YH | Internationell Sommelier

Restaurangakademien
Sammanfattning
YH-utbildning
Stockholm
2 terminer
Heltid
CSN-berättigad
Startdatum: 2023-08-11 09:00 - Stockholm
Sista ansökan: 2023-06-07

LiA

Utbildningen omfattar ett års heltidsstudier (200 YH-poäng) uppdelat på två terminer, varav 16 veckor är praktik (LIA)

Föreläsare

Under utbildningens gång får du ta del av vårt breda nätverk av kunniga föreläsare och välkända experter inom vin och dryck.

Om utbildningen

Påbörja din sommelierkarriär på Restaurangakademien!

Restaurangakademiens yrkeshögskoleutbildning innefattar studier med verklighetsanknuten restaurangpraktik. Du får lära dig om produktkunskap, service, miljö, ledarskap och ekonomi. I utbildningen sammanlänkas teoretiska moment med värdefull praktik. Vidare ger den dig aktiva förberedelser för yrkesrollen som sommelier samtidigt som du bygger upp ditt kontaktnät. Efter avlagd examen är målet att du ska vara tillräckligt kunnig och inspirerad till för att ta dig an yrkesrollen som sommelier.

För mer information om YH | Internationell Sommelier , vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Vem kan gå en YH-utbildning?

För att läsa utbildningen uppfyller du behörighetskraven (se nedan). Du vill veta allt om vin, är social och trivs med att möta nya människor. Ditt önskemål är en utbildning som aktivt förbereder för yrkesrollen som sommelier och att de nya kunskaperna sätts på prov redan under studietiden.

Behörighetskrav

Du behöver avlagt en gymnasieexamen alternativt motsvarande t.ex. utländska gymnasiebetyg. Tidigare serveringserfarenheter är meriterande, men inte ett krav.

Dokument att skicka in:

  • Gymnasiebetyg/Gymnasieexamensdokument eller motsvarande (Obs! Inskickade betyg måste vara i originalutförande, skärmdump av onlinepublicerade betyg godkänns ej)
  • CV
  • Eventuella intyg från arbetsgivare/tidigare utbildning

Godkända filformat är Word och Pdf. Vi behöver även ditt personnummer och din nuvarande bostadsadress. Efter att din ansökan behandlats kommer du bli kallad till Restaurangakademien för en intervju och praktisk övning. Därefter får du ditt antagningsbesked.

Examen & Intyg

Efter avlagd examen är målet att du ska vara tillräckligt kunnig och inspirerad till för att ta dig an yrkesrollen som sommelier.

Kostnader

När du läser vår YH-utbildning blir du behörig för att ansöka om studiemedel från CSN (förutsatt att du inte redan har nyttjat hela ditt berättigade studiemedel).

Restaurangakademien

Restaurangakademien | Sveriges ledande gastronomiska mötesplats

Restaurangakademien erbjuder kurser och utbildningar ledda av världskända sommelierer och professionella kockar. Här finns både YH- och yrkesutbildningar för dig med passion för mat, dryck, ledarskap och service. Oavsett om du redan arbetar inom restaurangbranschen eller vill ta ett första...


Läs mer om Restaurangakademien och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: YH | Internationell Sommelier

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Restaurangakademien

Rökerigatan 4
121 62 Johanneshov

Beställ information

För att få mer information om utbildningen YH | Internationell Sommelier från Restaurangakademien, fyll i följande uppgifter:

Recensioner

Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.