Visa yhutbildningar.se som: Mobil

Ljud- & Musikproducent

Teknikhögskolan
Sammanfattning
Utbildningstyp: Yh-utbildning
Utbildningsort: Varberg
Längd: 1 år
Utbildningstakt: Heltid
Studiestöd: Ja

Ljud- & Musikproducent

Vill du utbilda dig till ljud & musikproducent i en studio i världsklass?

Teknikhögskolan och Recordia Studios har försett ljud-, musik-, radio- och filmbranschen med ljudtekniker och musikproducenter i över 20 år. Våra lokaler består av toppmoderna och professionella ljudstudios och vi har branschens kanske mest kompetenta utbildare.

Eftersom utbildningen bedrivs på plats i en professionell inspelningsstudio, Recordia Studios i Varberg, står du under hela studietiden med minst ett ben i verkligheten. Här finns flera studios med det senaste av den nya tekniken kombinerat med den bästa vintageutrustningen.

Efter examen

Efter utbildningen kan du jobba som ljud- och musikproducent, ljudtekniker, eventtekniker, mediaproducent eller ljuddesigner.

Efter utbildningen har du kompetenser för att planera och genomföra mångkanalsinspelningar, producera ljud för radioutsändning, arbeta i en professionell inspelnings- eller produktionsmiljö, med liveljud i en professionell miljö och med ljudläggning till film.

Du kan hantera mixerbord, analog och digital inspelningsutrustning samt hantera akustik utifrån olika miljöer och förutsättningar.

För mer information om Ljud- & Musikproducent, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ansökan och behörighet

Du vet väl att du alltid kan söka en utbildning även om du inte har fulla behörigheter? 

Vi gör en bedömning av varje ansökan. Kanske har du erfarenheter som kan ersätta en eller flera kurser, eller en utländsk examen som visar din kunskap. Tveka inte med att ansöka oavsett!

Behörighetskrav

Förutsättningen för att lyckas med utbildningen är goda kunskaper i svenska och engelska, samt erfarenhet av musik i någon form. Förkunskaperna skiljer sig från person till person. Du har kanske erfarenhet som musiker eller har jobbat extra inom studio, PA eller som DJ? Hör av dig för en bedömning utifrån dina förutsättningar.

Ansökan

Ansökan görs efter studiebesök på Teknikhögskolan och Recordia Studios.

För mer information, kontakta Klas Löfgren, tfn 0340-48 39 55.

Utbildningens innehåll

 • Allmän ljudlära och akustiklära
 • Autentiska inspelningsperioder
 • Branschkunskap och upphovsrätt
 • Digital inspelningsteknik och operativsysystem
 • Effekter och processorer
 • Lärande i arbete
 • Mastering, CD-produktion & DVD-authoring
 • Mikrofonteknik och upptagningsmetoder
 • Mixerbord och signalvägar
 • PA-teknik
 • Radioproduktion
 • Sequencers och mjukvaruinstrument
 • Surround och ljudläggning till film

Kostnader

Utbildningen är studiemedelsberättigad. Kursavgift: 85 000:- inkl. moms. CSN erbjuder ett merkostnadslån utöver grundlånet som täcker kursavgiften.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Ljud- & Musikproducent

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Teknikhögskolan

Teknikhögskolan - här får 9 av 10 av de studerande jobb direkt efter examen!

Hos Teknikhögskolan läser du yrkeshögskoleutbildningar inom IT, bygg, teknik, logistik och ledarskap. Skolan har gedigen erfarenhet av att bedriva yrkeshögskoleutbildningar med mycket goda resultat. Om du vill ha en utbildning som gör dig efterfrågad på arbetsmarknaden, så är det här du ska studera!

Teknikhögskolan öppnade i Göteborg 2003 och finns idag på tio orter runt om i landet. Affärsidén är att erbjuda de utbildningar som näringslivet efterfrågar. Teknikhögskolans varierade utbud beror därför till stor del på vilken kompetens som marknaden efterfrågar på respektive ort.

Branschnära undervisning

Teknikhögskolans vision är att vara bäst på utbildning i samarbete med arbetslivet. För att lyckas med detta, samverkar skolan ständigt med företag och organisationer för att få bästa möjliga kontakt på arbetsmarknaden. Teknikhögskolan samarbetar idag med över 300 utbildare runt om i Sverige med spetskompetens inom sitt område och sin bransch. Skolan ställer höga krav på utbildarna och har som målsättning att enbart jobba med utbildare som har förmåga att både inspirera och ge dagsaktuell kunskap.

Praktiska case och praktik, LIA, under dina studier

Undervisningen består till stor del av praktiska case. Detta för att kunskapen ska kunna användas direkt i den framtida yrkesrollen, oavsett om du läser en längre yrkeshögskoleutbildning, en diplomutbildning eller en kortare företagsutbildning. I nästan alla Yh-utbildningar ingår LIA (lärande i arbete). LIA är den praktiska delen av utbildningen och syftar till att göra dig så förberedd som möjligt för arbetslivet genom att du har arbetsförlagt lärande ute på ett företag där du får praktisera din kunskap i yrkesrollen ute på fält.

Som studerande på Teknikhögskolan får du en utbildning som gör dig startklar för arbetslivet och attraktiv på arbetsmarknaden.

Varmt välkommen till Teknikhögskolan!

Visa alla utbildningar med Teknikhögskolan

Ortbeskrivning

Kontaktuppgifter till Teknikhögskolan

Teknikhögskolan

Anders Personsgatan 14
416 64 Göteborg


Teknikhögskolan Facebook

Beställ information

För att få mer information om Ljud- & Musikproducent via mejl, fyll i följande uppgifter:

Recensioner

Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.