln och ansökan

Om du saknar gymnasieexamen eller motsvarande kan du uppfylla formell behörighet till yrkeshögskolan enligt 20% regeln eller via reell kompetens.

3. Så söker du

Du ansöker via anpassat digitalt ansökningsformulär. Ansökan är öppen mellan 17/2- 8/4.

Varmt välkommen med din ansökan!

Studieupplägg

På Itslearning hittar du uppgifter och material

Utbildningen kan läsas på flera orter, på 50% studietakt under 80 veckor. Undervisning och lärarhandledning sker online via lokalt lärcentrum på någon av studieorterna. Studierna genomförs via vår digitala lärplattform Itslearning där du hittar arbetsuppgifter och studiematerial.

Utbildningen kan du läsa i orterna: 

Piteå, Lycksele, Arvidsjaur, Sorsele, Storuman och Norsjö. 

Kostnader

Utbildningen är avgiftsfri och berättigar till studiemedel. Du kan söka studiestöd via CSN. Som studerande på yrkeshögskolan med Piteå som studieort har du tillgång till Piteåbos studentlägenheter.

MedLearn

Medlearn

Medlearn – utbildning inom hälsa, vård och omsorg 

Medlearn utbildar varje år tusentals personer på olika nivåer till yrken inom hälsa, vård och omsorg och finns idag på flera platser i Sverige. 

Välj hur du vill studera

Beroende på var du läser erbjuder Medlearn olika studieupplägg så att arbete och studier kan kombineras. Du kan även välja att läsa enstaka kurser. Medlearn erbjuder även kartläggning och validering av kunskaper samt kompetensutveckling. 

Lärarledda genomgångar

Du kan välja klassrumsstudier som innebär lärarledda genomgångar och handledning i Medlearns kurslokaler. Där träffar du också studiekamraterna flera gånger i veckan.

Distansstudier

Distansstudier passar dig som själv vill välja tid och plats för dina studier. Du får personlig introduktion och hjälp med studierna. På den digitala lärplattformen hittar du studiematerial och insändningsuppgifter. Du har kontakt med din lärare via lärplattformen. 

Flexstudier

Flexibla studier innebär personlig introduktion och studiehjälp. På internet hittar du studiehandledningar och insändningsuppgifter. Medlearn har också regelbundna studieträffar.

Praktik

I vissa kurser ingår praktik på arbetsplats inom aktuellt yrkesområde.

I kombination med svenska

På några orter kan du studera svenska parallellt med dina studier. Det kan vara svenska som andraspråk eller yrkessvenska.

Studieverkstad

På flera orter finns studieverkstad med lärare som handleder dig i studierna. Här kan du få hjälp med just dina studiefrågor. Studieverkstaden är öppen för alla, oavsett studieform.

Kontakt och Öppet hus

Klicka här för att komma i kontakt med Medlearn. Du är alltid varmt välkommen att kontakta dem för att få info om studier och ansökan. Passa även på att besöka Medlearn på Öppna Hus eller mässor. Datum, tider och platser hittar du på Medlearns hemsida.

Ansökan

Ansökningsförfarandet är olika beroende på vilken utbildning på Medlearn du vill söka till. Du ansöker till komvuxutbildningarna via vuxenutbildningen i din kommun. Vissa kommuner erbjuder endast en del av kursutbudet, inriktningar och studieformer. Kontakta vuxenutbildningen i din kommun för mer information. Upplägget kan variera något mellan olika kommuner. För att söka till yrkeshögskoleutbildningarna, sker ansökan via YH-antagningen. Vill du söka till arbetsmarknadsutbildningarna vänder du dig till Arbetsförmedlingen. Läs mer om hur du söker de olika utbildningarna via Medlearns hemsida. 

Utbildningar

Läs vidare nedan om vilka yrkesutbildningar inom hälsa och vård Medlearn erbjuder.

Visa alla utbildningar med MedLearn

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Specialistundersköterska Multisjuka äldre

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Kontaktuppgifter till MedLearn

MedLearn

Sveavägen 34
111 34 Stockholm


Beställ information

För att få mer information om utbildningen Specialistundersköterska Multisjuka äldre från MedLearn, fyll i följande uppgifter:

Recensioner

Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Du kanske också är intresserad av: