Visa yhutbildningar.se som: Mobil

Kravanalytiker IT

Newton
Sammanfattning
YH-utbildning
Malmö
2 år
Heltid
CSN-berättigad
Startdatum: 2022-08-15 - Malmö

Videoreportage

Newton utbildningar

Om utbildningen

En Kravanalytiker är en "översättare"

Vi har nog alla någon gång blivit frustrerade över databaserade tjänster, webbplatser, dataprogram och appar som inte fungerar som de ska. Bristerna har ofta att göra med att den som beställt systemet och utvecklaren av systemet inte talar samma språk. För att de två sidorna ska kunna förstå och kommunicera med varandra behövs en översättare, med andra ord en Kravanalytiker. En kravanalytikers uppgift är att förstå beställarens behov och problem, och därefter översätta detta till en beskrivning som utföraren förstår. En beskrivning som slutligen kvitteras tillbaks på ett språk som beställaren förstår.

Vad gör en Kravanalytiker?

Som Kravanalytiker arbetar du med utvecklingen av affärssystem och att ta fram en verksamhets krav. Med rätt krav på ett IT-system blir användarna nöjdare och företagens kostnader minskar. Du leder och driver workshops för att förstå och dokumentera hur verksamheten ska utveckla och använda olika system, samt jobbar med människor både i och utanför företaget. Yrkesrollen, som också kallas Business Analyst, ökar allt mer i betydelse och arbetstillfällena blir allt fler – ett framtidsyrke helt enkelt.

Kravanalytiker passar dig som

  • Vill kombinera IT-intresse med en förståelse för verksamheters sätt att arbeta
  • Är socialt kompetent med drivkraft och har en känsla för struktur
  • Har initiativförmåga och tycker om att driva och leda projekt

Newton – specialiserade på IT

Förutom goda möjligheter till ett välbetalt jobb ger Newtons utbildning dig alla möjligheter till en lyckad karriär inom IT-branschen. Genom Newtons nära samarbete med framstående branschföretag, är utbildningen utformad efter kompetenskraven som företag idag efterfrågar. Med utbildningens två praktikperioder får du värdefull praktisk erfarenhet, och det finns även goda möjligheter att knyta kontakter med framtida arbetsgivare.

För mer information om Kravanalytiker IT, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Newton Kompetensutveckling Facebook

Så ansöker du

Newton

Newton utbildar för framtiden 

Systemutvecklare .NET Kravanalytiker Byggnadsingenjör - digitalt byggande Fastighetsförvaltare Teknisk förvaltare Diplomerad Fastighetsförvaltare Diplomerad Projektledare Bygg och Fastighet Diplomerad Fastighetsekonom Newton har sedan 1993 arbetat med utbildningar. Studerande och kursdeltagare på Newton går en ljus och spännande framtid till mötes. Efter...


Läs mer om Newton och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Kravanalytiker IT

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Newton

Malmvägen 1
115 41 Stockholm


Recensioner

Snittbetyg: 4,5

Baseras på 4 recensioner.

Robert
Jag fick ett jobberbjudande som business analyst direkt efter utbildningen. Newtons utbildningar leder verkligen till jobb. Kunde inte vara mer nöjd!
Christina
Mina kunskaper var inte längre konkurrenskraftiga när jag sökte nytt jobb.  Nu har jag fått moderna, relevanta verktyg som kan göra att projektmålen kan uppnås.
Sara
Lektionerna har en pedagogisk uppbyggnad med case, projektarbeten och föreläsningar. Vi jobbar ofta i små grupper, vilket ger en bra gruppdynamik.
Beställ information

För att få mer information om utbildningen Kravanalytiker IT från Newton , fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Recensioner
(4,5)
Baseras på 4 recensioner.