Visa yhutbildningar.se som: Mobil

Internationell design- och produktutvecklare inom sport & funktion

Nordiska Textilakademin
Sammanfattning
Yh-utbildning
Åre
1 år
Heltid
CSN-berättigad
93 750 SEK inkl. moms
Startdatum: sommaren 20 - Åre

Internationell design- och produktutvecklare inom sport & funktion

Den här specialistutbildningen riktar sig till dig som vill vidareutveckla ditt sport- och outdoor-intresse till ett yrkesliv där du får designa och utveckla sport- och funktionsprodukter. Sport- och outdoorbranschen älskar människor som är passionerade för sin sport! Oavsett om det gäller downhill biking, simning, skidåkning eller ridning så är det du som användare av produkterna som bäst vet hur produkten kan utvecklas för att fungera optimalt. Utbildningen läses på Campus i Åre.

Tempot är högt på utbildningen varför vi förutsätter en stor egen drivkraft hos Dig som student. Entusiasm, vilja och kommersiellt tänkande är viktigt. Vårt fokus ligger på varumärket och slutanvändaren, konsumenten, därför är de olika kurserna knutna till reella samarbeten med företag från dag ett.

Samarbetet med näringslivet är fundamentet i Nordiska Textilakademins utbildningsmetod. 
All undervisning sker av lärare som själva arbetar i branschen, var och en specialist inom sitt område. Undervisningen präglas av direkt koppling mellan teori och praktik, där din egen erfarenhet och kunskap som användare av sport- och ourdoorprodukter är viktig.

Förutom designrelaterade ämnen studerar du marknadskommunikation som är en viktig del i designerns arbete. Du får träning i kreativa och innovativa metoder i anslutning till problemlösning och nyskapande.

Du kommer redan under skoltiden att jobba med verkliga uppdrag och kunder. Att jobba med flera olika typer av varumärken och produkter under utbildningen ger Dig en bred kompetens och hög anställningsbarhet. För att få praktisk erfarenhet och för att utveckla och fördjupa Dina specifika kompetenser ingår även en halv termins arbetsplatsförlagd praktik/lärande i arbete (LIA). Under studietiden finns även möjlighet att göra mäss- och trendresor till exempelvis München, Stockholm, Köpenhamn, och Paris.

Upplägg

Utbildningen är 1 år bunden på heltid och intensiv. Kurserna är huvudsakligen på svenska, men fackuttryck och termer på engelska förekommer då engelska är det vedertagna branschspråket.

Engagemang

Studier hos Nordiska Textilakademin är ett åtagande som innehåller hårt arbete och full satsning. Utbildningarna är heltidsstudier och kräver stort engagemang och hög närvaro. Att studierna fullgörs enligt utbildningsplanen är också ett krav för att få studiemedel från CSN under utbildningstiden.

Examen och karriär

Efter avslutad utbildning får Du en Yrkeshögskoleexamen, och erhåller ett examensbevis.

Utbildningen passar Dig som:

Har gått ut gymnasiet, är kreativ med estetisk förmåga och vill gå en intensiv utbildning som gör dig anställningsbar redan efter 1 år. Vi förutsätter att du har en stor egen drivkraft och är beredd att jobba hårt.

För mer information om Internationell design- och produktutvecklare inom sport & funktion, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Behörig att söka är du som har svensk gymnasiekompetens eller motsvarande, och som gör ett särskilt förkunskapsprov i form av arbetsprover som skickas in fysiskt eller digitalt i samband med ansökan till utbildningen. Se mer om arbetsproverna nedan. Ett eget intresse och erfarenhet av sport och outdoor krävs också för att man ska kunna tillgodogöra sig utbildningen, därför fäster vi stor vikt vid ditt CV och personliga brev som skickas in tillsammans med ansökan. Den här branschen är byggd av människor som älskar sin sport och sina friluftsaktiviteter, så kom ihåg att beskriva ditt sport/outdoorintresse i ditt personliga brev.

Meriterande i din ansökan är:

- Om din gymnasieutbildning hade en textil, design, formgivningsinriktning, sportinriktning, eller liknande

- Arbetslivserfarenhet inom textil, grafisk design, formgivning, konsthantverk, produktutveckling, sömnad, skrädderi och tillskärning, butiksarbete inom sport- outdoor- eller modebranschen.

- Om du har gått en eftergymnasial utbildning inom textil, design, formgivning eller liknande

- På annat sätt än ovan skaffat dig erfarenhet och kompetens relevant för utbildningen och branschen

Ämnen vid utbildningen Internationell design- och produktutvecklare inom sport & funktion

Kursöversikt 250 poäng

  • Affärs- och produktionsengelska
  • Affärskunskap
  • Bransch- och produktionskunskap Sport/Funktion
  • Design- och produktionsprocess
  • Examensarbete
  • Hållbar utveckling
  • Kommunikation
  • LIA - lärande i arbete
  • Programvaror i branschen
  • Textila materiallära och tillverkningsprocesser.

Examen & Intyg

Efter avslutad utbildning får du en Yrkeshögskoleexamen, och erhåller ett examensbevis.

Kostnader

Utbildningen kostar 75 000:-, och är CSN-berättigad. 

Nordiska Textilakademin

Nordiska Textilakademin

Nordiska Textilakademin - textil- och designutbildningar som ger jobb!

  I fantastiska lokaler i Textile Fashion Center i Borås, arbetar Nordiska Textilakademin i nära samarbete den svenska textilbranschen. Vårt uppdrag är att öka lönsamheten och  kompetensen hos svenska textilföretag genom samarbete, rådgivning och utbildning. Nordiska Textilakademin bedriver utbildningar inom...


Läs mer om Nordiska Textilakademin och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Internationell design- och produktutvecklare inom sport & funktion

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Nordiska Textilakademin

Skaraborgsvägen 3A
506 30 Borås


Beställ information

För att få mer information om utbildningen Internationell design- och produktutvecklare inom sport & funktion från Nordiska Textilakademin, fyll i följande uppgifter:

Recensioner

Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.