Visa yhutbildningar.se som: Mobil

Sommerlierutbildning steg I

Restaurangakademien
Sammanfattning
Yh-utbildning
Stockholm
13 veckor
Heltid

Sommerlierutbildning steg I

Utveckla dina dryckeskunskaper med en sommelierutbildning

Restaurangakademiens sommelierutbildning passar dig som älskar vin och vill ta ditt intresse till en ny nivå! Du behöver inga förkunskaper, men en nyfikenhet och ett stort engagemang. Under föreläsningarna provar vi mycket vin, vilket är en av grundstenarna för att bli en säker sommelier.

Målgrupp

Du arbetar redan inom restaurang, är importör eller har ett privat intresse. Målsättningen är att veta allt från druva till flaska liksom utveckla sinne och smak. Om du vill blir diplomerad sommelier behöver du läsa både Steg 1 och Steg 2.

Restaurangakademiens sommelierutbildningar passar dig som älskar vin och vill utforska och ta dig vidare till nästa nivå inom vinkunskap. Här behöver du inga förkunskaper, utan nyfikenhet och engagemang.

Omfattning

Sommelierutbildningens första steg är en heldag i veckan under 13 veckor. Väljer du att läsasteg 2också är den en heldag i veckan under 15 veckor terminen därpå. Kombinationen arbete och utbildning fungerar utan problem.

Undervisningen sker på Restaurangakademien, Rökerigatan 4, Stockholm

För mer information om Sommerlierutbildning steg I, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kursinnehåll

Steg I på Sommelierutbildningen tar upp de vanligaste druvorna, dryckeshistoria, odling och framställning, mat och vin i kombination, dryckesförsäljning, struktur på dryckeslistor, ekonomi och service. Här får du de praktiska och teoretiska grunderna i dryckeskunskap.

Dag 1

  • Introduktion, kursens syfte och mål, sommelierens roll, konsumentens roll
  • Vinets historia, vinets ursprung, spridning i världen
  • Bygg ditt vin
  • Provningsmetodik WSET Advanced inkl. demonstration dekantering

Dag 2

  • Vinodling

  • Vinframställning

Dag 3

  • Vinets kemi och defekter, förslutningar
  • Biodynamisk och ekologisk odling
  • Mousserande vin

Dag 4

  • Pinot Noir och Chardonnay

Dag 5

  • Cabernet Sauvignon Merlot, Sauvignon Blanc

Dag 6

  • Syrah, Grenache, Riesling

Dag 7

  • Nebbiolo, Sangiovese och andra druvor

Dag 8

  • Söta och förstärkta viner

  • Kaffe

  • EU-lagstiftningen

Dag 9

  • Våra sinnen och smaker

  • Vin och mat i kombination

Dag 10

  • Praktiska moment i grupper (dekantering, temperaturer)

  • Te

Dag 11

  • Öl
  • Sprit

Dag 12

  • Merförsäljning

  • Mousserande Vin

Dag 13

  • Prov WSET

  • Information från Sommelierföreningen

  • Att arbeta och leva med alkohol

  • Glasprovning

  • Blindprovning tentamen vin

Examen & Intyg

Efter godkänd examination innehar du den internationella certifieringenWSET Level 2. På Sommelierutbildningens andra termin, Steg 2, ingårWSET Level 3.

Kostnader

PRIS STEG 1:32 500 kr exkl. moms (40 625 kr inkl. moms)
PRIS STEG 1+2:62 100 kr exkl. moms (77 625 kr inkl. moms)
10 000 kr rabatt exkl. moms vid bokning av båda stegen samtidigt.

Restaurangakademien

Restaurangakademien

Restaurangakademien utbildar världskända sommelierer och ledande kockar. Här finns både YH- och yrkesutbildningar för dig med passion för mat och dryck. Oavsett om du redan arbetar inom restaurangbranschen eller vill ta ett första steg mot en ny karriär så finns...


Läs mer om Restaurangakademien och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Sommerlierutbildning steg I

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Restaurangakademien

Rökerigatan 4
121 62 Johanneshov

Beställ information

För att få mer information om utbildningen Sommerlierutbildning steg I från Restaurangakademien, fyll i följande uppgifter:

Recensioner

Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Du kanske också är intresserad av: