Visa yhutbildningar.se som: Mobil

Vad är viktigt när du väljer vilken stad du ska plugga i? Gör vår undersökning (max 2 min) och var med och utse Sveriges bästa studiestad! 🎓

Sammanfattning
Yh-utbildning
Malmö, Stockholm
2 år
Heltid
CSN-berättigad
Svenska

IT-säkerhetsspecialist

IT-specialist SIH

Är du intresserad av data och IT?

Läs till IT-säkerhetsspecialist på SIH i Stockholm eller Malmö!

Dagligen sker en stor mängd cyberattacker riktade mot företag och samhällsviktiga funktioner. Den snabba tillväxten av molntjänster, mobilitet och en ökning av attacker riktade mot privat och offentlig verksamhet kräver allt fler IT-säkerhetsspecialister. Alla verksamheter är idag mer eller mindre beroende av att ha tillgång till kompetens inom detta område. Efterfrågan är mycket stor och framtiden är ljus för de som väljer att utbilda sig till IT-säkerhetsspecialister.

Ett steg i karriären

Utbildningen till IT-säkerhetsspecialist går på heltid och är en tvåårig Yh-utbildning vars syfte är att möta arbetsmarknadens efterfrågan. Målet med utbildningen är att du ska få en så god grund i yrket att du självständigt kan arbeta som IT-säkerhetsspecialist, IT-projektledare, IT-säkerhetsanalytiker, IT-ansvarig/dataspecialist eller IT-analytiker. 

Utbildningen innehåller förutom en gedigen teoretisk grund med föreläsningar och grupparbeten, även en stor del praktik (Lärande i Arbete, LIA) där du som student får möjligheten att testa på yrket och skapa kontakter till branschen.

Utbildningen är på två år och omfattar 80 veckor heltidsstudier, motsvarande 400 Yh-poäng (100 Yh-poäng per termin). En veckas heltidsstudier motsvarar 5 Yh-poäng.

För mer information om IT-säkerhetsspecialist, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Utbildningens innehåll

 • Affärsmannaskap & IT Juridik
 • Arbetsplatsförlagd utbildning, LIA 1 och LIA 2
 • Cisco CCNA
 • Datorsäkerhet 1: Linux Hardening 30
 • Datorsäkerhet 2: Windows Hardening
 • Examensarbete
 • IPS/ID
 • IT-säkerhetsstyrning och informationssäkerhet
 • Kravhantering och projektledning
 • Molnsäkerhet
 • Nätverkssäkerhet
 • Penetrationstestning av nätverk
 • Programmering Python
 • Virtuella system

För frågor gällande utbildningens innehåll, vänligen kontakta Stockholms Internationella Handelsskola här.

Ledningsgrupp

För utbildningen finns en ledningsgrupp som ansvarar för att utbildningen lever upp till angivna mål och att undervisningen bedrivs med god kvalitet. Ledningsgruppen består av en studeranderepresentant, en representant från SIH samt representanter från arbetslivet. I  ledningsgruppen i Stockholm sitter arbetslivsrepresentanter från Zetup, Cygate, Sentor, NSEC, Mathem, Scandinavian Financial Solutions och IPSafe Sverige.

IT-säkerhet_ledningsgrupp

Så ansöker du

För att vara behörig att ansöka till denna utbildning måste du ha grundläggande behörighet för yrkeshögskolestudier. Det krävs även att du uppfyller de särskilda förkunskapskraven nedan.

 • Minst betyget E/godkänd i Matematik B/2, Svenska B/2, Engelska B/6, Datorteknik 1a och Dator- och nätverksteknik eller motsvarande kunskaper inhämtat på annat sätt. Du kan alltså också ses som behörig om du förvärvat motsvarande kunskaper genom yrkeserfarenhet eller andra studier.

Är du osäker på om du uppfyller behörighetskraven eller har frågor om ansökningsprocessen, ta kontakt med SIH här. Ansöker gör du via SIH:s hemsida.

Urval

Efter sista ansökningsdatum behandlar ansökningskommittén din ansökan. Behöriga sökande rangordnas efter snittpoäng (betyg) och de 80 personer med högst poäng går vidare i processen. Om du går vidare blir du kallad till ett särskilt prov/intervju. Under intervjun för de sökande genomföra ett test för att säkerställa att han eller hon besitter de ovan nämnda förkunskaperna inom IT-området.

Antagningsbesked skickas ut i slutet av juni. Då framkommer vilka, ca 38 personer, som erbjudits en plats på utbildningen, vilka som får en reservplats samt vilka som inte blir antagna. Några av platserna kan erbjudas till sökande i fri kvot, d.v.s. att undantag kan göras från behörighetskraven. 

Examen & Intyg

Efter avslutad utbildning har du en yrkeshögskoleexamen till IT-säkerhetsspecialist.

Kostnader

Utbildningen är kostnadsfri och berättigar till studiemedel från CSN. Läromedel står du för själv.

Stockholms Internationella Handelsskola

Stockholms Internationella Handelsskola

SIH finns i Stockholm, Malmö, Norrköping samt på distans. Vi erbjuder behovsanpassande utbildningar av stort strategiskt värde som för deltagaren innebär ett steg i karriären! Vi är en mindre och personlig skola där studenterna har nära kontakt med lärare och...


Läs mer om Stockholms Internationella Handelsskola och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: IT-säkerhetsspecialist

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Stockholms Internationella Handelsskola

Katarinavägen 19
11645 Stockholm


Recensioner

Snittbetyg: 3,3

Baseras på 7 recensioner.

Moe
(5)
Ja, vad ska man säga, utbildningen här har varit roligt och spännande. Lärarna kommer direkt från arbetslivet så man vet att man kommer få en utbildning som är 100% till de ämnet och jobbet. Jag måste också ge beröm till vår rektor och såklart våra Administratörer samt coch som har hjälpt mig väldigt mycket ♥️.
Tidigare elev
(1)
Skulle inte rekommendera den här utbildningen annat än om man inte kommer inte på något annat och behöver något att fördriva tiden med under en termin. Har tagit bort den här utbildningen från mitt cv.
Oscar
(1)
Jag är klar med denna utbildning och kan helt ärligt säga att den är riktigt dålig. Jobbar nu ute på större bolag inom IT-säkerhet och det är pinsamt hur lite jag kan.
Stockholms Internationella Handelsskola Kommentar:
Hej Oscar,
Det är väldigt tråkigt att du upplever att du inte är nöjd med utbildningen. Vi välkomnar alltid feedback på hur vi kan bli bättre, du är varmt välkommen att kontakta oss på info@sih.se eller 08 32 22 12.
Beställ information

För att få mer information om utbildningen IT-säkerhetsspecialist från Stockholms Internationella Handelsskola, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Recensioner
(3,3)
Baseras på 7 recensioner.

Du kanske också är intresserad av: