Visa yhutbildningar.se som: Mobil

3D-tekniker

Xenter Botkyrka
Sammanfattning
Yh-utbildning
Stockholm
80 veckor ( 400 YH-poäng)
Heltid
CSN-berättigad

3D-tekniker

Vill du arbeta i en kreativ och innovativ framtidsbransch?

Luz

Utveckla med nya tekniker

Som 3D-tekniker använder du den senaste 3D-tekniken för utveckling och framtagning av nya produkter. Området 3D-printing, additiv tillverkning är inte helt nytt, men det görs intensiva framsteg som möjliggör användning i större skala och mer affärsmässigt. Det pågår mycket experimenterande och utveckling av programvaror, skrivare och material.  Nya former blir plötsligt möjliga, former som med vanliga metoder inte går att tillverka.

Allt fler använder 3D-teknik

Branschen har ett stort behov av 3D-tekniker med stor och bred kompetens. Allt fler industriella företag får upp ögonen för 3D-printtekniken och den additiva tillverkningen. 3D-teknik ger utrymme för nya tankebanor, samtidigt som kravet på kunskap ökar för att kunna utnyttja alla möjligheter som finns. Branscher som idag använder tekniken är konstruktörer och produktutvecklare, arkitekter, industridesigners, verktygstillverkare, gummi-, plast-, fordons-, verkstads- och medicinindustrin.

3D Lab med modern teknik

Xenter har investerat i tre 3D-lab där de senaste industriella och ickeindustriella skrivarna inom 3D-print finns att tillgå. Xenter är aktiva inom branschorganisationen SVEAT. Dessutom deltar Xenter på många externa mässor för att påverka och visa upp 3D-teknikens möjligheter.

Är du orädd och nyfiken?

YH-utbildningen är framtagen tillsammans med branschen och är skräddarsydd efter behoven som arbetslivet efterfrågar. Är du en driven person som har ett intresse för framtidens produktionsmetoder och samtidigt orädd och nyfiken? Vågar du misslyckas för att ta dig framåt? Är du en problemlösare som gillar att arbeta kreativt och nyskapande? Ja, då passar 3D-teknikerutbildningen dig.

Så ansöker du

Behörighetskrav

Se Xenter.se/yrkeshogskola och välj aktuell YH-utbildning

Du söker via Xenters webbplats (Xenter.se) och klickar på "ansök här" på respektive utbildning.
Där laddar du upp gymnasiebetyg, arbetslivsintyg och ansöker.

Citat från företrädare i branschen

Henrik Lundell, vd Prototal:

"I en allt mer konkurrensutsatt svensk tillverkningsindustri upplever vi som företag att behov av välutbildad personal är ett krav för fortsatt verksamhet. Behov av "3D-tekniker" kommer att växa i takt med den utveckling som idag sker, fler varianter och uppdateringar på produkter och utrustning krävs för att möta marknadens designkrav och där har sådan kompetens en viktig funktion att fylla. vi som företag har stora behov av denna typ av yrkeskompetens både på kort och lång sikt i de utvecklingsplaner vi har för verksamheten."

Examen & Intyg

Godkända studenter får ett examensbevis om 400 YH-poäng

Kostnader

Studiemedelsberättigad, avgiftsfri, eftergymnasial utbildning

Xenter Botkyrka

Xenter Botkyrka

Xenter Botkyrka är en spännande och unik plats där arkitektur och utrustning helt anpassats för utbildning inom IT, teknik, media, fastighet och grafisk verksamhet. Fokus ligger på att vara branschnära och därför används professionell utrustning för film/TV, animation, ljud, foto samt...


Läs mer om Xenter Botkyrka och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: 3D-tekniker

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Xenter Botkyrka

Utbildningsv. 3
147 85 Tumba

Recensioner

konTanTino
(5)
Det är en utbildning baserad på olika lager, olika tekniker för 3D printing, olika material och olika färger. Laboratorium är en tillgång till "3D – värld", helt öppet att jobba som studerande och framtids 3D - Tekniker. Mycket duktiga och kunniga lärare särskild när det gäller 3D printing och hur viktig är kommunikation i den här växande yrke...
Visa mer
Elli
(2)
Mycket flumkurser. Speciellt en "kurs" i kommunikation när man utgår från hur man är som färg? Bokningar av utrustningar tar tid! Anmäl dig minst 1-2månader i förväg då t.ex. hel/halvklasser kan ha 3D-labbet för sig själva. Har försökt även nå en lärare utan större framfart då jag ville boka en utrustning då själva bokningssidan har legat nere ...
Visa mer
Beställ information

För att få mer information om 3D-tekniker via mejl, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
3D-tekniker
Kursrecensioner
(3,5)
Baseras på 2 recensioner.