Visa yhutbildningar.se som: Mobil

Lärarassistent

Nackademin
Sammanfattning
Yh-utbildning
Nässjö, Stockholm
1,5 år
Heltid
CSN-berättigad
Svenska
Lärarassistent_Nackademin

Lärarassistent

Vill du ha ett stimulerande arbete och vara med om att forma framtidens skola? I så fall kan utbildningen lärarassistent vara något för dig!

Lärarassistent är en relativt ny yrkesroll som håller på att växa fram inom skolans värld. Det är ett yrke för dig som vill jobba med barn och ungdomar i skolan och vara ett stöd, både i och utanför klassrummen. Som lärarassistent blir du en del av det pedagogiska sammanhanget och hjälper till att skapa en trygg och stabil miljö i skolan.

För mer information om Lärarassistent, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Yrkesroller

Det råder stor brist på lärare i Sverige. I rollen som lärarassistent bistår du lärarna i deras pedagogiska och sociala arbete, och du arbetar tillsammans med enskilda lärare eller flera lärare i ett arbetslag. I din roll möter du många olika människor, både barn och vuxna, där det gäller att du fångar upp och förstår deras behov samt hur du kan hjälpa till att avlasta och underlätta.

Lärarassistenter har en viktig roll i skolan och utbildningen ger färdigheter att både hantera olika administrativa system, samverka i och utanför klassrummet samt kommunicera med både personal, vårdnadshavare, myndigheter och barn.

Yrkesroller som utbildningen leder till

 • Lärarassistent

Att studera på Nackademin innebär att du studerar till ett yrke och inte ett ämne. Detta kräver av dig som student disciplin, stor drivkraft och eget ansvar för dina studier. Du ansvarar själv för dina studier och vi ger dig förutsättningar för att lyckas!

Utbildningen bedrivs på heltid men vissa dagar är förlagda för självstudier. Dessa dagar kan till exempel vara till för att du på egen hand ska kunna fördjupa dig inom de områden i utbildningen som du önskar få mer kunskap inom.

Ansökan och behörighet

Antagningskrav:

Grundläggande behörighet samt lägst godkänt/3/E betyg i:


Barn- och fritidsprogrammet 

 • Pedagogiskt ledarskap, 100 p
 • Svenska 2 alt Svenska som andraspråk 2, 100 p

Eller

Samhällsvetenskapsprogrammet

 • Ledarskap och organisation, 100 p
 • Svenska 2 alt Svenska som andraspråk 2, 100 p

Har du inte läst barn- och fritidsprogrammet eller kursen i Ledarskap och organisation men har relevant yrkeserfarenhet? Läs mer om hur du kan ansöka via reell kompetens under utbildningen på Nackademins hemsida.

Urval:

 • Gymnasiebetyg
 • Antagningsprov

Nackademin

Nackademin

Nackademin gör dig redo för jobb. Vi är störst på yrkehögskolesutbildning i Stockholm och erbjuder ett unikt nätverk med över 1000 företag. En fjärdedel av din studietid på Nackademin består av praktik hos ett företag - och 9 av 10 studenter...


Läs mer om Nackademin och visa alla utbildningar.

Beskrivning och boende

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Lärarassistent

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Kontaktuppgifter till Nackademin

Nackademin

Tomtebodavägen 3a
171 65 Solna, Stockholm


Utbildningens innehåll

Det här är en Satellitutbildning. Det innebär att utbildningen går på flera orter samtidigt, via videokonferens. Rent praktiskt sitter du i ett klassrum medan läraren undervisar via videokonferens från ett klassrum i Stockholm. Ni kommunicerar med lärare och övriga kurskamrater via moderna medieanläggningar. Utbildningen läses på heltid med undervisning flera dagar i veckan och har, precis som våra andra Yh-utbildningar, minst en fjärdedels praktik under studietiden.

Lärarassistent är en yrkeshögskoleutbildning (YH-utbildning) som du läser på heltid under 1,5 år. Utbildningen är en satellitutbildning som du kan läsa i Solna eller Nässjö. Utbildningen ger dig en bred grund att stå på för att sedan välja ett eller flera områden att fördjupa dina kunskaper i under LIA-praktiken och examensarbetet. Efter utbildningen kommer du ha kunskaper om skoljuridik, verktyg för IKT samt skolans läroplan och administration. Vidare ges kunskaper i kommunikation och konflikthantering, integrationsprocessen för nyanlända amt elevhälsoteamets arbete. Efter utbildningen kommer du även ha kompetens inom pedagogiska metoder och ledarskap för att bistå lärarens undervisning för att bidra till en positiv inlärningsmiljö samt kunna bemöta och agera tillsammans med barn och ungdomar med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar.

I utbildningen ingår bland annat:

 • Praktisk IKT i skolan
 • Den sociala integrationsprocessen i skolan för nyanlända barn och ungdomar
 • Grundläggande psykologi med inriktning mot barn och ungdomar
 • Kommunikation och konflikthantering
 • Neuropsykiatriska funktionsnedsättningar hos barn och unga
 • Pedagogiska metoder och pedagogiskt ledarskap i skolan
 • Skolans juridik och administration
Beställ information

För att få mer information om utbildningen Lärarassistent från Nackademin, fyll i följande uppgifter:

Recensioner

Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Du kanske också är intresserad av: