Visa yhutbildningar.se som: Mobil

Fastighetsförvaltare

Xenter Botkyrka
Sammanfattning
Yh-utbildning
Stockholm
100 vec­kor (500 YH-poäng)
Heltid
CSN-berättigad
Klassrum
Startdatum: augusti 2021 - Stockholm
Sista ansökan: 2021-05-09

Fastighetsförvaltare

Utbilda dig till Fastighetsförvaltare

Utveckla framtidens hus! Gå en skräddarsydd YH-utbildning mot en bransch som drar åt både grön utveckling och samhällsbyggnad. Vill du ha ett varierat arbete och vara med och skapa affärsmässig och långsiktig förvaltning?

Komplex och utvecklande roll

Som fastighetsförvaltare har du det övergripande ansvaret för förvaltningen av en eller flera fastigheter samt ofta också personal. Du förvaltar, utvecklar och förädlar fastighetsbeståndet, leder och samordnar arbetet, du är kundorienterad och har god förståelse för sambanden mellan kostnader och intäkter. Då rollen kan se olika ut beroende på arbetsplats behövs en bred kompetens inom många olika kunskapsområden. En kompetens som branschen starkt efterfrågar.

Brist på personal i branschen

Fastighetsbranschen är under stark utveckling vilket skapar behov av färsk och modern kompetens. Utredningar pekar på ett mycket stort rekryteringsbehov av fastighetsförvaltare, främst till följd av pensionsavgångar, nyetableringar och nya lagar och kunskapskrav i branschen. Den nationella efterfrågan är stor vilket gör det möjligt att snabbt komma ut i arbete, både på din egen hemort och i övriga Sverige. 

Bred YH-utbildning varvad med praktik

Rollen som fastighetsförvaltare är komplex. Du läser därför en lång rad olika kurser – från ekonomi med fastighetsinriktning till kommunikation, IT, fastighetsjuridik, ledarskap, fastighetsteknik och miljöhantering. Samverkan med branschen under studietiden är avgörande för hela utbildningen. Genom din LIA (lärande i arbete) knyter du tidigt kontakter med yrkesverksamma i branschen och skaffar dig erfarenhet och kunskap som ofta leder till jobb direkt efter avslutad YH-utbildning.

Det är viktigt att du som förvaltare behärskar Excel. Därför får du under hela din utbildning hos oss fri tillgång till Learnesys onlinekurs i Excel.

Omväxlande jobb med flexibilitet

Att jobba som fastighetsförvaltare passar dig som vill ha ett omväxlande och flexibelt yrke där kontakt med människor i branschen är en stor del av vardagen. För att lyckas i rollen bör du också vara noggrann, kvalitetsmedveten och ha ett öga för service och att vilja bygga nya, men också vårda nuvarande kundrelationer.  Då branschen innefattar både bostäder, kontor och kommersiella fastigheter finns många vägar att välja i ditt framtida yrkesliv. 

Efter utbildningen 

Efter utbildningen har du kompetenser för att:

  • bedöma rimligheten i teknikval samt iaktta tekniska aspekter i upphandlingar

  • upprätta investeringskalkyler, ta fram beslutsunderlag inför investeringar, planera och genomföra förhandlingar, ta fram marknadsplaner, enklare värderingar

  • använda lagar, förordningar och regelverk som stämmer överens med aktuella uppgifter, samt bedöma vilka risker företaget tar utifrån aktuell lagstiftning

  • grundläggande program och fastighetssystem

  • agera istället för att reagera i besvärliga situationer

  • argumentera för fastighetsbranschen och dess intressen och ansvara för vad rollen kräver.

För mer information om Fastighetsförvaltare, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Du ansöker via Xenters webbplats och klickar på "ansök här" på utbildningen.

Behörighet 

För att gå den här utbildningen ska du ha:

  • Grundläggande yrkeshögskolebehörighet
  • Matematik 2 a/b eller c/ Matematik B
  • Svenska 2/ Svenska B / Svenska som andra språk 2

Examen & Intyg

Godkända stu­den­ter får ett ex­a­mens­be­vis om 500 YH-poäng.

Kostnader

Utbildningen är avgiftsfri och stu­di­e­me­dels­berätti­gad (CSN).

Xenter Botkyrka

Xenter Botkyrka

Xenter Botkyrka

På Xenter Yrkeshögskola utbildar du dig och får rätt kunskap för ditt drömjobb. Xenter är unikt med sina många studior för TV-produktion, filmeffekter och labbmiljöer för 3D-print, hiss, automation och marin service. Deras YH-utbildningar är avgiftsfria och studiemedelsberättigade. YH-utbildning är...


Läs mer om Xenter Botkyrka och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Fastighetsförvaltare

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Xenter Botkyrka

Utbildningsv. 3
147 85 Tumba

Beställ information

För att få mer information om utbildningen Fastighetsförvaltare från Xenter Botkyrka, fyll i följande uppgifter:

Du kanske också är intresserad av: