Visa yhutbildningar.se som: Mobil

IT-säkerhetsspecialist

Xenter Botkyrka
Sammanfattning
YH-utbildning
Stockholm
80 veckor
Heltid/deltid
CSN-berättigad

Videoreportage

två personer sitter framför en dator och pluggar

IT-säkerhetsspecialist

Bli IT-säkerhetstekniker och sätt stopp för IT-angrepp! Den snabbt ökande digitaliseringen av samhället ger oss nya möjligheter, samtidigt som det blir allt viktigare att skydda sin information. Efterfrågan på en aktuell och bred IT-kompetens är stor.

IT-brotten ökar 

Idag är IT-angrepp ett allvarligt och ofta förekommande säkerhetsproblem som företag och organisationer behöver skydda sig mot. Risken för intrång är stor och attacker sprider sig snabbt genom internet. IT-systemen hos många företag har blivit mer komplexa och därmed svårare att övervaka. Det ökade mobila användandet leder till flexibilitet och tillgänglighet, men ökar även sårbarheten. Nya tekniker kräver nya säkerhetslösningar och ett nytt sätt att tänka kring säkerhet. 

Allt fler är uppkopplade

Den digitala tekniken utvecklas så snabbt att säkerheten inte hänger med. Allt fler är uppkopplade, inte bara IT-utrustning utan även kylskåp och bilar (Internet of Things). Mobiler och surfplattor finns numera integrerade i företags och organisationers IT-system samtidigt som allt fler tjänster blir molnbaserade. Nästa generations IT-säkerhet ställer höga krav och för att möta detta behövs en specialistkompetens inom området. En kompetens näringslivet starkt efterfrågar. 

Nära samverkan med branschen

YH-utbildningen är framtagen tillsammans med företag som arbetar med IT-säkerhet och är skräddarsydd efter behoven i branschen. Utformningen sker i ledningsgruppen med yrkesverksamma representanter från branschen. Det ger dig de kunskaper arbetslivet efterfrågar och YH-utbildningen är hela tiden aktuell. Under din LIA-praktik (lärande i arbete) får du erfarenhet i branschen, får använda dig av det du lärt dig och träffar företag som har stora behov av att rekrytera IT-säkerhetstekniker.  

Nästa generations IT-säkerhet

YH-utbildningens tyngdpunkter ligger på integration, drift och underhåll av ny teknik. Under utbildningen till IT-säkerhetstekniker får du kunskaper om hur man utvecklar nästa generations IT-säkerhet. Ett intresse för att arbeta med datorer och IT-säkerhet är ett plus och vill du arbeta i en förändringsbenägen bransch med en gnutta spänning där de goda, IT-säkerhetstekniker, möter de onda, hackers, så passar utbildningen till IT-säkerhetstekniker dig.

För mer information om IT-säkerhetsspecialist, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Behörighetskrav

Se Xenter.se/yrkeshogskola och välj aktuell YH-utbildning.

Du söker via Xenters webbplats och klickar på "ansök här" på utbildningen. Där laddar du upp gymnasiebetyg, arbetslivsintyg och ansöker.

Citat från företrädare i branschen

”Vår värld är redan starkt utsatt för säkerhetshot och menar att det inte kommer att bli bättre framöver. Därför kommer också behovet av personal och som är insatta i IT-säkerhet att växa lavinartat framöver. Ju fler företag som inser vilken stor nytta proaktiv riskhantering och incidenthantering gör för sin överlevnad och sina affärer, desto fler roller kommer att kräva ett visst mått av kunskap inom IT-säkerhet utöver de renodlade säkerhetstjänsterna.

Björn Ekelund, företaget Utredningsgruppen

”Tittar man generellt på IT-säkerhet så delas den ju in i informationssäkerhet och IT-säkerhet och arbetskraft kommer garanterat att behövas inom dessa områden. Dessutom börjar vi få lagstöd inom EU för framförallt informationssäkerhetskrav med risker på stora viten för de som inte efterlever kraven. För att leva upp till dessa krav kommer ett antal olika IT-säkerhetsprodukter att behöva installeras vilket skapar en efterfrågan av personer som kan jobba med både informations- och IT-säkerhet. Vi eftersöker därför kunskap inom riskhantering och logghantering, dessutom har vi fortfarande ett stort behov av att rekrytera folk som är kunniga inom brandväggar och antivirus. En del tror att det är på ”väg ut” men vi ser ingen minskad efterfrågan alls. Ett annat viktigt behov är också identitetshantering kring molntjänster samt även accesshantering. Förebyggande arbete som pentester, forensics och mobil säkerhet samt kryptering efterfrågas också i stor utsträckning.”

Malin Meander, ATEA

Bakgrund

I dagens samhälle ökar IT-brotten ständigt och är det vanligaste säkerhetsproblemet som ett företag har. Efterfrågan på duktiga IT-säkerhetstekniker ökar ständigt på grund av detta.

Yrkeshögskoleutbildningen är framtagen tillsammans med arbetslivet för att skräddarsy yrkesrollen på bästa sätt. Utformningen sker i ledningsgruppen där företrädare från branschen deltar, på så sätt får du precis de kunskaper som företagen efterfrågar.

Examen & Intyg

Godkända studenter får ett examensbevis om 400 YH-poäng

Kostnader

Studiemedelsberättigad (CSN), avgiftsfri, eftergymnasial utbildning

Xenter Botkyrka

Xenter Yrkeshögskola

På Xenter Yrkeshögskola utbildar du dig och får rätt kunskap för ditt drömjobb. Xenter är unikt med sina många studior för TV-produktion, filmeffekter och labbmiljöer för 3D-print, hiss och marin service. Deras YH-utbildningar är avgiftsfria och studiemedelsberättigade. YH-utbildning är ett...


Läs mer om Xenter Botkyrka och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: IT-säkerhetsspecialist

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Xenter Botkyrka

Utbildningsv. 3
147 85 Tumba

Beställ information

För att få mer information om utbildningen IT-säkerhetsspecialist från Xenter Botkyrka, fyll i följande uppgifter: