Mjukvaruutvecklare, Inbyggda system och IoT

Nackademin
Sammanfattning
YH-utbildning
2 år
Stockholm
Heltid
Studiemedelsberättigad
Mjukvaruutvecklare, Inbyggda system och IoT

Om utbildningen

Mjukvaruutvecklare, Inbyggda system och IoT

Som Mjukvaruutvecklare inom IoT är du med i teknikens framkant när vi kopplar upp oss mot våra prylar. Var med och utveckla självkörande bilar eller gör en hel stad mer smart och digital!

Utbildningen

Mjukvaruutvecklare, inbyggda system och IoT är en bred utbildning med tydligt fokus på avancerad programmering. Du kommer använda flera olika programmeringsspråk som Python, Java, C# och C/C++ samt få kunskaper och färdigheter inom IT-säkerhet och systemtestning. Efter avslutad utbildning kan du välja om du vill fördjupa dig inom ett område eller välja en bred yrkesroll.

Efter utbildningen kommer du kunna utveckla system och datorprogram primärt för användningsområden inom IoT och inbyggda system. Du får grundligt lära dig hårdvarunära C-programmering och att implementera algoritmer i hård och/eller mjukvara, samt använda integrationsteknologi- och metoder som SOAP, REST, XML, Web Services och JSON.

Syftet är att du självständigt och i projektgrupper ska kunna skapa IoT prototyper och lösningar kopplat till nya affärsområden efter användarens behov.

Lärande i Arbete (LIA)

En fjärdedel av din utbildning är förlagd på en verklig arbetsplats. Där får du, under erfaren handledning, omsätta teori i praktisk arbetslivserfarenhet och utveckla, fördjupa och befästa dina lärdomar till kunskap. Dessutom får du chansen att lära dig mer om vilka utmaningar som finns i yrkesrollen, skaffa värdefulla kontakter och lära känna branschen på ett djupare plan.

På Nackademin har vi en unik närhet till anställande företag och du får en mycket relevant kunskap, eftersom näringslivet medverkar i både innehåll, upplägg och lärande. Genom LIA (praktik på arbetsplats) så fungerar Nackademin också som en självklar rekryteringsbas, och våra elever har gott rykte i branschen.

Två gånger per år anordnar Nackademin sina Branschdagar där du som student får möjlighet att träffa och nätverka med företag inom branschen. Det är ett unik tillfälle att knyta kontakter för en framtida LIA-praktik, och en potentiell anställning.

För mer information om Mjukvaruutvecklare, Inbyggda system och IoT, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Varför välja Nackademin?

Bra kontakter med

näringsliv

Praktik/LIA

87% får jobb efter

genomförd utbildning

Så ansöker du

Det finns två olika typer av behörighet du måste uppfylla för att ha möjlighet att bli antagen på en utbildning: Grundläggande behörighet och särskild behörighet.

Grundläggande behörighet:

 • Har en gymnasieexamen från gymnasieskolan eller kommunal vuxenutbildning med minst 2250 poäng samt godkända betyg i Engelska 5, Matematik 1 och Svenska 1
 • Har en svensk eller utländsk utbildning som motsvarar kraven i punkt 1.
 • Är bosatt i Danmark, Finland, Island eller Norge och där är behörig till motsvarande utbildning.
 • Genom svensk eller utländsk utbildning, praktisk erfarenhet eller på grund av någon annan omständighet har förutsättningar att tillgodogöra dig utbildningen.

Särskild behörighet:

 • Matematik 2/B (Du behöver ha godkända betyg i antingen matematik 2a, 2b eller 2c. Motsvarar även matematik B)
 • Programmering A/1

Målgrupp

Utbildningen Internet of things-utvecklare är för dig som vill jobba inom världens snabbast växande tvärvetenskapliga område som omfattar sensorer och sensorsystem.

För att passa in i rollen som Mjukvaruutvecklare bör du ha ett stort intresse för att programmera och för att skapa nya tekniska och smarta lösningar. Du älskar ny teknik och vill vara med i en ny och växande bransch som utvecklar kommunikationen mellan oss och våra prylar.

Kursinnehåll

1. Introduktion till Internet of Things

2. Objektorienterad programmering

3. Programmering C,C++

4. Datastrukturer och Algoritmer

5. Datorkommunikation, nätverk och konnektivitet

6. Systemintegration IoT

7. Nätverksprogrammering

8. Data och IT – Säkerhet

9. Inbyggda system – Arkitektur och design

10. IoT och molntjänster

11. Ellära och grundläggande programmering för inbyggda system

12. Examensarbete

13. LIA

Totala YH-poäng: 400 

Efter utbildningen

Yrkesroller efter utbildning:

 • Utvecklare, inbyggda system
 • Mjukvaruutvecklare Inbyggda system
 • Mjukvaruutvecklare IoT
 • Systemutvecklare IoT
 • Applikationsutvecklare IoT
 • IoT-arkitekt

Nackademin

Din nya karriär börjar hos oss på Nackademin!

Nackademin gör dig redo för jobb. Vi är störst på YH-utbildningar i Stockholm och erbjuder ett unikt nätverk med över 1000 företag. En fjärdedel av din studietid på Nackademin består av praktik hos ett företag - och 9 av 10 studenter...


Läs mer om Nackademin och visa alla utbildningar.

Beskrivning och boende

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Mjukvaruutvecklare, Inbyggda system och IoT

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Nackademin

Tomtebodavägen 3a
171 65 Solna, Stockholm

Beställ information

För att få mer information om utbildningen Mjukvaruutvecklare, Inbyggda system och IoT från Nackademin, fyll i följande uppgifter:

Recensioner

Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.