Svara på vår undersökning och var med och tävla om ett presentkort värt 295 kronor på SF Anytime! 🎦🍿 Gör undersökningen här ➡️

Behandlingspedagog YH-flex

Sollefteå Kommun - Reveljen
Sammanfattning
YH-utbildning
Distans
Varierar
Studiemedelsberättigad
Distans
Startdatum: Hösten 2023 - Distans
Behandlingspedagog YH-flex

Om utbildningen

Validering och kompletterande utbildning till Behandlingspedagog

Har du arbetat med behandlingsarbete? Har du kortare eller längre utbildningar/kurser men ingen examen? Är du intresserad av att ta några ytterligare steg för att formalisera dina färdigheter och kompetenser mot en tvåårig yrkeshögskoleutbildning?

Reveljen, centrum för vuxnas lärande har genom MYH, Myndigheten för yrkeshögskoleutbildning fått möjlighet att erbjuda utbildning till Behandlingspedagog genom att validera tidigare kunskaper och därefter erbjuda kompletterande kurser. Detta kallas YH-flex och är en försöksverksamhet. Först genomförs en validering, d.v.s. bedömning av tidigare kunskaper, färdigheter och kompetenser. Det utmynnar i en individuell studieplanering. Därefter erbjuds de kurser/kursmoment som saknas för att till slut leda mot en examen.

För mer information om Behandlingspedagog YH-flex, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Varför välja Sollefteå Kommun - Reveljen?

CSN-berättigad

Praktik/LIA

Distansutbildning med tillfällen på plats

Ytterligare information

Om du då blir antagen kommer du behöva göra en del uppgifter och dessa får du i samband med upprop/inskrivning på utbildningen.

Du behöver fylla i två formulär:

  1. Kompetenskartläggning för studerande YH-flex
    Där ska du fylla i så noga som möjligt, tidigare utbildningar, certifieringar om du har och dina tidigare yrkeslivserfarenheter med referenser. Även andra erfarenheter som kan var bra som underlag för bedömningar tex föreningsliv, fritidsintressen eller andra relevanta erfarenheter.
  2. Ett självskattningsformulär.
    Där ska du själv fundera på vad du har för kunskaper, färdigheter och kompetenser inom socialt arbete. Var ärlig, du ska varken underskatta eller överskatta dig själv när du svarar! Vi kommer skicka med Reveljens kursplan för Behandlingspedagogutbildningen. Där kan du se vilka kursmoment som ingår och utifrån den också få en hjälp när du besvarar självskattningen.

Nästa steg blir en träff med den lärare som ska validera dig! Beroende på var de studerande kommer ifrån kan träffen bli digital eller på plats hos oss på Reveljen i Sollefteå. Det ber vi att få återkomma med. Vid den träffen kommer du få arbeta vidare i grupp med en del uppgifter för att ytterligare fördjupa oss i vad du har med dig sedan tidigare. Du kommer också få några inlämningsuppgifter som du kommer få lite tid på dig att genomföra.

De formulär som vi fått från dig, kompetenskartläggning och självskattning, plus inlämningsuppgifterna kommer sedan ligga till grund för ett personligt samtal med valideringsläraren. Därefter kommer valideringsläraren noga gå igenom allt material och göra bedömningar av vilka kunskaper, färdigheter och kompetenser du redan har och vad det är som saknas. Denna bedömning kommer utmynna i en individuell studieplan för YH-flex.

Den studieplanen innefattar det du behöver komplettera med för att nå examen. Därefter kommer vi behöva lite tid på oss för att planera in när och på vilket sätt som du ska läsa de kurserna eller kursmomenten. Det kan vi inte säga något om förrän ovanstående är gjort, för dig och dina medstuderande!

Tycker du att det här låter intressant och rätt för dig och du uppfyller de formella behörighetskraven med grundläggande behörighet? Tveka inte utan ansök så snart som möjligt! Reveljen har ett begränsat antal platser.

Behörighet

Behörighetskraven är desamma som till vår ordinarie utbildning - Behandlingspedagog 400 YHp, d.v.s. grundläggande behörighet och att de sökande bedöms utifrån betyg eller så kallad reell kompetens och ett eventuellt särskilt prov. Har du jobbat som vikarie på ett behandlingshem eller inom annat behandlingsarbete, är det kompetens som kan bedömas.

Ansökan och utbildningsstart

I mitten av mars 2023, får vi veta om vi blir beviljade att anordna utbildningen.

Antagning sker löpande enligt "först till kvarn principen". 

Saknar du yrkeserfarenhet?

Vi erbjuder även dig som inte har tidigare yrkeserfarenhet utbildningen Behandlingspedagog 400 YH-poäng - Läs mer här! 

Sociala medier

Sollefteå Kommun - Reveljen

Teori kombinerat med praktik

Vill du gå en eftergymnasial utbildning som innehåller många praktiska inslag och som leder till ett särskilt yrke? Då är en utbildning inom Yrkeshögskolan (YH) något för dig? Andelen i jobb efter examen från yrkeshögskolan har återhämtat sig efter pandemin och...


Läs mer om Sollefteå Kommun - Reveljen och visa alla utbildningar.

Informationskväll

Stödpedagog-utbildning Reveljen Sollefteå

Välkommen till digital informationskväll om yrkeshögskoleutbildningen Stödpedagog

Du kommer under kvällen att få information om utbildningens upplägg och innehåll från lärare samt utbildningssamordnare/ledare.

Tid: 23 februari kl:18.30-19.30

Plats : Digitalt via Google Meet

Välkomna till vår träff önskar vi på Reveljen i Sollefteå

Behandlingspedagog-utbildning Reveljen Sollefteå

Välkommen till digital informationskväll om yrkeshögskoleutbildningen Behandlingspedagog.

Du kommer under kvällen att få information om utbildningens upplägg och innehåll från lärare samt utbildningssamordnare/ledare.

Tid: 22 februari kl:18.30-19.30

Plats : Digitalt via Google Meet

Välkomna till vår träff önskar vi på Reveljen i Sollefteå

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Behandlingspedagog YH-flex

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Sollefteå Kommun - Reveljen

Nipan 2
881 52 Sollefteå


Recensioner

Snittbetyg: 4,5

Baseras på 2 recensioner.

Katarina Harlestedt

Utbildningen var planerad så att man hade god tid på sig mellan uppgifterna. Nu hade jag bara examensarbetet och missbrukskursen att göra eftersom det andra hade jag validerat. Det var uppskattat av mig att få delta i klass när de också läste missbruk. Att få diskutera med en vuxen lärare var givande. Undertecknad hade trott att det skulle va...

Reveljen Kommentar:
Tack så mycket för din recension!
Visa mer
Emma

Det var bästa plats där man kan studera om man vill jobba vidare på ett professionellt sätt!

Reveljen Kommentar:
Tack för din recension.
Beställ information

För att få mer information om utbildningen Behandlingspedagog YH-flex från Sollefteå Kommun - Reveljen, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Recensioner
(4,5)
Baseras på 2 recensioner.