Visa yhutbildningar.se som: Mobil

Livesändningsspecialist

Xenter Botkyrka
Sammanfattning
Yh-utbildning
Stockholm
1,5 år
Heltid
Studiemedelsberättigad

Videoreportage

Livesändningsspecialist

Jobba med Live-TV inom sport och underhållning

Livesändningsspecialist

Var med där det händer! Att jobba med TV inom sport och underhållning är spännande. Du kan bli fotograf, grafiker, bildmixer eller sändningsproducent. Du arbetar som egen företagare åt flera produktionsbolag i TV-branschen.

Spännande uppdrag

Att kunna medverka till en riktigt bra livesändning handlar mycket om att befinna sig där det händer, när det händer, och att vara väl förberedd. Jobbet, oavsett vilken roll du har, innebär många resor och arbete kvällar och helger, både i studiomiljöer och ute på fältet på olika typer av anläggningar för sport, event och underhållning. Det finns ett stort behov av kunniga livesändare, oavsett vilken yrkesroll du väljer. Du kommer att jobba som egen företagare åt flera av branschens företag. 

Utrustning med branschstandard

Vårt samarbete med branschens alla olika aktörer, till exempel NEP Sweden, Nyhetsbolaget/TV4, UR/SVT och Expressen TV, gör att utbildningsmomenten alltid är aktuella. Dessutom får du rätt kompetens och ett viktigt kontaktnät. Xenter har egen HD-studio med Sony kamerakedjor med BING-station, bildmixer, Studer Vista 1 ljudbord och Chyron Hego-grafik där de studerande gör egna produktioner. Du jobbar också med AVID Media Composer, EVS och branschriktiga ENG-kameror i alla övningar och den senaste tekniken för Fly Pack-sändningar (små OB-sändningar). 

Nära kontakt med branschen

I utbildningen medverkar erfarna bildproducenter, liveredigerare, kameramän, TOM- och BING-personal och sändningsproducenter. I utbildningens övningar möter du oftast någon från TV-branschen varje vecka. Du får också ta aktiv del av arbetet ”on location” genom de studiebesök och utbildningsinsatser vi har ute på företagen. Under sammanlagt 24 veckors praktik, lärande i arbete (LIA), fördelat på två perioder, kommer du att få möjlighet att prova på jobbet i en verklig miljö. 

Redo för uppdrag

Du kommer att få grundläggande färdigheter och kunskaper om de olika yrkesrollerna i live-TV-branschen. När du tagit examen kan du till exempel arbeta som kamera-operatör, bildmixare, BING (bildingenjör), TOM (Technical Operational Manager), sändningsproducent, ljudtekniker och grafiker. Du utbildas kort och gott till att kunna ta frilansuppdrag direkt efter examen. Är du en person som gillar att vara med där det händer, är stresstålig och vill hålla i många saker samtidigt? Då är utbildningen Livesändningsspecialist rätt för dig.

För mer information om Livesändningsspecialist, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Behörighetskrav:

Se Xenter.se/yrkeshogskola och välj aktuell utbildning

Du ansöker via Xenters webbplats (Xenter.se) och klickar på "ansök här" på respektive utbildning.
Där laddar du upp gymnasiebetyg, arbetslivsintyg och ansöker.

Citat från företrädare i branschen

"Det här är mycket välkommet i branschen. Vi behöver mer kunnigt folk inom segmentet livesänd TV i större sammanhang som sport, underhållning och events".

Kenneth Paterson, koncernchef för Mediatec Group som är norra Europas ledande leverantör av livesändningsteknik.

Examen & Intyg

Minst betyget godkänd (G) i samtliga kurser ger ett examensbevis om 300 YH-poäng som livesändningsspecialist.

Kostnader

Utbildningen är avgiftsfri och berättigar till studiemedel från CSN.

Xenter Botkyrka

Xenter Botkyrka

Xenter Botkyrka är en spännande och unik plats där arkitektur och utrustning helt anpassats för utbildning inom IT, teknik, media, fastighet och pedagogisk verksamhet. Fokus ligger på att vara branschnära och därför används professionell utrustning för film/TV, animation, ljud, foto samt...


Läs mer om Xenter Botkyrka och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Livesändningsspecialist

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Xenter Botkyrka

Utbildningsv. 3
147 85 Tumba

Beställ information

För att få mer information om utbildningen Livesändningsspecialist från Xenter Botkyrka, fyll i följande uppgifter:

Du kanske också är intresserad av: