Visa yhutbildningar.se som: Mobil

Vad är viktigt när du väljer vilken stad du ska plugga i? Gör vår undersökning (max 2 min) och var med och utse Sveriges bästa studiestad! 🎓

Internationell Redovisningsekonom

Stockholms Internationella Handelsskola
Sammanfattning
Yh-utbildning
Malmö, Norrköping, Stockholm
2 år
Heltid
Studiemedelsberättigad
Svenska

Internationell Redovisningsekonom

Redovisningsekonom

Intresserad av ekonomi? Läs en utbildning till Internationell redovisningsekonom på SIH i Stockholm eller Malmö!

Utbildningen Internationell redovisningsekonom är en tvåårig YH-utbildning som inkluderar allt från löneredovisning och finansiering till interkulturell kommunikation och koncernredovisning. Du får kunskaper i ekonomisystemets olika delar med fokus på redovisning. I det ingår både löpande redovisning, upprättandet av bokslut och årsredovisningar enligt internationella regler samt finansieringsarbete och framtagande av underlag för investeringsbeslut.

Utbildningen innehåller totalt tretton kurser, varav två är belagda på en arbetsplats i form av praktik (Lärande i Arbete, LIA). Stockholms Internationella Handelsskola (SIH) arbetar utgående från problembaserade metoder där du som student tar till dig kunskap med hjälp av lärarpresentationer, litteraturstudier, praktikfall, gruppdiskussioner, projektarbeten och företagsbesök. Utbildningen är på två år och omfattar 80 veckor heltidsstudier, motsvarande 400 Yh-poäng (100 Yh-poäng per termin). En veckas heltidsstudier motsvarar 5 Yh-poäng.

Jobba med redovisning i Sverige eller utomlands

Målet med utbildningen till internationell redovisningsekonom är att du ska få en bred grund i redovisningsfältet. Du ska kunna arbeta som redovisningsekonom i internationella företag, konsult eller redovisningschef, för att nämna några exempel.

För mer information om Internationell Redovisningsekonom, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Utbildningens innehåll

 • Ekonomistyrning
 • Löneredovisning
 • Redovisning och bokslut
 • Koncernredovisning
 • Beskattningsrätt
 • Finansiering
 • Handelsrätt
 • Affärsengelska
 • Interkulturell kommunikation
 • IT för ekonomer
 • Examensarbete
 • Arbetsplatsförlagd utbildning, LIA1 och LIA2

För frågor gällande utbildningens innehåll, vänligen kontakta Stockholms Internationella Handelsskola här.

Utbildningens mål

Utbildningen syftar till att ge en god kompetens för praktiskt och självständigt arbete som Internationell redovisningsekonom. Efter fullgjord utbildning ska du kunna fungera som:

 • Internationell redovisningsekonom
 • Redovisningsekonom
 • Redovisningsassistent
 • Redovisningskonsult

Ledningsgrupp

För varje utbildning finns en ledningsgrupp som ansvarar för att utbildningen lever upp till målen och att undervisningen bedrivs på ett bra sätt. Ledningsgruppen består av en studeranderepresentant, en representant från SIH samt representanter från arbetslivet. I ledningsgruppen i Stockholm sitter arbetslivsrepresentanter från Win Win Ekonomi, Revideco, Revidex, B.Q Redovisning, Lavendo Consulting och Redkom.

Redovisningsekonom_SIH

I ledningsgruppen i Malmö sitter arbetslivsrepresentanter från Handelsbanken, Academic Work, Duni, Procivitas, Egmont Publishing, Hekona och Lindhs Redovisning i Skåne.Logotyper ledningsgrupp Malmö

Så ansöker du

För att vara behörig att ansöka till denna utbildning måste du ha grundläggande behörighet för yrkeshögskolestudier. Det krävs även att du uppfyller de särskilda förkunskapskraven nedan.

 • Minst betyget E/godkänt i kurserna Matematik 2/B, Svenska 2/B och Engelska 6/B

Är du osäker på om du har de rätta behörigheterna eller har frågor om ansökningsprocessen, ta kontakt med SIH här. Ansöker gör du via SIH:s hemsida.

Urval

Efter sista ansökningsdatum behandlar ansökningskommittén din ansökan. Behöriga sökande rangordnas efter snittpoäng (betyg) och de 80 personer med högst poäng går vidare i processen. Om du går vidare blir du kallad till ett särskilt prov i form av en intervju.

Antagningsbesked skickas ut i slutet av juni. Då framkommer vilka, ca 38 personer, som erbjudits en plats på utbildningen, vilka som får en reservplats samt vilka som inte blir antagna.

Examen & Intyg

Efter avslutad utbildning har du en yrkeshögskoleexamen till Internationell redovisningsekonom.

Kostnader

Utbildningen är kostnadsfri och berättigar till studiemedel från CSN. Läromedel står du för själv.

Stockholms Internationella Handelsskola

Stockholms Internationella Handelsskola

SIH finns i Stockholm, Malmö, Norrköping samt på distans. Vi erbjuder behovsanpassande utbildningar av stort strategiskt värde som för deltagaren innebär ett steg i karriären! Vi är en mindre och personlig skola där studenterna har nära kontakt med lärare och...


Läs mer om Stockholms Internationella Handelsskola och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Internationell Redovisningsekonom

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Stockholms Internationella Handelsskola

Katarinavägen 19
11645 Stockholm


Recensioner

Snittbetyg: 4,8

Baseras på 12 recensioner.

Richard
(5)
Superduktiga, inspirerande, motiverande och kunniga lärare. Verkligen supernöjd! Mycket bättre kvalitet än när jag studerat på universitet.
Jesper Gårdenberg
(4)
Bra utbildning som ledde till anställning.
Dana
(5)
Jag måste säga att jag aldrig lyckats hålla mig så fokuserad genom en utbildning. Ämnena var intressanta och vår rektors prio var att hålla oss på rätt väg och se vårt mål. Det var lätt att få stöd om det skulle behövas och alla kurslärare var SÅ INTRESSANTA! Utbildningen innehåller mycket praktiskt arbete vilket passar mig perfekt då jag även a...
Visa mer
Beställ information

För att få mer information om utbildningen Internationell Redovisningsekonom från Stockholms Internationella Handelsskola, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Recensioner
(4,8)
Baseras på 12 recensioner.

Du kanske också är intresserad av: