Visa yhutbildningar.se som: Mobil

VFX-artist

Xenter Botkyrka
Sammanfattning
Yh-utbildning
Stockholm
2,5 år
Heltid
CSN-berättigad
Klassrum
Startdatum: augusti 2021 - Stockholm
VFX-artist (visual effects)

VFX-artist

En VFX-artist använder mjukvara för att skapa visuella effekter inom film-, spel- och reklamproduktion. Du lär dig både de kreativa och tekniska aspekterna av filmskapande, animation och visual effects. Därför bör du som söker ha ett intresse för digitalt skapande. Utbildningen är 2,5-årig.

VFX - Visual effects

VFX är en förkortning av engelskans visual effects. Det innebär digitala, visuella specialeffekter för rörlig bild. En VFX-artister skapar VFX-effekter och anställs i första hand av specialiserade efterproduktionsbolag inom film och reklamproduktion. VFX-artister anställs även av datorspelsföretag för att skapa visuella effekter för datorspel eller speltrailers.

På utbildningen arbetar du praktiskt i vårt VFX-labb (som du har tillgång till sju dagar i veckan) varvat med föreläsningar av representanter från branschen.

Under utbildningen arbetar du i olika projekt i Xenters VFX-labb. Du får olika uppdrag där du har stor frihet att själv utforma lösningar. Du arbetar i nära kontakt med dina klasskamrater och lärare samt deltar i utvecklingsarbetet av utbildningen tillsammans med Ledningsgruppen. 

Samarbete mellan yrkesroller

Precis som i arbetslivet handlar VFX-utbildningen mycket om problemlösning för att hitta de bästa kreativa och tekniska lösningarna. Samarbetet mellan 3D-artister och compositors är avgörande för resultatet. Du får därför arbeta i team både i grundläggande kurser och när du specialiserar dig mot yrkesrollerna 3D-visualisering eller compositing.

VFX en bransch för framtiden

Du som VFX-artist har möjlighet att jobba med många spännande uppdrag inom spel-, film- och reklamproduktion.

VFX-branschen är en av Sveriges snabbast växande branscher. De senaste åren har antalet anställda bland de ledande företagen i stort sett fördubblats varje år. De stora svenska VFX-företagen är samlade här i Stockholm.

VFX är en svensk exportframgång. Det framkom i en undersökning som Tillväxtverket genomförde 2017 av den digitala postproduktionsbranschen.

Yrkeshögskoleutbildning

Utbildningens ledningsgrupp består av välkända branschföretag som regelbundet kvalitetssäkrar kurserna. Utbildningen avslutas med en lång praktikperiod på 26 veckor för att du ska få en gedigen arbetslivserfarenhet och ett brett nätverk i branschen.

För mer information om VFX-artist, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Du ansöker via Xenters webbsida genom att klicka på "ansök" på utbildningen. 

Behörighet 

Grundläggande yrkeshögskolebehörighet

Urval

Estetiskt arbetsprov. 

Kontakta skolan om du vill ha mer information. 

Citat från företrädare i branschen

Spel- och filmbranschen närmar sig alltmer varandra och det är VFX-branschen som är kittet som förenar dessa två världar. Marknaden växer explosionsartat och behovet av välutbildade VFX-artister har aldrig varit större – och kommer att fortsätta växa."

Peter Levin, VD på Goodbye Kansas

Examen & Intyg

Godkända stu­den­ter får ett ex­a­mens­be­vis om 500 YH-poäng

Kostnader

Ut­bild­ning­en är av­gifts­fri och stu­di­e­me­dels­berätti­gad (CSN)

Xenter Botkyrka

Xenter Botkyrka

Xenter Botkyrka

På Xenter Yrkeshögskola utbildar du dig och får rätt kunskap för ditt drömjobb. Xenter är unikt med sina många studior för TV-produktion, filmeffekter och labbmiljöer för 3D-print, hiss, automation och marin service. Deras YH-utbildningar är avgiftsfria och studiemedelsberättigade. YH-utbildning är...


Läs mer om Xenter Botkyrka och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: VFX-artist

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Xenter Botkyrka

Utbildningsv. 3
147 85 Tumba

Beställ information

För att få mer information om utbildningen VFX-artist från Xenter Botkyrka, fyll i följande uppgifter:

Du kanske också är intresserad av: