Visa yhutbildningar.se som: Mobil

Account Manager IT Sales

Läs en unik YH-utbildning, bli Account Manager inom IT Sales

Vill du arbeta som säljare inom den expansiva och spännande IT-branschen? Läs den populära YH-utbildningen till Account Manager IT Sales (hette tidigare IT-säljare) vid Sälj&Marknadshögskolan. Utbildningen ger dig kompetens inom IT-försäljning som branschen efterfrågar. 

Utbildningens syfte och mål - vad lär du dig? 

IT-branschen blir allt mer komplex och för att kunna arbeta med försäljning i denna expansiva bransch ställs höga krav på kompetens både inom försäljning och inom teknik. IT-branschen växer och därmed växer även behovet av denna dubbelkompetens.

Företagssäljare inom IT är en bristvara på arbetsmarknaden idag. Utifrån det behovet har Sälj&Marknadshögskolan tillsammans med företag inom IT-branschen utformat utbildningen till IT-säljare. 

Utbildningen Account Manager IT Sales förenar IT med försäljning i en härlig mix. Du får det tekniska kunnande som gör dig säker i din roll som företagssäljare.  Du läser kurser inom försäljning och IT som ger dig god insikt i olika områden som är av betydelse hos IT-företag. Du får de verktyg och de kunskaper som du behöver för att göra affärer och för att skapa förtroende och långsiktiga kundrelationer inom IT-branschen.

Med YH-utbildningen Account Manager IT Sales blir du en kvalificerad säljare med teknisk förståelse – en dubbelkompetens som inte många andra har och som väcker uppmärksamhet. Arbetsmarknaden och företagen väntar på dig, ansök redan idag!

Utbildningens upplägg - praktik och teori 

YH-utbildningen genomförs under två år på heltid och omfattar både teori och praktik. Du får arbeta i projekt som så långt möjligt liknar de projekt som du sedan kommer att arbeta efter examen. En tredjedel av utbildningstiden tillbringar du ute i arbetslivet på så kallad ”Lärande i arbete”, LIA. Målet med LIA är att du, förutom att lära dig nya saker, även får en chans att visa upp dig för en potentiell arbetsgivare. Många kommer efter sin utbildning att arbeta på det företag där man gjort sin LIA.

Account Manager IT Sales - hett eftertraktade efter examen 

Efter utbildningen kan du arbeta med att sälja lösningar inom IT-området till företag, organisationer och kommuner. Du kommer under utbildningen att få möjlighet att arbetat upp en förmåga att bygga och behålla lönsamma kundrelationer och fördjupad kunskap om säljsamtalets olika faser. Du kommer också att få en specialiserad kunskap i hur man förmedlar affärsnytta med IT till kund samt förståelse för mekanismerna kring ett effektivt samarbete. Allt detta är värdefulla verktyg att ha med sig för att lyckas i sin roll som Account Manager IT Sales.

För mer information om Account Manager IT Sales, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

För att söka utbildningen Account Manager IT Sales krävs att du har grundläggande behörighet för yrkeshögskolestudier. 

Kurser

 • Affärsengelska 20 p
 • Affärsjuridik 15 p
 • Digitala trender 25 p
 • Examensarbete med rapportskrivning 35 p
 • Företagsekonomi 20 p
 • Försäljning 35 p
 • Introduktion till IT-branschen 10 p
 • Lärande i arbete 1, Arbete inom IT-branschen 55 p*
 • Lärande i arbete 2, Försäljning inom IT-branschen 70 p*
 • Marknadsföring 25 p
 • Personligt ledarskap 20 p
 • Projektledning – inriktning IT 30 p
 • Retorik 15 p
 • Teknik och produktkunskap inom IT-branschen 25 p

* LIA= Lärande i Arbete. 
5 YH-poäng motsvarar en veckas heltidsstudier.

För mer information om utbildningens innehåll, fyll i en intresseanmälan nedan så skickar vi dig mer utförlig kursinformation.

Examen & Intyg

Kvalificerad yrkeshögskoleexamen.

Kostnader

Utbildningen är kostnadsfri och studiemedelsberättigad via CSN.

Sälj&Marknadshögskolan

Sälj&Marknadshögskolan

Sälj & Marknadshögskolan grundades 1996 och är idag en av Sveriges viktigaste aktörer när det gäller högre utbildning i försäljning och marknadsföring. Efter en utbildning hos oss har stora möjligheter till anställning i just den bransch som intresserar dig. Drivna säljare...


Läs mer om Sälj&Marknadshögskolan och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Account Manager IT Sales

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Sälj&Marknadshögskolan

Tomtebodavägen 3A
171 65 Stockholm


Beställ information

För att få mer information om Account Manager IT Sales via mejl, fyll i följande uppgifter:

Recensioner

Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.