Visa yhutbildningar.se som: Mobil

Projektledare infrastruktur

Nässjöakademin
Sammanfattning
Yh-utbildning
Nässjö
2 år
Heltid/deltid
CSN-berättigad
Startdatum: December 2017 - Nässjö

Projektledare infrastruktur

Johanna vill jobba med hållbar samhällsplanering i framtiden.

Framtidens ledarskapsutbildning för dig som vill leda, utvecklas och ta ansvar

Är du intresserad av att leda, planera och ta ansvar inom anläggningsbranschen? Vill du dessutom utvecklas i din ledarroll, gillar du utmaningar och att lösa problem? Då är framtidens projektledarutbildning inom infrastruktur på Nässjöakademin något för dig.

I varje infrastrukturprojekt inom anläggning, väg och järnväg behövs någon med ledarkompetens som driver projektet framåt. Som utbildad projektledare har du fokus och ansvar för helheten och kan på ett kommunikativt sätt leda och samordna både egna medarbetare och t.ex. underentreprenörer till färdigt resultat. Under utbildningen lär du dig att delegera, strukturera och planera. Du får bland annat kunskaper inom projektledning av entreprenadprojekt, ledarskap, entreprenadjuridik, kommunikation, produktionsstyrning och ekonomi.

Efter utbildningen

Det är stor efterfrågan på projektledarkompetens inom branschen och behovet av kompetenta projektledare förväntas öka i framtiden eftersom stora investeringar pågår inom väg- och järnvägsområdet. Som utbildad projektledare har du därför goda chanser till jobb med karriärmöjligheter. Utbildningen innebär även att du får formella kompetensintyg som gör dig attraktiv på arbetsmarknaden.

Kombinera jobb med studier

Utbildningen är tvåårig och genomförs i nära samverkan med regionala och nationella entreprenadföretag och andra branschföreträdare. Utbildningen är upplagd för att passa branschen, vilket innebär att den är som mest studieintensiv mellan december och mars. Då det inte är lektioner varje dag går det utmärkt att kombinera studierna med jobb. En fjärdedel av utbildningstiden är lärande i arbete (LIA) på företag där du ges möjlighet till en första kontakt med framtida arbetsgivare. Om du redan jobbar på ett företag inom branschen kan du kombinera studierna med praktik på arbetsplatsen.

Om Nässjö

I järnvägsstaden Nässjö finns en 150-årig tradition av järnväg. Nässjö har ett stort logistikkluster med ett antal
centrallager, kombiterminal och logistikytor med direktanslutning till stambanan och 25 minuter till E4:an.

Det är även den enda svenska staden med järnvägslinjer i sex olika riktningar vilket gör Nässjö till en strategisk placering för logistikintensiva företag. Inom en radie av 50 km från Nässjö finns ett betydande antal företag och samarbetspartners inom infrastruktursektorn. Vi har en bra kompetensbas vad gäller att utbilda inom olika nivåer.

För att beställa gratis information om Projektledare infrastruktur, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

För mer information om Projektledare infrastruktur, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ansökan och behörighet

För att kunna söka utbildningen måste du ha gått svenskt gymnasium eller motsvarande utländsk utbildning. Du ska ha goda kunskaper i engelska, svenska och matematik samt yrkeserfarenhet från bygg- och anläggningsbranschen. Har du annan utbildning eller yrkeserfarenhet som ger motsvarande kunskaper finns möjlighet att bli validerad.

Tänkbara jobb efter avslutad utbildning

Projektledare eller platschef inom anläggning, väg och järnväg. 

Examen, diplom m.m.

Utbildningen är eftergymnasial, avgiftsfri och berättigar till studiemedel från CSN. Utbildningen ger dig en kvalificerad yrkeshögskoleexamen.

Kostnader

Utbildningen är kostnadsfri och berättigar till studiemedel från CSN.

Nässjöakademin

Nässjöakademin

På Nässjöakademin hittar du yrkeshögskoleutbildningar, enstaka kurser och företagsanpassade kurser och utbildningar som alla innebär nya möjligheter, kunskap, sammanhang och nätverk och kanske det viktigaste av allt - personlig utveckling. Vi erbjuder ny kunskap för nyfikna för att du som...


Läs mer om Nässjöakademin och visa alla utbildningar.

Ortbeskrivning

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Projektledare infrastruktur

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Kontaktuppgifter till Nässjöakademin

Nässjöakademin

Framtidsvägen 1
571 35 Nässjö

Recensioner

Snittbetyg: 3,5

Baseras på 4 recensioner.

Adam
(4)
Bra utbildning som ger den studerande den kunskap som krävs för att kunna utöva sin roll i arbetslivet på ett bra sätt. Jag skulle vilja att utbildningen var under en kortare period än 2år samt at man läste AMA och annan litteratur som är så branchinriktad.
Torbjörn Trägårdh Kommentar:
Tack för dina synpunkter. Roligt att höra att du är nöjd! Ledningsgruppen har arbetat fram ett förslag på en kortare utbildning som förhoppningsvis blir verklighet till nästa utbildningsomgång.
Henrik
(4)
En utbildning som gett mig förutsättningar att styra och leda projekt. Utbildningen var väldigt bra, om än lite lång. Dock finns det kurser som inte är relevanta, eller där föreläsaren hade alldeles för hög nivå, vilket medförde att föreläsaren hade svårt att applicera sina teorier i vår bransch.
Småland
(2)
En utbildning som enbart lämpar sig för folk som redan har en arbetsplats och möjlighet till nya arbetsuppgifter inom den arbetsplats man är på. Alldeles för generell utbildning för att kunna göra en anställningsbar efteråt.
Torbjörn Trägårdh Kommentar:
Tack för din respons. Tråkigt att du upplever att utbildningen inte gör dig anställningsbar. Vi vill såklart att alla våra studerande når sina mål efter avslutad utbildning. Dina synpunkter är viktiga för oss i vårt fortsatta kvalitetsarbete och vi kommer att diskutera dina erfarenheter i ledningsgruppen. Du är varmt välkommen att kontakta mig e...
Visa mer
Beställ information

För att få mer information om Projektledare infrastruktur via mejl, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Recensioner
(3,5)
Baseras på 4 recensioner.