Visa yhutbildningar.se som: Mobil

Digital Conversion Manager

Sälj&Marknadshögskolan
Sammanfattning
Yh-utbildning
Distans, Stockholm
1,5 år
Heltid, distans
CSN-berättigad

Digital Conversion Manager

Vill du bli en mästare i digital marknadsföring och analys?
Läs distansutbildningen Digital Conversion Manager! 

Internet och nya digitala lösningar i grunden har förändrat vårt sätt att konsumera, kommunicera och arbeta med marknadsföring. Den digitala utvecklingen fortsätter i ett rasande tempo. De flesta företag i Sverige pratar idag om att förändra sin verksamhet och marknadsföring för att möta användarnas allt mer digitala konsumtion av produkter och tjänster. Men få vet hur. Det är där du i rollen som Digital Conversion Manager kommer in.

Ny digital kompetens efterfrågas 

Yrkesrollen som marknadsförare ser idag helt annorlunda ut än bara för några år sedan. Idag gäller det att vara ajour med de digitala plattformar och kanaler som är aktuella just nu och att ha kompetensen att hantera de programvaror som behövs för att kunna utgå från data och analys vid beslut kring kommunikation och marknadsföring.

Datadriven marknadsföring och analys blir allt viktigare i kampen om kunderna och just nu toppar konverteringsoptimering listan på de hetaste digitala trenderna. Digital Conversion Manager är en helt ny roll med kompetens som kan ge företag försprång i den digitala världen. Utbildningen ger dig spetskunskap om hur du når kunder i dagens digitala medielandskap och hur du riktar reklam och marknadsföring rätt.

Vad lär du dig på utbildningen till Digital Conversion Manager?

Utbildningen till Digital Conversion Manager är en unik heltäckande utbildning som kombinerar praktisk marknadsföring, digital analys och konverteringsoptimering, en kompetens som få besitter idag. Efter utbildningen ska du kunna arbeta proaktivt med digital annonsering och analys, test och konverteringsoptimering av digital annonsering/kampanjer, samt att kunna bidra i det övergripande arbetet med att planera och utvärdera en verksamhets digitala marknadsföring. Tänk dig en mix av en digital marknadsförare, en webbanalytiker och en affärsutvecklare – där har vi rollen Digital Conversion Manager! 

Flexibel utbildning på distans

Utbildningen bedrivs på heltid distans, med obligatoriska träffar i Stockholm. En fjärdedel av utbildningen sker ute på företag, så kallat Lärande i Arbete (LIA). Du väljer själv bransch och företag för din LIA och om du vill genomföra din LIA i Sverige eller utomlands.

Förutom kurser i digital marknadsföring och annonsering, webbanalys och webbkunskap, ger utbildningen dig även kunskaper i webbpsykologi, webbcopy, digital strategi och affärsmannaskap. Allt för att du efter examen ska kunna arbeta med strategiskt och operativt med digital marknadsföring och kunna bidra till övergripande affärsmål i en verksamhet.

Efter examen kan du arbeta som exempelvis:

 • Digital Conversion Manager
 • Konverteringsspecialist
 • Digital Marknadsförare/specialist
 • Digital Marketing Analyst/Webbanalytiker
 • E-Commerce manager/E-commerce Analyst
 • Digital Marketing Manager

För mer information om Digital Conversion Manager, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

För att söka YH-utbildningen Digital Conversion Manager krävs att du har grundläggande behörighet för yrkeshögskolestudier samt att du har minst betyg E (G) i följande kurser:

 • Svenska 3 (Svenska B) eller Svenska som andraspråk 3
 • Engelska 6 (Engelska B)
 • Medieproduktion 1 
 • Journalistik, reklam och information 1

eller motsvarande kunskaper

Kurser

 • Metodik, dokumenthantering och terminologi 20 p
 • Digital kommunikation 50 p
 • Digital marknadsföring 40 p
 • Webbteknik & Interaktionsdesign  30 p
 • Konvertering & Optimering  30 p
 • Digital strategi  30 p
 • Examensarbete 25 p
 • LIA/Praktisk förståelse 75 p

För mer information om utbildningens innehåll, fyll i en intresseanmälan nedan så skickar vi dig mer utförlig kursinformation.

Examen & Intyg

Yrkeshögskoleexamen. 

Kostnader

Utbildningen är kostnadsfri och CSN-berättigad. 

Sälj&Marknadshögskolan

Sälj&Marknadshögskolan

Sälj & Marknadshögskolan grundades 1996 och är idag en av Sveriges viktigaste aktörer när det gäller högre utbildning i försäljning och marknadsföring. Efter en utbildning hos oss har stora möjligheter till anställning i just den bransch som intresserar dig. Drivna säljare...


Läs mer om Sälj&Marknadshögskolan och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Digital Conversion Manager

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Sälj&Marknadshögskolan

Tomtebodavägen 3A
171 65 Stockholm

Beställ information

För att få mer information om Digital Conversion Manager via mejl, fyll i följande uppgifter:

Recensioner

Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.