Visa yhutbildningar.se som: Mobil

Automation och ellära för industri- och underhållspersonal

Vetlanda Lärcentrum
Sammanfattning
YH-utbildning
Gislaved, Vetlanda
2 terminer (50 YH-poäng)
Deltid
CSN-berättigad

Automation och ellära för industri- och underhållspersonal

Vill du bli en nyckelperson på din arbetsplats? Behöver du kunskap i el och automation för att hänga med i Industri 4.0?

Nu har du chansen att läsa till el-behörighet B på hemmaplan med ett specialanpassat utbildningsupplägg för dig som arbetar.

Om utbildningen

Den pågående automatiseringen och digitaliseringen av industrin ställer nya krav på all industripersonal. För att hänga med i den snabba utvecklingen krävs kunskaper inom både automation och ellära.

Denna kurs ger dig kunskaper inom elkraftsteknik och praktisk ellära motsvarande Begränsad auktorisation – B (ELSÄK-FS 2017:4). Du får även kunskap om elsystemets uppbyggnad och funktion samt färdighet i att utföra installationer från ritning- och schemaläggning som omfattas av begränsad behörighet.

Kursen ger även kunskap om ledningsburna störningar, felsökning, underhåll av el-utrustning samt vilka lagar, förordningar och föreskrifter som reglerar verksamhetsområdet. I kursen kommer du även att få lära dig att handa och felsöka enklare automatiserade enheter samt koppla enklare styrtekniska komponenter.

För mer information om Automation och ellära för industri- och underhållspersonal, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Upplägg

Kursens kommer att erbjudas via det webbaserade interaktiva utbildningsprogrammet LearnWARE samt via webbaserade och inspelade föreläsningar. Du kan alltså sitta var som helst och studera. Allt du behöver är en dator/surfplatta och internetuppkoppling.

Detta flexibla studieupplägg ger dig även möjlighet att studera när det passar dig. Kursen innehåller dock några praktiska moment som kommer att erbjudas på plats i Vetlanda eller Gislaved under kvällstid vid 10 tillfällen under aktuell kursperiod.

Utbildningslängd och studietakt

Kursperiod: 13 september, 2021 - 17 juni, 2022

Kursen kommer att bedrivas på kvartsfart för att underlätta kombinationen av arbete och studier.

Förkunskaper

För att vara behörig till kursen krävs grundläggande behörighet* och minst 6 månaders arbetslivserfarenhet. Om du helt eller delvis saknar grundläggande behörighet kan du antas till kursen via reell kompetens (studenten bedöms ha annan utbildning och eller praktisk erfarenhet/arbetslivserfarenhet som motsvarar grundläggande behörighet) eller 10%-regeln (ledningsgruppen bedömer att studenten trots avsaknad av grundläggande behörighet har förutsättningar att tillgodogöra sig kursen).

*Grundläggande behörighet:
Du är behörig till kursen om du har en gymnasie- eller vuxenutbildningsexamen eller annan svensk eller utländsk utbildning som motsvarar kraven ovan.

Kostnader

Utbildningen är kostnadsfri och CSN-berättigad.

Vetlanda Lärcentrum

På Vetlanda Lärcentrum har vi all vuxenutbildning under samma tak. Hos oss kan du läsa yrkeshögskoleutbildningar och fristående högskolekurser som leder till utvecklande arbete och personlig utveckling. En bra start i din yrkeskarriär, helt enkelt. Vi har inspirerande studiemiljöer där du...


Läs mer om Vetlanda Lärcentrum och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Automation och ellära för industri- och underhållspersonal

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Vetlanda Lärcentrum

Kyrkogatan 54A
574 31 Vetlanda


Beställ information

För att få mer information om utbildningen Automation och ellära för industri- och underhållspersonal från Vetlanda Lärcentrum, fyll i följande uppgifter:

Recensioner

Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.