Visa yhutbildningar.se som: Mobil

Verksamhetsledare inom hästrelaterade näringar

Biologiska Yrkeshögskolan i Skara (BYS)
Sammanfattning
Yh-utbildning
Distans
1 år, 200 Yh-poäng
Heltid, distans
CSN-berättigad
Distans
Startdatum: 2019-08-26 - Distans
Sista ansökan: 2019-05-15

Verksamhetsledare inom hästrelaterade näringar

Vill du arbeta i hästsektorn som egen företagare eller som verksamhetsledare?

Du läser utbildningen på distans under ett år på heltid, med fjorton träffar á tre dagar per tillfälle. Under träffarna har du föreläsningar med spetskompetens ur hästbranschen, studiebesök på verksamheter i hela hästsektorn, redovisning av hemuppgifter, workshops och inspiration till eget arbete. På Biologiska Yrkeshögskolan i Skara bygger du nödvändiga nätverk för framtiden. Under tiden du studerar på distans sker all undervisning och kontakt med dina handledare över internet. BYS har sedan 1998 anordnat utbildning för företagsdrift i hästnäringen och har hjälpt många studenter till nya tjänster i Hästsverige eller med att starta egna företag inom näringen.  

Hästnäringen har stor utvecklingspotential och med rätt kunskap och drivkraft kan du hitta din ingång till en framgångsrik affärsidé eller utveckla en redan befintlig verksamhet. Under utbildningen läser du kurser som stöder processen att göra en affärsplan för ett eget företag eller för ett företag/organisation du är anställd av, en kunskap som behövs för att driva lönsamma verksamheter. Kurserna har hästen som gemensam nämnare men fokus är verksamhetsdrift.

Under utbildningens LIA period (Lärande i Arbete) kan du skaffa dig fördjupad kunskap i något som är av tydlig nytta för dig, på egen hand eller genom arbete på särskilt utvald arbetsplats. Du kan också på uppdrag av ett företag/organisation utveckla nya eller befintliga verksamheter under LIA. Du får god kontakt med framtida samarbetspartners och arbetsgivare och har stor möjlighet att skapa ditt personliga nätverk. LIA genomförs på valfri ort med stöd av skolan.

Ansök via vår hemsida som du hittar under fliken "Hitta till utbildaren" längre ned på denna sida.

Så ansöker du

Du ansöker via vår hemsida som du hittar under fliken "Hitta till utbildaren" längre ned på denna sida.

Behörighet:

I 3 kap 1 § förordningen (2009:130) om yrkeshögskolan och med ändringar som hör ihop med Förordning om ändring i förordningen (2009:130) om yrkeshögskolan (SFS 2011:110) anges att behörig att antas till utbildningen är den som
1. avlagt en gymnasieexamen i gymnasieskolan eller inom kommunal vuxenutbildning,
 2. har en svensk eller utländsk utbildning som motsvarar kraven i 1,
3. är bosatt i Danmark, Finland, Island eller Norge och där är behörig till motsvarande utbildning, eller
4. genom svensk eller utländsk utbildning, praktisk erfarenhet eller på grund av någon annan omständighet har förutsättningar att tillgodogöra sig utbildningen.

Äldre bestämmelser om behörighet gäller fortfarande för den som före den 1 juli 2015 har fått slutbetyg från ett fullständigt nationellt eller specialutformat program i gymnasieskolan eller från gymnasial vuxenutbildning, nämligen man är behörig att antas till yrkeshögskoleutbildningar om man har lägst betyget Godkänt i minst 2 250 gymnasiepoäng. Dessutom kan de som uppfyllde de äldre kraven på behörighet för tillträde till utbildning före den 1 januari 2013 anses vara behörig.

Särskilda förkunskaper

  • Ett års yrkeserfarenhet från hästrelaterad verksamhet (t.ex i form av anställning, eget företag/gårdsdrift, aktiv träning/tävling med häst, mångårigt föreningsarbete i hästsektorn)

Bifoga till din ansökan

  • Intyg som styrker erfarenhet/meriter
  • Personligt brev

Kostnader

Utbildningen är CSN-berättigad.

Biologiska Yrkeshögskolan i Skara (BYS)

Biologiska Yrkeshögskolan i Skara (BYS)

Bli en spjutspets inom lantbruk, djurvård, hovslageri, hästnäring, virkesförädling eller trädgård. Studera i Skara och på våra utbildningsplatser för ett yrke för framtiden! Den så kallade gröna näringen (samlingsnamn för alla branscher, företag och organisationer som brukar naturen på ett...


Läs mer om Biologiska Yrkeshögskolan i Skara (BYS) och visa alla utbildningar.

Hitta till utbildaren

Biologiska Yrkeshögskolan i Skara (BYS)

Kompetenscentrum Uddetorp
532 96 Skara

Recensioner

Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Du kanske också är intresserad av: