Ambulanssjukvårdare

Skövde Yrkeshögskola
Sammanfattning
YH-utbildning
Rikstäckande, Skövde
Klassrum
1 år
Heltid
CSN-berättigad
Startdatum: 2023-05-02 - Sverige

LiA - Lärande i Arbete

Utbildningen ger dig såväl teoretiska som praktiska  och erfarenhetsbaserade kunskaper. En del av lärandet sker i samband med utbildningens LIA-kurser (Lärande i arbete) som genomförs i en ambulansverksamhet.

Ambulanssjukvårdare

Om utbildningen

För den här utbildningsomgången har vi valt att ändra utbildningstiden.

Anledningen till det är att de anställande verksamheterna vill ge de studerande ett bättre mottagande när de efter fullföljda studier kommer ut i verksamheterna. Är de studerande färdigutbildade i april ger det verksamheterna tid att ta emot, introducera och eventuellt komplettera med intern utbildning innan semesterperioder börjar.

Ny utbildningstid för i år är från den 2/5 2023 till den 12/4 2024 med ett sommaruppehåll mellan den 19/6 – 28/8, ansökan är öppen till den 5/3 2023.

Ambulanssjukvårdare - Bli en efterfrågad resurs! 

Ambulanssjukvårdare är en eftergymnasial vidareutbildning för dig som är undersköterska. Utbildningen har tagits fram i nära samarbete med ambulanssjukvården i Västra Götaland. Ambulanssjukvårdare arbetar i team med ambulanssjuksköterskor.

C1-körkort ingår i utbildningen

Som ambulanssjukvårdare har du rollen som ansvarig för framförandet av ambulansen, ambulansteknisk och medicinteknisk utrustning. Du skall också komplettera sjuksköterskan i omvårdnadsarbetet med patienter och närstående. I ambulansteamet arbetar man i nära samarbete, ibland under långa pass.

Efterfrågan på ambulanssjukvårdare varierar i landet, hör efter hur förutsättningarna ser ut hos ambulansverksamheten där du bor. 

Utbildningen, som pågår under ett år på heltid, ger yrkeshögskoleexamen.

C1-körkort ingår i utbildningen för att göra dig "körklar" även för de tyngre och större ambulanserna.

Så ansöker du

Vilka förkunskaper behöver du
-Grundläggande behörighet för yrkeshögskola
- Körkort med förarbehörighet B.
- Lägst betyget E/G i de yrkesförberedande kurserna från Vård- och omsorgsprogrammet inkluderat kurserna Medicin 1, Psykologi 1, Vård- och omsorgsarbete 1 och 2, eller motsvarande.
- Minst två års yrkeserfarenhet inom vård och omsorg som undersköterska omfattande lägst halvtid (50 %). Förtydligande: här gäller att du skall ha jobbat minst två år och den lägsta omfattningen som kan räknas är 50%. Ett år på 100% uppfyller därmed inte kravet.

Examen & Intyg

Utbildningen ger yrkeshögskoleexamen.

Kostnader

Utbildningen är kostnadsfri och CSN-berättigad.

Skövde Yrkeshögskola

Skövde Yrkeshögskola

Skövde Yrkeshögskola erbjuder i nuläget åtta yrkeshögskoleutbildningar inom vård & omsorg, teknik och tillverkning samt samhällsbyggnad och teknik. Vi erbjuder också enstaka kurser. Vi satsar på flexibilitet. Hos oss har du som vuxenstuderande stora möjligheter att påverka dina studier. Flera av utbildningarna...


Läs mer om Skövde Yrkeshögskola och visa alla utbildningar.

Hitta till utbildaren

Skövde Yrkeshögskola

Skövde kommun
Wennerbergs gata 2
541 50 Skövde