Visa yhutbildningar.se som: Mobil

Redovisningsekonom

TUC Yrkeshögskola
Sammanfattning
Utbildningstyp: YH-utbildning
Utbildningsort: Distans, Jönköping, Lidköping, Stockholm, Tranås
Längd: 425 YH-p (85 veckor, ca 2 år)
Utbildningstakt: Heltid
Studiestöd: Ja
Kommande starter
Distans Sista ansökan
januari 2018 
Ansökan är stängd
Lidköping
september 2018 
2018-05-07
Stockholm
september 2018 
2018-05-07

Redovisningsekonom

Redovisningsekonom TUCPlugga till redovisningsekonom och bli eftertraktad på arbetsmarknaden

Är du intresserad av ekonomi och har fallenhet för siffror? Är du analytisk, noggrann, strukturerad och har förmåga att se helheten? Utbilda dig då till Redovisningsekonom och du får ett yrke som är starkt efterfrågat på arbetsmarknaden. Ett brett yrke med varierande arbetsuppgifter som kräver en helhetssyn på ekonomi, och färdigheter inom allt från redovisning till lönehantering. Ekonomi är en central del i varje företag och organisation och som redovisningsekonom har du en viktig roll.

Vad arbetar jag med?

Utbildningen ger dig fördjupade kunskaper inom redovisning, handelsrätt och beskattningsrätt samt angränsande områden som företagsekonomi, lön och ekonomistyrning. Du lär dig hantera och förstå affärssystem. Förutom de teoretiska kunskaperna i ekonomi, får du även praktisk erfarenhet av redovisning och administration genom under de sammanlagt 20 veckor som du gör praktik på en arbetsplats, så kallat Lärande i arbete, LIA. På din LIA-arbetsplats får du under handledning utveckla dina kunskaper i skarpt läge.


Du får fördjupade kunskaper inom redovisning, handelsrätt och beskattningsrätt samt angränsande områden som företagsekonomi, lön och ekonomistyrning. Du lär dig hantera och förstå affärssystemet VISMA SPCS. Förutom de teoretiska kunskaperna i ekonomi, får du även praktisk erfarenhet av redovisning och administration.

Efter utbildningen utför du självständigt löpande redovisning, kalkylering och budgetering, samt deklarationer för företag. Även bokslut och årsredovisning blir naturligt för dig. Du tolkar och tillämpar det juridiska regelsystemet, har kunskap i löneadministration, samtidigt som du använder och förstår ett affärssystem. Du arbetar med helheten och kommunikationen kring redovisning och rapportering i samarbete med kollegor eller kunder.

Efter examen

Utbildningen ger dig chansen att arbeta som redovisningsekonom, redovisningskonsult, företagsekonom, ekonomiassistent och revisorsassistent. Du har goda möjligheter att utvecklas i din yrkesroll och längre fram i karriären väntar utmaningar som ekonomichef, ekonomiansvarig och controller inom medelstora eller stora företag, eller inom offentlig sektor. Det finns idag en tydlig brist på personer med rätt kompetens, både inom privat och offentlig sektor.

Utökat stöd

Inom yrkeshögskolan finns ett antal utbildningar där du som behöver får utökat stöd. Redovisningsekonom i Tranås är en av dem. Klasserna är mindre än normalt på en yrkeshögskoleutbildning, med högst 25 studerande. Undervisningen är i lokaler som är anpassade för personer med någon typ av funktionsnedsättning. Dessutom kan du få en individuell studieplan, extra lärarstöd och anpassade kunskapsprov.

För mer information om Redovisningsekonom, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Utbildningens innehåll

 • Affärssystem och redovisning, 40 YH-p
 • Beskattningsrätt, 50 YH-p
 • Engelska för ekonomer, 10 YH-p
 • Examensarbete, 10 YH-p
 • Finansiering och kalkylering, 20 YH-p
 • Företagsekonomi, 20 YH-p
 • Handelsrätt, 50 YH-p
 • Internredovisning, 20 YH-p
 • Kommunikation, 10 YH-p
 • Koncernredovisning, 10 YH-p
 • LIA 1, 25 YH-p
 • LIA 2, 40 YH-p
 • LIA 3, 45 YH-p
 • Löneadministration, 20 YH-p
 • Praktisk ekonomistyrning, 20 YH-p
 • Redovisning, 35 YH-p

LIA/Praktik

Under sammanlagt 22 veckor, en fjärdedel av utbildningen, är dina studier förlagda till en arbetsplats på så kallat Lärande i arbete, LIA. På din LIA-arbetsplats får du under handledning vidareutveckla dina kunskaper i verklig miljö och du utbildas i skarpt läge.

Ansökan och behörighet

• Behörighet för YH-utbildning
• Särskild behörighet: Svenska 2, Matematik 2 och Engelska 5

Examen, diplom m.m.

Kvalificerad Yrkeshögskoleexamen.

Kostnader

Utbildningen är kostnadsfri och berättigar till studiemedel från CSN. 

TUC Yrkeshögskola

TUC Yrkeshögskola


Har du ett speciellt yrke du drömmer om, och är intresserad av den bästa vägen dit? Vi erbjuder flera olika yrkeshögskoleutbildningar, alla i nära samarbete med näringslivet. Börja plugga hos oss och om ett par år har du ett yrke som...


Läs mer om TUC Yrkeshögskola och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om utbildningen: Redovisningsekonom.


En intresseanmälan ger dig möjlighet att komma i kontakt med utbildningsarrangören


Du blir kontaktad och får mer information - För att kunna ta rätt beslut


En intresseanmälan är ingen bokning. Du förbinder dig inte till något

Errors
Valfritt
Valfritt
Valfritt
Valfritt
Valfritt

Kontaktuppgifter till TUC Yrkeshögskola

TUC YrkeshögskolaHamnparken 2
573 35 Tranås

Tel: 0140-44 45 10

www.tucsweden.se

Kontakta TUC Yrkeshögskola

Samarbete med arbetslivet

Utbildningen har initierats av och formats tillsammans med representanter från arbetslivet. Därmed ger utbildningen dig den kompetens som arbetslivet efterfrågar när de ska anställa, vilket gör dig mycket efterfrågad på arbetsmarknaden.

“Vi letar alltid efter talangfulla medarbetare. För att lyckas och trivas hos oss behöver du vara en skicklig relationsskapare med en naturlig känsla för service. BDO har nu ca 600 medarbetare på mer än 20 orter och räknar med att rekrytera omkring 150 nya kollegor bara under det kommande året.” Therese Svärd, BDO