YH-utbildning

Trafiklärare

Längd
60 veckor
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
Studiemedelsberättigad
Nästa startdatum
januari 2024 se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: 2023-11-05
Utbildningsform
Klassrum
Längd
60 veckor
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
Studiemedelsberättigad
Nästa startdatum
januari 2024 se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: 2023-11-05
Utbildningsform
Klassrum
Få mer information om utbildningen 👍

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

januari 2024

 • Klassrum
 • Kungsängen
 • Sista ansökan: 2023-11-05

Om utbildningen

Trafiklärare (YH)

YH-utbildningen Trafiklärare ger dig kvalificerade kunskaper och färdigheter som krävs för att arbeta som Trafiklärare på ett serviceinriktat, säkert samt kvalitets- och miljömedvetet sätt. Du lär dig även att möta olika människor och situationer samt organisera och planera lektioner.

YH-utbildningen Trafiklärare är på yrkeshögskolenivå och genomförs i nära samarbete med branschens företag samt med branschorganisationen STR. Denna samverkan säkerställer att du som studerande får en aktuell, högkvalitativ och arbetslivsanpassad utbildning.

Praktik på samarbetsföretag ingår i YH-utbildningen Trafiklärare och ger dig erfarenhet och kontakter som är värdefulla när du sedan söker jobb.

YH-utbildningen Trafiklärare startar årligen i januari och pågår under 60 veckor (300 YH-poäng). Av dessa består 15 veckor av praktik (LIA). Du kan i regel välja att göra praktiken vid en trafikskola på din hemort. LIA är heltid om 40 timmar/vecka på en trafikskola.

Utbildningen motsvarar heltidsstudier om 20 timmar/vecka som i regel bedrivs i klassrummet måndag - torsdag 08:30-15:30.


Utbildningen genomförs i utbildningslokaler i  Brunna Kungsängen, 60 minuters pendelavstånd norrut från Stockholms central, samt med goda förbindelser till t.ex. Uppsala och Västerås. Idag råder brist på trafiklärare och dina möjligheter till arbete efter utbildningen är därför mycket goda.

För mer information om Trafiklärare, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kurser

 • Arbetsmiljö
 • Fordonssäkerhet och miljö
 • Författningskunskap Trafik
 • Trafikpsykologi
 • Trafiksäkerhetsarbete
 • Examensarbete
 • Verksamhetsförlagt lärande 1 (LIA)
 • Verksamhetsförlagt lärande 2 (LIA)
 • Yrkespedagogik Trafiklärare 1
 • Yrkespedagogik Trafiklärare 2

Så ansöker du

 • Fullföljd gymnasieutbildning på nationellt eller specialutformat program eller motsvarande kunskaper som bedöms individuellt utifrån inkomna betyg, kursintyg och arbetsintyg.
 • Godkända betyg i SvA/SasA, SvB/SasB, En A
 • Körkort i minst 18 månader med minst B-behörighet, utan villkor automat. För att bedöma att du har kör- och trafikvana ska du göra körtest

För dig som inte uppfyller de formella kraven på behörighet finns ändå en möjlighet att bli antagen till en utbildning. Utbildningsanordnaren kan nämligen i vissa fall göra undantag om man bedömer att den sökande kommer att kunna klara utbildningen och arbeta inom det yrke utbildningen leder till. Uppfyller du inte behörighetskravet men ändå anser dig som behörig ska du skicka med all dokumentation som du anser talar för att du ändå skall anses som behörig. Dokumentationen kan bestå av ex. kursintyg eller arbetsgivarintyg mm. Bifoga även ett dokument där du motiverar hur du ser att den medskickade dokumentationen styrker att du bör ses som behörig.

Se Vuxenutbildningens hemsida för mer information. 

Examen & Intyg

Yrkeshögskoleexamen

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Trafiklärare

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Recensioner

Snittbetyg: 4,7

Baseras på 3 recensioner
Skriv en recension
5/5
hasse
21 sep 2011

upplands-bro trafiklärare utbildning är det bästa skolan mycket kunniga lärare och de bästa.jag vill tacka kinnbo o siren för bra arbete men kan ej glömma handledarna de också g...

Visa mer
5/5
Martin
28 apr 2011

Kan verkligen rekommendera denna utbildning! Lärarna har en grym kunskap och brinner verkligen för att ge DIG den bästa möjliga utbildningen som Trafiklärare! Skolan har ett n...

Visa mer
4/5
Fadde
12 sep 2010

Kursen med Peter Kinnbo i spetsen har varit en väldigt lärorik utbildning. Inte bara som trafiklärare, utan även lärorikt i allmänhet särskilt vad gäller de pedagogiska kurserna...

Visa mer
Vuxenutbildningen Upplands-Bro
Kyrkvägen 6
196 30 Kungsängen

Vuxenutbildningen Upplands-Bro

Vill du gå en högkvalitativ yrkesutbildning som efterfrågas av branschen?  På Vuxenutbildningen i Upplands-Bro kan du gå några av marknadens bästa utbildningar inom trafik och transport samt inom omvårdnad. Detta gör du i fina studielokaler med modern utrustning. Pedagogiskt skickliga lärare med...

Läs mer om Vuxenutbildningen Upplands-Bro och visa alla utbildningar.

Highlights