Visa yhutbildningar.se som: Mobil

Företagssäljare

TUC Yrkeshögskola
Sammanfattning
YH-utbildning
Tranås
400 YH-p (80 veckor, ca 2 år)
Heltid
CSN-berättigad
Klassrum
Startdatum: september 2022 - Tranås
Sista ansökan: 2022-04-19

Företagssäljare

Att arbeta som företagssäljare passar dig som tycker om sociala relationer och att möta utmaningar, och som vill ha ett yrke där drivkraft och affärssinne är viktiga personliga egenskaper. Detta är den perfekta utbildningen för dig som vill ha en komplett utbildning inom försäljning, marknadsföring och ekonomi och där målet är att du ska utveckla din personliga säljstil, och utveckla din förmåga att driva en affär till avslut.

Utbildningen finns i Tranås. Samma utbildning men med namnet Account Manager ges på distans med träffar i Linköping. Klicka här för att komma till den utbildningen.

Vad arbetar du med?

Redan under utbildningens första veckor läser du om personlig och praktisk försäljning för att hitta din personliga säljteknik. Det är en utveckling som fortlöper under hela utbildningen, och även i din framtida yrkesroll.

Du lär dig säljkonceptet i sin helhet, från att ta fram kundsegment, till att boka besök, göra analys, föreslå produkt eller tjänst och driva affären till avslut. Att utföra säljarbetet på ett kundorienterat sätt, att förhandla och bygga förtroenden, samt att hantera olika säljsituationer blir naturligt för dig. Samtidigt får du kompetens inom projektledning, ekonomi och affärsjuridik.

Efter avklarad utbildning kan du agera som företagssäljare inom B2B. Du har ett gott affärsmannaskap och mycket goda kunskaper inom marknadsföring och kommunikation.

Efter examen
Du har kompetens inom försäljning, marknadsföring, ekonomi och projektledning – en kombination som gör dig mycket attraktiv. Du kan arbeta som företagssäljare, säljledare inom business-to-business-försäljning eller med marknadsföring. Beroende på intresse och annan kompetens kan du söka dig till den bransch som du är intresserad av, t ex teknisk försäljning eller tjänsteförsäljning. Företagssäljare är ett varierande yrke som innebär mycket eget ansvar och självdisciplin. Det råder en stor brist på företagssäljare och det är svårt för företag att hitta säljare med rätt kompetens. Möjligheten att få ett arbete är mycket god.

För mer information om Företagssäljare, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Utbildningens innehåll

 • Affärsjuridik & avtal, 30 YH-p
 • Affärsmannaskap, 20 YH-p
 • Business English, 25 YH-p
 • Digital marknadsföring & e-handel, 35 YH-p
 • Examensarbete, 20 YH-p
 • Företagsekonomi & säljarens ekonomi, 25 YH-p
 • Försäljningsstrategier, 25 YH-p
 • Key Account Management, 20 YH-p
 • Kommunikation & förhandlingsteknik, 20 YH-p
 • Kund & försäljningskunskap, 40 YH-p
 • LIA 1, 20 YH-p
 • LIA 2, 40 YH-p
 • LIA 3, 50 YH-p
 • Marknadsföring, 15 YH-p
 • Projektledning i säljprocessen, 15 YH-p

LIA/Praktik

En viktig del av utbildningen är också Lärande i arbete, LIA, då dina studier är förlagda till en arbetsplats. Som studerande är du ute på ditt LIA-företag under två olika perioder om totalt 22 veckor. På så sätt lär du känna arbetslivet och får förståelse för yrkesrollen.

Ansökan och behörighet

 • Behörighet för yrkeshögskolan
 • Särskilda förkunskaper: lägsta betyg E/3/G i följande kurser eller motsvarande kunskaper
  • Svenska 2 eller Svenska som andraspråk 2, 100 p

 • Urval

Urval görs på sammanlagda meritpoäng av betyg och särskilt prov.

Alla behöriga kallas till särskilt prov. Det särskilda urvalsprovet genomförs i form av gruppintervjuer där muntlig dialog förs kring olika situationer. Det särskilda urvalsprovet ska mäta den sökandes förmåga att kommunicera, strukturera och lösa problem. Dessa förmågor är en förutsättning för att den sökande ska kunna utveckla en kompetens i att ansvara för och planera säljprojekt, samt leda informativa möten kring försäljning och utveckla ett gott bemötande gentemot kunder. Max 20 poäng.

Examen, diplom m.m.

Efter avslutad utbildning erhålls en yrkeshögskoleexamen.

Kostnader

Utbildningen är kostnadsfri och berättigar till CSN. 

TUC Yrkeshögskola

TUC Yrkeshögskola

Har du ett speciellt yrke du drömmer om, och är intresserad av den bästa vägen dit? Vi erbjuder flera olika yrkeshögskoleutbildningar, alla i nära samarbete med näringslivet. Börja plugga hos oss och om ett par år har du ett yrke som...


Läs mer om TUC Yrkeshögskola och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Företagssäljare

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Kontaktuppgifter till TUC Yrkeshögskola

TUC Yrkeshögskola

Hamnparken 2
573 35 Tranås

Recensioner

Snittbetyg: 1

Baseras på 1 recensioner.

M
Jättebra föreläsare. Skolans lokaler ger ett kalt och fattigt/tomt intryck. ”Matsalen” är en massa microvågsugnar och det är allt. Inte ens en varuautomat finns om man glömt ta med sig lunch. Ovanligt få toaletter per studenter. Den här skolan har oavsett kurser, en Helt sjuk besatthet av grupparbeten och skolan har mycket interna regl...
TUC Yrkeshögskola Kommentar:
Tråkigt att läsa att du inte tycker våra lokaler är fina och att du inte är nöjd med utbildningen. Grupparbete är något vi vill ska vara kul och utvecklande. De skapar gemenskap samt är ett viktigt inslag inför kommande yrkesroll. Det är alltid ledningsgruppen som fastställer kursplanerna och om man som studerande ser att något går att göra bätt...
Visa mer

Samarbete med arbetslivet

Vi har ett mycket starkt samarbete med arbetslivet, och tillsammans med dem har vi utvecklat denna utbildning som ger dig de kunskaper som företagen efterfrågar när de ska anställa företagssäljare. Detta ger dig ett gediget nätverk med företag i behov av säljare och du blir mycket attraktiv på arbetsmarknaden.

Beställ information

För att få mer information om utbildningen Företagssäljare från TUC Yrkeshögskola, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Recensioner
(1,0)
Baseras på 1 recensioner.