Redovisningsekonom- distans med Umeå som samlingsort
Arbeta med redovisning - Läs till Redovisningsekonom
Vill du arbeta med siffror och intresserar dig för redovisning? Läs YH-utbildningen Redovisningsekonom och bli en Redovisningsekonom!
All affärsverksamhet behöver redovisas ekonomiskt. Vare sig verksamheten är privat eller offentlig, liten eller omfattande finns en organisation som ordnar detta. Som redovisningsekonom är du den som sitter med, tar fram och presenterar verksamheten i form av siffror.
Många karriärmöjligheter för redovisningsekonomen
Som redovisningsekonom kan du vara väldigt generell och arbeta med många olika områden men du kan även vara väldigt specialiserad med en spetskunskap. Allt beror på hur du utvecklar dig i yrket.
Att arbeta som redovisningsekonom innebär att du själv ansvarar för att kontinuerligt, efter grundutbildning, vidareutbildar dig för att hålla din kunskap uppdaterad. Med andra ord finns det, med denna utbildning i grunden, karriärvägar för den intresserade.
Efter avslutad utbildning kommer du ha kompetens för att jobba med rapporter och analyser. Du kommer kunna genomföra budgetar och årsredovisningar, samt göra bokslut och periodbokslut. Du kommer även ha kunskaper för att arbeta med:
- Löner
- Fakturering
- Bokföring
- Redovisningsarbete
- Beskattning
- Deklarationsarbete
- Avstämningar och ekonomiska bedömningar
- Skatte- och momsredovisning
- Upprättande av ekonomiska rutiner
- In- och utbetalningar
- Reskontra
- Kravhantering
Så ansöker du
Gör din ansökan via nyhs.se
Behörighet
Grundläggande behörighet för Yh-utbildning har den som har slutbetyg från ett fullständigt
nationellt eller specialutformat program i gymnasieskolan eller från gymnasial vuxenutbildning
med lägst betyget Godkänt i minst 2 250 gymnasiepoäng, eller har en svensk eller utländsk
utbildning som motsvarar kraven ovan. Behörighet kan också bestå av svensk eller utländsk utbildning, praktisk erfarenhet eller på grund av att någon annan omständighet ger förutsättningar att tillgodogöra sig utbildningen.
Urvalsgrunder
Betyg
För alla behöriga sökande sker nu en urvalsprocess där Norrlands Yrkeshögskola gör en värdering av betyg enligt skalan nedan. De kurser som ger poäng är:
-Svenska 2
-Matematik 2
-Engelska 5
-Företagsekonomi 1
-Företagsekonomi 2
Betygen poängsätts enligt följande skala:
(F = 0), E = 4, D = 5, C = 6, B = 7 och slutligen A = 8.
Eller enligt det betygssystem som gällde före det nuvarande:
IG = 0, G = 4, VG = 6 och MVG = 8
Eller enligt den äldre sifferbetygsskalan (1-5):
1 = 1, 2 = 3, 3 = 4, 4 = 6 och slutligen 5 = 8.
Maxvärde = 40 poäng.
Särskilt prov
Arbetet som Redovisningsekonom kräver att man skall ha kunskaper och färdigheter inom numeriskt matematiskt tänkande, logiskt tänkande samt en bra svensk språkförståelse i skrift. För att kartlägga och ta fram dessa kommer vi att ge de behöriga sökande prov i:
-svenska språkförståelse
-matematiskt tänkande
-logiskt tänkande
Resultatet på dessa prover ger sedan sökande poäng som vägs in i ansökan enligt fördelningen maximalt 10 poäng per delprov dvs maximalt totalt 30 poäng.
De sökande erbjuds att genomföra provet vid ett tillfälle, som passar den sökande, under tiden ansökningarna bereds och värderas. Provet skall genomföras vid skolan eller vid utsedd extern lokal.
Det sammantagna resultatet mynnar i poäng som adderas till betygspoängen i urvalsprocessen.
Total maximal poäng kan således bli 70 poäng.
LiA (Lärande i Arbetslivet)
En tredjedel av studietiden är arbetsplatsförlagd i form av lärande i arbete (LiA). Denna period tillbringar du på ett företag eller en organisation. LiA har visat sig vara en mycket effektiv väg till arbete där du som student får tillämpa dina teoretiska kunskaper och skapa värdefulla kontaktvägar.
Tidigare studenter berättar!
”Efter att ha genomfört utbildningen Redovisningsekonom så jobbar jag idag på Ernst & Young i Umeå där jag gjorde min LiA. Mina arbetsuppgifter består till större delen av löpande bokföring men jag får ständigt prova på nya utmaningar. Det klart bästa med den här utbildningen har varit de två praktikperioderna där man har fått chansen att prova på yrket och utveckla sina teoretiska kunskaper. Praktiken ger även möjligheter att knyta värdefulla kontakter inför framtiden.”
Elin Tobiasson, Redovisningsekonom Ernst & Young
"Efter avslutad utbildning till Redovisningsekonom är känslan att jag gjorde helt rätt val av utbildning. Utbildningens längd passade mig perfekt och att pendla från Örnsköldsvik fungerade väldigt bra! Kombinationen av studier och praktik är ett bra koncept och efter avslutad utbildning har jag fått anställning på SkogensHus där jag gjort min praktik. Mina huvudsakliga arbetsuppgifter på SkogensHus är bokföring och deklarationer."
Maria Nilsson, Redovisningsekonom SkogensHus
Kursplan
- Baskurs, 5 yh-p
- Arbetsrätt, löner och administration, 30 yh-p
- IT för ekonomer 15 yh-p
- Affärsengelska 10 yh-p
- Handels-, associations- och avtalsrätt, 20 yh-p
- Konsultativt arbetssätt, 10 yh-p
- Beskattning och mervärdesskatt, 50 yh-p
- Grundläggande ekonomistyrning, 25 yh-p
- Redovisning och revision – grunder, 45 yh-p
- Redovisning och revision – fördjupning, 40 yh-p
- Lärande i Arbete - LIA 1, 55 yh-p
- Lärande i Arbete - LIA 2, 70 yh-p
- Examensarbete inkl vetenskaplig metod, 25 yh-p
Examen & Intyg
När du fullföljt utbildningen får du en Yrkeshögskoleexamen. Du erhåller ett examensbevis, ett betygsdokument som visar dina betyg i samtliga kurser.
Kostnader
Utbildningen är avgiftsfri och berättigar studielån hos CSN.
Norrlands Yrkeshögskola

Välkommen till Norrlands Yrkeshögskola!
Om du ha vill ha ett utvecklande och utmanande yrke med varierande arbetsuppgifter inom en mängd olika branscher är Norrlands Yrkeshögskoleutbildningar rätt för dig! Utbildningarna ger dig den kvalificerade kunskap du behöver för att ha en god grund inför ditt...
Intresseanmälan
Hitta till utbildaren
Norrlands Yrkeshögskola
För att få mer information om utbildningen Redovisningsekonom- distans med Umeå som samlingsort från Norrlands Yrkeshögskola, fyll i följande uppgifter:
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.