Visa yhutbildningar.se som: Mobil

Key Account Management

Utbilda dig till Key Account Manager hos TUC!

Arbetar du idag med företagsförsäljning B2B? Då har vi kompetensutvecklingen för dig. Som Key Account Manager har du en viktig roll för både kunden och ditt eget företag, och ska skapa tillväxt och goda resultat åt båda parter. Denna vidareutbildning handlar om hur du lämnar det traditionella kund-leverantörsförhållandet och istället bygger ett långsiktigt, strategiskt partnerskap då långa kundrelationer lönar sig. Utbildningen sker på distans, vilket gör det möjligt att kombinera studierna med arbete.

Vad arbetar jag med?
Inom Key Account Management (KAM) arbetar du i ett område som utvecklas snabbt. Hos oss får du kunskaperna som behövs för att bedriva en kundfokuserad verksamhet på ett kvalificerat, proaktivt och kreativt sätt. Du får lära dig hur du utvecklar både din och kundens konkurrenskraft. Du får breda kunskaper inom strategisk försäljning, t.ex. affärsjuridik, avtal, ekonomi och finansiell planering.

Under utbildningen lär du dig även hur du stärker ett företags position på marknaden genom till exempel behovsanalys, strategisk marknadsföring och omvärldsanalys. En Key Account Manager har ett brett kontaktnät, och fungerar som en brygga mellan kunden och olika personer. Du är också en viktig kunskapsresurs, inte bara när det gäller säljarbete, utan också andra processer inom din, kundens och era samarbetspartners verksamhet.

KAM handlar mycket om att se dina nyckelkunders behov och utmaningar ur ett helhetsperspektiv, samt att kunna bemöta och överträffa deras förväntningar. Denna utbildning ger dig färdigheterna och verktygen som behövs för att arbeta strategiskt, långsiktigt och lönsamt med KAM.

Efter examen
Som Key Account Manager kan du affärsutveckla en verksamhet och du har lönsamhetsoptimering för både kund och det egna företaget i fokus. Du behärskar ett långsiktigt, strategiskt och genomtänkt sätt att arbeta med företagets försäljning. En Key Account Manager finns hos alla typer av företag. Möjligheten till jobb är goda, speciellt om man har försäljningsvana i kombination med eftergymnasial utbildning.

För mer information om Key Account Management, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ansökan och behörighet

• Behörighet för YH-utbildning
• Särskild behörighet: Godkända betyg i Svenska 2, Engelska 6 och Matematik 2 abc eller motsvarande kompetens
• Minst 2 års yrkeserfarenhet från arbete med företagsförsäljning B2B

Examen, diplom m.m.

Efter avslutad utbildning erhålls en yrkeshögskoleexamen.

Kostnader

Utbildningen är kostnadsfri och berättigar till studiemedel. 

TUC Yrkeshögskola

TUC Yrkeshögskola


Har du ett speciellt yrke du drömmer om, och är intresserad av den bästa vägen dit? Vi erbjuder flera olika yrkeshögskoleutbildningar, alla i nära samarbete med näringslivet. Börja plugga hos oss och om ett par år har du ett yrke som...


Läs mer om TUC Yrkeshögskola och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om utbildningen: Key Account Management.


En intresseanmälan ger dig möjlighet att komma i kontakt med utbildningsarrangören


Du blir kontaktad och får mer information - För att kunna ta rätt beslut


En intresseanmälan är ingen bokning. Du förbinder dig inte till något

Errors
Valfritt
Valfritt
Valfritt
Valfritt
Valfritt

Kontaktuppgifter till TUC Yrkeshögskola

TUC YrkeshögskolaHamnparken 2
573 35 Tranås

Tel: 0140-44 45 10

www.tucsweden.se

Kontakta TUC Yrkeshögskola

Samarbete med arbetslivet

Utbildningen har initierats av och formats tillsammans med representanter från arbetslivet, vilket ger dig den kompetens som arbetslivet efterfrågar när de ska anställa. Detta gör dig mycket efterfrågad på arbetsmarknaden.

“Marknaden behöver färdigutbildade KAM:are, som kan starta i företagen på rätt nivå direkt. Med denna utbildning, dess föreläsare och material kommer detta bli verklighet.” Björn Strid, Strid & Co

Kursinnehåll

  • Affärsjuridik och avtal, 20 YH-p
  • Affärskommunikation och retorik, 30 YH-p
  • Examensarbete, 5 YH-p
  • Företagsekonomi och finansiell planering, 20 YH-p
  • Key Account Management, 50 YH-p
  • LIA (Lärande i arbete), 10 YH-p
  • Organisera och leda projekt, 15 YH-p
  • Strategisk marknadsföring, 30 YH-p
  • Strategisk omvärldsanalys, 20 YH-p