Visa yhutbildningar.se som: Mobil
Sammanfattning
YH-utbildning
Distans
2 år
Heltid
CSN-berättigad
Startdatum: 2023-01-09 - Distans
Sista ansökan: Ansökningsomgång avslutad

Videoreportage

GIS-samordnare

Om utbildningen

Om utbildningen

Är du intresserad av att arbeta i en central och ledande roll med framtidens geotekniska lösningar? GIS-samordnare är en utbildning som inte bara ger dig breda kunskaper inom det tekniska arbetet med geodata, utan även en omfattande kunskap om hur man arbetar med GIS i en organisation. 

Den här utbildningen är till för dig som är intresserad av att arbeta med implementering, samordning och koordinering av geodata inom en organisation. Kanske kommer du från en bakgrund av akademiskt arbete eller motsvarande arbetslivserfarenhet och vill ta steget till att axla ett ledaransvar. Då är det här utbildningen till för dig. Du kommer efter utbildningen både att ha kunskap om tillämpningsmetoder av geografisk informationsteknik (GIT) samt geografiska informationssystem (GIS), men även om hur man ur ett geoperspektiv fördelar resurser och tar beslut utifrån de regelverk som finns inom t.ex. samhällsplanering, offentlig förvaltning eller fastighetsjuridik. Genom LIA (lärande i arbete) får du dessutom praktisk erfarenhet från branschen och möjligheten att knyta viktiga kontakter inför framtiden.  

Mer specifikt får du:

  • Lära dig hur GIS i en organisation fungerar
  • Kunskaper inom business intelligence, retorik och krisberedskap
  • Lära dig om samhällsplanering, fastighetsjuridik och andra viktiga ramverk
  • Praktiska och teoretiska kunskaper i projektmetodik och projektledning
  • Kunskaper inom det tekniska arbetet med ArcGIS, MapInfo och QGIS

Om undervisningen

Utbildningen sker uteslutande på distans via vår studieplattform. Där blandar vi övningar, instruktionsvideos och förinspelat material med föreläsningar, workshops och labbtider där du får direktkontakt med våra kunniga lärare. Via vår terminalserver får du dessutom tillgång till alla dyra GIS-programvaror du behöver för att genomföra utbildningen helt gratis. Du behöver alltså inte oroa dig över dyra licenser, kompatibilitet eller versionsnummer. 

Om arbetsmarknaden 

Branschen för geografisk IT är både växande och kompetenstörstande. Det finns ett stort behov av kompetent personal med kunskapen att ta marknadsstrategiska beslut om implementering av nya lösningar. Det är t.ex. en GIS-samordnares roll att se över organisationens behov, sätta in rätt resurser där det behövs och kvalitetssäkra arbetet. Att kunna koppla samman data med geografiska lägen öppnar upp till en värld av möjligheter och är idag en grundsten för många viktiga beslut och prognoser vare sig det gäller t.ex. samhällsplanering, målgruppsstrategiska lösningar eller produkt/system-utveckling. Det finns möjligheter att jobba inom offentlig sektor, t.ex. kommuner, landsting, Lantmäteriet, Sjöfartsverket, eller inom den privata sektorn, t.ex. banker, transportbolag, telekom mm som GIS-samordnare, GIS-ingenjör. GIS kommunikatör, GIS-strateg, projektledare inom GIS, systemförvaltare och mycket mer.  

Om du vill jobba inom en framtidssäkrad och spännande bransch så tveka inte att söka OCELLUS utbildning GIS-samordnare redan idag.  

För mer information om GIS-samordnare, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

LIA- Lärande i arbete

Här får du chansen att verkligen applicera dina nya kunskaper i riktiga projekt och arbetsuppgifter. Att få kontakt med en arbetsplats inom sin blivande yrkesgrupp är en viktig förutsättning för att kunna börja knyta kontakter och skapa ett nätverk. Detta ökar chanserna till att få en anställning efter avklarad utbildning samtidigt som denna tid kommer att ge dig en koppling mellan den teori du jobbat med och de faktiska arbetsuppgifterna. Vi uppmuntrar våra studenter att söka egna praktikplatser eftersom vi sett att det är högt uppskattat hos LIA-mottagarna. Till skillnad från många andra utbildare så hjälper vi vid behov till att söka och förmedla praktikplatser för att på så sätt säkerställa att alla når ett så bra resultat som möjligt.

20 veckor, 100 YH-poäng LIA - Lärande i Arbete.

Så ansöker du

Grundläggande behörighet 

Du är behörig att antas till en yrkeshögskoleutbildning om du uppfyller något av följande:

  1. Har en gymnasieexamen från gymnasieskolan eller kommunal vuxenutbildning.
  2. Har en svensk eller utländsk utbildning som motsvarar kraven i punkt 1 ovan.
  3. Är bosatt i Danmark, Finland, Island eller Norge och där är behörig till motsvarande utbildning.
  4. Genom svensk eller utländsk utbildning, praktisk erfarenhet eller på grund av någon annan omständighet har förutsättningar att tillgodogöra dig utbildningen.

Utöver detta kräver vissa utbildningar särskilda förkunskaper och/eller villkor. Se nedan vad som gäller för just denna utbildning.

Särskilda förkunskaper/villkor

Grundläggande behörighet för studier inom yrkeshögskolan samt lägsta betyget Godkänt eller E i kurserna Svenska B/2, Engelska B/6 och Datorteknik 1a (eller motsvarande datorinriktad kurs).

Saknar du de formella förkunskapskraven så kan du söka baserat på reell kompetens, det vill säga kunskaper som du införskaffat via till exempel arbete eller praktik. Skicka i så fall med underlag i ansökan där du kan styrka förkunskapskraven på annat sätt.

Examen & Intyg

Utbildningen leder till Yrkesexamen och du får även ett Europass.

Europass är ett intyg som möjliggör att meriter och kvalifikationer kan beskrivas på samma sätt och värderas lika i hela EU. Intyget följer med som ett komplement till alla examensbevis.

Kostnader

Utbildningen är kostnadsfri och CSN-berättigad. Kostnader för t.ex. kurslitteratur och övningsmaterial kan tillkomma.

Ocellus Information Systems AB

OCELLUS Information Systems AB startade 1996. Företaget började tidigt med konsulttjänster och applikationsutveckling. Utbildningssidan växte sig med tiden allt starkare i och med att GIS-användandet i landet ökade och det fanns ett växande behov av grundläggande kunskaper inom GIS i...


Läs mer om Ocellus Information Systems AB och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: GIS-samordnare

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Ocellus Information Systems AB


Tel: + 46 (0)18-42 26 76
www.ocellus.se


Beställ information

För att få mer information om utbildningen GIS-samordnare från Ocellus Information Systems AB, fyll i följande uppgifter:

Recensioner

Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.