Visa yhutbildningar.se som: Mobil

Spelprogrammerare

The Game Assembly
Sammanfattning
YH-utbildning
Malmö, Stockholm
Klassrum
550 YH-poäng
Heltid
Studiemedelsberättigad
Svenska
Kommande starter

Plats & start

Sista ansökan


Malmö
Höst 2022
Ansökan är stängd

Stockholm
Höst 2022
Ansökan är stängd

Om utbildningen

Är programmering och spel din passion? Upptäck en spännande framtid som spelutvecklare!

Spelprogrammeringsutbildningen på The Game Assembly ger dig kunskaper i bland annat C++ programmering, AI, scripting och nätverksprogrammering. Unikt för utbildningen är att du som studerande bygger en egen spelmotor som används i de spel som utvecklas på skolan. Detta ger dig en stabil kunskapsgrund att stå på för arbete  i spelbranschen.

Under utbildningen får du kunskap om de vanligaste datastrukturerna och algoritmerna som används i spelutveckling. Den tillämpade matematiken som du lär dig under det första året kommer vidare att användas under hela utbildningen. Efter en avslutad utbildning kan du anställas som spelprogrammerare, gameplay-programmerare, tools-programmerare, nätverksprogrammerare och men även som en mer allmän programmerare hos företag som inte gör spel. Som spelprogrammerare arbetar du ständigt aktivt för att hitta lösningar på utmaningar som uppstår i processen med utveckling av ett spel. En tredjedel av utbildningen innebär att göra LIA - praktik - på ett företag i spelbranschen.

Under utbildningen skapar de studerande på utbildningen åtta spel tillsammans med de andra disciplinerna på skolan, från första idé till spelbart spel enligt den arbetsmetodik som används av företagen i branschen. Detta ger dig en värdefull insikt kring vad det innebär att samarbeta med andra yrkesroller och du får en god förståelse för de möjligheter och utmaningar andra yrkesroller kan möta i arbetet med att skapa ett spel.

Gemensamt för all spelutveckling är att den sker tvärdisciplinärt och agilt. En tredjedel av utbildningen är LIA – praktik på ett spelföretag där du får använda de kunskaper du förvärvat under tiden på skolan.

_______________________________________________________________

THE GAME ASSEMBLY – UTSEDD TILL EN AV VÄRLDENS FRÄMSTA SPELSKOLOR

The Game Assembly – utsedd till en av världens främsta spelskolor – har utbildat framtidens spelutvecklare sedan 2008. TGA är en yrkeshögskola som bedriver utbildningarna i nära samarbete med spelbranschen och är idag är en viktig aktör för att förse den svenska och internationella branschen med talangfulla medarbetare.

För mer information om Spelprogrammerare, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

För att söka utbildningen Spelprogrammerare krävs att du har grundläggande behörighet för yrkeshögskolestudier samt att du har minst betyg E (G) i följande kurser:

  • minst betyget E i Engelska 6
  • minst betyget E i Programmering 1
  • minst betyget E i Matematik 3b/3c

Examen & Intyg

Yrkeshögskoleexamen.

Kostnader

Utbildningen är avgiftsfri och berättigar till studiemedel från CSN.

The Game Assembly

Välkommen till The Game Assembly

The Game Assembly är en yrkeshögskola som finns i Malmö och Stockholm och utbildar spelprogrammerare, spelgrafiker, spelanimatör, technical artist och leveldesigners. En tredjedel av utbildningen på The Game Assembly är Lärande i Arbete (praktik) som är förlagd under de 30...


Läs mer om The Game Assembly och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Spelprogrammerare

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

The Game Assembly

Jungmansgatan 3
211 19 Malmö

Tel: 072-384 64 94


Beställ information

För att få mer information om utbildningen Spelprogrammerare från The Game Assembly, fyll i följande uppgifter:

Recensioner

Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.