Visa yhutbildningar.se som: Mobil

Företagssäljare

TUC Yrkeshögskola
Sammanfattning
Utbildningstyp: Yh-utbildning
Utbildningsort: Jönköping, Tranås
Längd: 310 YH-p
Utbildningstakt: Heltid/deltid
Studiestöd: CSN-bidrag
Kommande starter
Jönköping Sista ansökan
januari 2019 
Tranås
september 2019 
2019-05-06

Företagssäljare

Företagssäljare TUC

Att arbeta som företagssäljare passar dig som tycker om sociala relationer och att möta utmaningar, och som vill ha ett yrke där drivkraft och affärssinne är viktiga personliga egenskaper. Detta är den perfekta utbildningen för dig som vill ha en komplett utbildning inom försäljning, marknadsföring och ekonomi och där målet är att du ska utveckla din personliga säljstil, och utveckla din förmåga att driva en affär till avslut.

Vad arbetar jag med?


Redan under utbildningens första veckor läser du om personlig och praktisk försäljning för att hitta din personliga säljteknik. Det är en utveckling som fortlöper under hela utbildningen, och även i din framtida yrkesroll. Du lär dig säljkonceptet i sin helhet, från att ta fram kundsegment, till att boka besök, göra analys, föreslå produkt eller tjänst och driva affären till avslut. Att utföra säljarbetet på ett kundorienterat sätt, att förhandla och bygga förtroenden, samt att hantera olika säljsituationer blir naturligt för dig. Samtidigt får du kompetens inom projektledning, ekonomi och affärsjuridik. Efter avklarad utbildning kan du agera som företagssäljare inom B2B. Du har ett gott affärsmannaskap och mycket goda kunskaper inom marknadsföring och kommunikation.

Efter examen


Du har kompetens inom försäljning, marknadsföring, ekonomi och projektledning – en kombination som gör dig mycket attraktiv. Du kan arbeta som kvalificerad företagssäljare, säljledare inom business-to-business-försäljning eller med marknadsföring. Beroende på intresse och annan kompetens kan du söka dig till den bransch som du är intresserad av, t ex teknisk försäljning eller tjänsteförsäljning. Företagssäljare är ett varierande yrke som innebär mycket eget ansvar och självdisciplin. Det råder en stor brist på företagssäljare och det är svårt för företag att hitta säljare med rätt kompetens. Möjligheten att få ett arbete är mycket god.

För mer information om Företagssäljare, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Utbildningens innehåll

 • Affärsjuridik och avtal, 30 YH-p
 • Affärsmannaskap, 25 YH-p
 • Business English, 25 YH-p
 • Digital marknadsföring & affärer via nätet, 25 YH-p
 • Examensarbete, 20 YH-p
 • Företagets ekonomi, 25 YH-p
 • Försäljningsstrategier, 25 YH-p
 • Key Account Management, 15 YH-p
 • Kommunikation & förhandlingsteknik, 20 YH-p
 • Kund & försäljningskunskap, 40 YH-p
 • LIA 1, 20 YH-p
 • LIA 2, 40 YH-p
 • LIA 3, 50 YH-p
 • Marknadsföring, 15 YH-p
 • Projektledning i säljprocessen, 15 YH-p
 • Säljarens ekonomi, 10 YH-p

LIA/Praktik

En viktig del av utbildningen är också Lärande i arbete, LIA, då dina studier är förlagda till en arbetsplats. Som studerande är du ute på ditt LIA-företag under två olika perioder om totalt 18 veckor. På så sätt lär du känna arbetslivet och får förståelse för yrkesrollen.

Ansökan och behörighet

 • Grundläggande behörighet för yrkeshögskolan
 • Särskilda förkunskaper: Svenska 2, Matematik 1abc, Engelska 5 eller motsvarande kompetens

Kostnader

Utbildningen är kostnadsfri och berättigar till CSN. 

TUC Yrkeshögskola

TUC Yrkeshögskola


Har du ett speciellt yrke du drömmer om, och är intresserad av den bästa vägen dit? Vi erbjuder flera olika yrkeshögskoleutbildningar, alla i nära samarbete med näringslivet. Börja plugga hos oss och om ett par år har du ett yrke som...


Läs mer om TUC Yrkeshögskola och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Företagssäljare

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Kontaktuppgifter till TUC Yrkeshögskola

TUC Yrkeshögskola

Hamnparken 2
573 35 Tranås


Samarbete med arbetslivet

Vi har ett mycket starkt samarbete med arbetslivet, och tillsammans med dem har vi utvecklat denna utbildning som ger dig de kunskaper som företagen efterfrågar när de ska anställa företagssäljare. Detta ger dig ett gediget nätverk med företag i behov av säljare och du blir mycket attraktiv på arbetsmarknaden. Vi samarbetar bla med Creone, TylöHelo Group, OEM Automatic, Materia, Hallpressen, OEM Electronics, Ny Position, EFG, Midroc, Atria, Mitab, Bosch IVT och Euroform.

“Vi har tidigare tagit emot LIA-studerande som sen efter utbildningen fått anställning. Vi ser att de studerande är väl förberedda för arbetslivet efter genomförd utbildning så jag ser att utbildningen fyller en stark funktion för många företag idag.” Robin Storm, Creone

Beställ information

För att få mer information om Företagssäljare via mejl, fyll i följande uppgifter:

Recensioner

Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.