Svara på vår undersökning och var med och tävla om ett presentkort värt 295 kronor på SF Anytime! 🎦🍿 Gör undersökningen här ➡️

Anläggningsingenjör med BIM-kompetens

NBI - Handelsakademin
Sammanfattning
YH-utbildning
Göteborg
Klassrum
2 år
Heltid
Studiemedelsberättigad
Startdatum: 2023-08-21 - Göteborg
Sista ansökan: 2023-05-21
Anläggningsingenjör med BIM-kompetens

Anläggningsingenjör med BIM-kompetens

Vill du bli Anläggningsingenjör - Plugga på NBI

Vill du få en nyckelroll i planeringen av nya bygg- och infrastrukturprojekt? Med den nya tekniken BIM lär du dig skapa och använda digitala modeller i anläggningsprojekt - en ny teknik som har förändrat byggindustrin. Efter utbildningen kan du jobba som t ex Anläggningsingenjör, Anläggningsprojektledare eller BIM-samordnare.

BIM ersätter i allt högre grad traditionella ritningar och handlingar och gör det möjligt att digitalt visualisera byggnader och anläggningar. Denna nya teknik har revolutionerat byggbranschen under senare år och fortsätter att driva branschens utveckling i snabb takt.

Stora bygg- och infrastrukturprojekt innebär ofta enorma investeringar och medför ett stort behov av kvalificerad arbetskraft i flera tekniska branscher. Behovet av utbildade medarbetare med kompetens i den nya, innovativa tekniken BIM ökar.

Som anläggningsingenjör med kunskaper i CAD/BIM får du kompetens att kunna skapa, tolka och samordna informationen i de digitala modellerna för de stora projekten. Rollen passar dig som vill jobba med teknik, problemlösning och projektledning.

Yrkesroller efter utbildningen

 • Anläggningsingenjör
 • BIM-samordnare
 • Projektledare
 • Datasamordnare BIM


Dina möjligheter till jobb

Dina chanser att få jobb är goda. Det görs flera stora infrastruktursatsningar i Västsverige och Sverige i stort under kommande år och behovet av utbildade ingenjörer med BIM-kompetens ökar.

Läs mer om branschens behov av arbetskraft på nbi-handelsakademin.se.

Värdefull praktik på företag (LiA)

Genom dina praktikperioder (2×12 v) ute på företag får du möjlighet att skapa goda relationer och få värdefull praktisk erfarenhet. NBI/Handelsakademin kan tipsa om LiA-företag, men du tar själv kontakt med företaget och säljer in dig.

Läs mer om våra partnerföretag på nbi-handelsakademin.se.

För mer information om Anläggningsingenjör med BIM-kompetens, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Förkunskaper

Gymnasieexamen samt:

 • lägst betyg E i engelska 6/B
 • betyg E i matematik 2/B
 • betyg E i svenska 2/B

Ansökan - såhär går det till

Ansökan görs via nbi-handelsakademin.se. På utbildningens sida finns länk till yh-antagning där du registrerar dig och gör din ansökan, och vi guidar dig genom hela processen. Det är viktigt att du lämnar in din ansökan i tid även om du väntar på betyg/intyg - du kan komplettera senare.

Läs mer om ansökan på nbi-handelsakademin.se/ansokan.

Utbildningens form

Studieform och upplägg

Heltid under dagtid, 80 veckor/2 år. Detta är en heltidsutbildning som kräver din närvaro vid schemalagd undervisning på skolan och online, 2-3 dagar per vecka. Övrig tid arbetar du självständigt eller i grupp. Under lärande i arbete, LiA, följer du de arbetstider som gäller på företaget.

Läs mer om vår pedagogiska modell på nbi-handelsakademin.se

Utbildningens innehåll

 • Introduktion till yrket 10
 • Kommunikation 15
 • Tillämpad matematik 20
 • Mätteknik 20
 • CAD-grund 25
 • Anläggningsteknik 25
 • Byggnadsverk – teknik och projektering 25
 • LiA 1 60
 • Projekt & projektledning 15
 • VA – teknik & projektering 25
 • Väg och järnväg – teknik och projektering 35
 • BIM 50
 • LiA 2 60
 • Examensarbete 30

Examen & Intyg

Yrkeshögskoleexamen 415 Yh-poäng

Videoreportage

Reportage

BIM ger dig hur många möjligheter som helst

Det byggs som aldrig förr. Nya bostadsområden växer fram och städerna förtätas. Många stora infrastrukturprojekt, till exempel Västlänken, sysselsätter enormt många människor under lång tid. Men ny teknik vinner mark och nu behövs nya medarbetare inom bygg som behärskar den nya tekniken.

En ny teknik heter BIM, och en som tror på BIM heter Ahmed Jaff, och han kollade upp BIM innan han sökte till utbildningen.NBI - Handelsakademin

NBI/Handelsakademin är en av Sveriges mest etablerade yrkeshögskolor. Vi har utbildat flera tusen studerande inom YH/KY sedan starten 1996. Vårt starka nätverk inom näringslivet och lång erfarenhet av vuxenutbildning har gett oss de rätta verktygen för att våra studerande skall...


Läs mer om NBI - Handelsakademin och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Anläggningsingenjör med BIM-kompetens

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

NBI - Handelsakademin

Redegatan 1H
426 77 Västra Frölunda

Beställ information

För att få mer information om utbildningen Anläggningsingenjör med BIM-kompetens från NBI - Handelsakademin, fyll i följande uppgifter:

Reportage
BIM ger dig hur många möjlighete...
NBI - Handelsakademin

Det byggs som aldrig förr. Nya bostadsområden växer fram och städerna förtätas. Många stora infrastrukturprojekt, till exempel Västlänken, sysselsätter enormt många människor under lång tid. Men ny teknik vinner mark och nu behövs nya medarbetare inom bygg som behärskar den nya tekniken.

En ny teknik heter BIM, och en som tror på BIM heter Ahmed Jaff, och han kollade upp BIM innan han sökte till utbildningen.

Läs mer
Recensioner

Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.