Om utbildningen

Studera till mjukvaruutvecklare med inriktning inbyggda system
Den här utbildningen ger dig kompetensen att utveckla intelligenta och uppkopplade produkter som styrs av inbyggda system. En mycket eftertraktad kompetens inom många branscher från fordonsindustri, telekom och tillverkning av massor av produkter från fastighetstekniska och medicintekniska produkter till hushållsmaskiner och säkerhetssystem.
Många mjukvaruutvecklare arbetar hos IT-konsultbolagen med uppdrag åt industrin. Efterhand som inbyggda system blir en allt viktigare del i de allra flesta tekniska produkter ökar antalet tjänster även hos industriföretagen direkt då utvecklingsavdelningar byggs upp.
Mål
- Arbeta som mjukvaruutvecklare inom inbyggda system med programmering i C/C++ och Python.
- Tillämpa analys och design i hårdvarunära systemlösningar.
- Självständigt behandla det aktuella problemområdet samt välja lämpliga verktyg och metoder i relation till uppdragets mål och kravspecifikation.
- Arbeta med utveckling av realtidssystem och parallellprogrammering.
- Utveckling av uppkopplade och intelligenta produkter/enheter (IoT).
- Arbeta med testning, kvalitetssäkring och säkerhet inom mjukvaruutveckling av inbyggda system.
- Arbeta i agila projekt och medverka vid utveckling, planering och genomförande av projektets alla delar.
Så ansöker du
Alla kan söka en YH-utbildning! Det finns såklart behörighetskrav men kan man visa att man kan klara utbildningen finns möjlighet till en utbildningsplats.
Ansökan görs via yh-antagning.se.
Behörighet delas upp i två delar; grundläggande behörighet och särskilda förkunskaper.
Grundläggande behörighet är något av följande:
- gymnasieexamen i gymnasieskolan eller inom kommunal vuxenutbildning,
- har en svensk eller utländsk utbildning som motsvarar kraven i 1,
- är bosatt i Danmark, Finland, Island eller Norge och där är behörig till motsvarande utbildning, eller
- genom svensk eller utländsk utbildning eller praktisk erfarenhet eller på grund av någon annan omständighet har förutsättningar att tillgodogöra sig utbildningen.
Om du anser du att har förutsättningar enligt punkt 4 ovan så kontakta oss. Beroende på vilken bakgrund du har (t.ex. arbetslivserfarenhet) kan vi behöva pröva dina förutsättningar genom validering.
Särskilda förkunskaper för denna utbildning:
Matematik 2a (minst betyg E/3/G i gymnasieskolans kurs) eller motsvarande
Programmering 1 (minst betyg E/3/G i gymnasieskolans kurs) eller motsvarande
Saknar du bägge eller något av dessa betyg? Då kan vi erbjuda preparandkurs på distans under våren. När du ansöker anger du att du vill gå preparandkurs och i vilket ämne (Ma2 eller Programmering) och efter genomförd kurs är du behörig till Movants utbildningar som har dessa förkunskapskrav. Du erhåller dock inget formellt gymnasiebetyg i ämnet. Önskar du det kan du istället gå via Komvux – ange då i ansökan att du kompletterar med betyg senare.
Öppet hus
Varmt välkommen på öppet hus hos oss på Movant Malmö! Boka via mail malmo@movant.se så tar vi emot er på onsdagar kl.10:00. Under besöket visar vi vår verksamhet och svarar på frågor.
Intresseanmälan
Movant – från jobbdröm till drömjobb
Gemensamt för Movants utbildningar är det nära samarbetet med branscher och näringsliv, det personliga förhållningssättet till varje elev och en stark vilja att se möjligheter. Movant är för dig som vill komma ut på arbetsmarknaden, byta karriär eller höja din...