Korta YH-utbildningar

KMA-ansvar inom bygg

YH Akademin, Distans
Kommande Öppet hus
26 oktober, 2023 18:00
(+ Läs mer )
Längd
30 YH-poäng
Studiestöd
CSN-berättigad
Kommande Öppet hus
26 oktober, 2023 18:00
(+ Läs mer )
Längd
30 YH-poäng
Studiestöd
CSN-berättigad
Få mer information om utbildningen 👍

Om utbildningen

Varför läsa en kurs i KMA-ansvar inom bygg?

Kompetens och färdigheter spelar en avgörande roll inom branschen med ökade krav på Kvalitet, Miljö och Arbetsmiljö (KMA) samt klimatfrågor. Det finns ett stort behov av att ha rätt kunskaper för att kunna hantera dessa utmaningar. Inom KMA handlar det om att integrera miljöhänsyn i alla delar av verksamheten, inklusive användningen av miljöanpassat och återvinningsbart material samt att göra medvetna val som främjar miljön. Det handlar också om att säkerställa att man uppfyller gällande lagstiftning, standarder och egna mål genom att skapa ett integrerat verksamhetssystem.

Genom denna utbildning kommer du att få en djupare förståelse för KMA och dess betydelse inom branschen. Du kommer att lära dig om de senaste trenderna, riktlinjerna och praxis inom området samt utveckla färdigheter för att kunna implementera och hantera KMA-åtgärder i sin verksamhet. Denna utbildning ger yrkesverksamma inom branschen de nödvändiga kunskaperna för att kunna hantera utmaningarna och arbeta för att skapa en mer hållbar och säker arbetsmiljö.

Efter utbildningen kan du arbeta som BAS P eller BAS U samt vidareutveckla andra som har behov av kunskap om hur byggarbetsmiljösamordningen på en arbetsplats skall se ut såsom chefer, arbetsledare, skyddsombud, byggherrar, beställare mfl.

För mer information om KMA-ansvar inom bygg, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kursinnehåll

  • KMA, 30 yhp

Kursens mål och syfte är att ge den studerande kompetenser för att självständigt arbeta med och ansvara för att med korrekt metodik och engagemang leda och utveckla ett framgångsrikt KMA-arbete i projekt.

Den studerande utvecklar under kursens gång sin kunskap om kvalitets-, miljö- och arbetsmiljöarbete samt om hållbart byggande inom bygg- och anläggningsbranschen. Den studerande ska självständigt kunna analysera och agera utifrån gällande lagar och regler kopplat till kvalitét, miljö och arbetsmiljö och kunna arbeta systematiskt för att förebygga såväl olycksfall samt rapportera avvikelser, olyckor, tillbud och riskobservationer på byggarbetsplatsen.

Utöver detta kommer kursen att ge den studerande kunskap om arbetsmiljöansvaret och hur arbetsmiljöfrågor ska beaktas från planering och projektering till utförande samt kompetenser att fungera som byggarbetsmiljösamordnare.

Varför välja YH Akademin?

Samarbete med branscher

Praktik/LIA

Distansutbildning med tillfällen på plats

Så ansöker du

Särskilda förkunskapskrav:

  • En del av miljö och klimatmaterialet samt vissa rapporter är på engelska så därför förekommer undervisningsmaterial på engelska. I övrigt kommer lektionerna att hållas på svenska.

  • Den studerande bör ha en bakgrund inom byggbranschen och ha arbetat med arbetsledning minst 6 månader.

Reell kompetens:

Om du saknar betyg som styrker din behörighet kan du åberopa reell kompetens. Med reell kompetens menas att du har motsvarande kunskaper men har tillägnat dig dem på annat sätt än genom skolan. För att vi ska kunna göra en så rättvis och rättssäker bedömning som möjligt behöver du ladda upp arbetslivsintyg som intygar dina arbetsuppgifter eller fylla i ett formulär för kartläggning. Om du åberopar reell kompetens kan vi komma att bedöma din behörighet genom eventuellt skriftligt, muntligt eller praktiskt test. Ladda ner formuläret nedan.

Upplägg

Så här fungerar distansstudier

Utbildningen bedrivs nätbaserat på halvfart och den studerande har möjlighet att nå sin utbildare på bokningsbara tider utöver de lektioner där läraren är “på plats”. Utöver det kommer föreläsningar och annat material att vara tillgängligt för den studerande dygnets alla timmar. Under utbildningen genomförs veckovis zoomlektioner 2,5 h/Vecka. Tiderna för lektionerna är förlagda till sen eftermiddag så att branschen enkelt kan avsätta tid för sina anställda att studera . Lektionerna spelas in och kan ses senare men är av värde att vara med på då det genomförs fördjupande diskussioner, workshop, redovisningar och praktiska övningar för att omsätta teori i praktik.

Ditt digitala klassrum

Du behöver ha tillgång till en dator (ej mobil eller platta), fast uppkoppling till Internet samt webbkamera och headset avsett för din dator (vi rekommenderar USB-headset).

Du kan välja att studera på hemma, på kontoret, kommunernas lärcentrum, bibliotek eller andra lämpliga miljöer.

Det dagliga arbetet

Utbildningen genomförs via vår lärplattform Its Learning och via vårt webbaserade seminarieverktyg Zoom. Genom dessa får du tillgång till utbildningsmaterial, deltar i diskussioner och seminarier. Både individuella inlämningsuppgifter och grupparbeten förekommer.

Öppet hus

Välkommen på digitalt Öppet hus den 26 oktober!

Funderar du på att plugga ett YH-program eller kurs under våren 2024? Haka på vårt digitala Öppet hus den 26 oktober! Ett utmärkt tillfälle att få svar på dina frågor om utbildningen, yrkesrollen och studielivet hos oss! 

Få svar på frågor som:

  • Hur går utbildningen till?
  • Vad kan jag jobba med efter utbildningen?
  • Hur funkar distansstudier?
  • Vad krävs för att bli behörig?
  • Kan jag jobba samtidigt som jag pluggar?
  • Hur fungerar LIA?

På plats finns både utbildningsledare och studerande som svarar på dina frågor. 

När? 26 oktober klockan 18:00 - 19:00
Var?  Zoom 

Varmt välkommen! 

Varmt välkommen följande datum:

Datum:   2023-10-26    Tid:   18:00 - 19:00   Till öppet hus

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: KMA-ansvar inom bygg

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
YH Akademin
Holmgatan 22
791 71 Falun

Välkommen till YH Akademin – störst i Sverige på yrkeshögskoleutbildningar på distans! 

Vill du ta nästa steg i karriären eller utvecklas inom ditt yrke? Då är du på rätt plats! De senaste 25 åren har tusentals individer tagit sig vidare i karriären hos YH Akademin. Välj mellan ett brett utbud av utbildningar...

Läs mer om YH Akademin och visa alla utbildningar.

Highlights