Visa yhutbildningar.se som: Mobil

IP Grafisk produktion och form

Yrgo
Sammanfattning
Yh-utbildning
Göteborg
2 år
Heltid
Studiemedelsberättigad
0 SEK inkl. moms
Startdatum: augusti 2020 - Göteborg
Sista ansökan: 2020-04-15

IP Grafisk produktion och form

Studera grafisk produktion och form!

IP Grafisk produktion och form

Vill du arbeta specialiserat mot kommunikationsbranschen med digital originalframställning för olika medier och material?

Kommunikativ kompetens, kombinerad med erfarenhet av att framställa webbsidor och tryckfärdiga original efterfrågas av många företag och organisationer. Efter utbildningen kommer du att ha goda kunskaper i att samla in, sammanställa och formge information. Du lär dig producera text, typografi, bild, arbeta med färg och form samt att på ett professionellt sätt färdigställa en slutprodukt för print och webb.

De praktiska studiemomenten i utbildningen kopplas till branschens arbetsvillkor och teoretiska studier ger dig kunskap i att utforma kommunikation för olika målgrupper, samt att väga in estetiska och rättsliga hänsyn. Du ska ha intresse för att arbeta självständigt i projektform tillsammans med andra för att du med framgång ska klara utbildningen.

En tredjedel av utbildningen är arbetsplatsförlagd, så kallad LIA – Lärande i arbete, vilket ger dig unika möjligheter att knyta värdefulla kontakter.

Efter utbildningen 

Branschen har de senaste åren ökat sin produktion och sitt tjänsteutbud vilket ger ett växande behov av att nyanställa de närmaste åren. Regionalt finns ett konstant behov av personal med denna kompetens. Arbetsmarknaden finner du finns inom produktionsbolag, reklambyråer, inhouse, offentliga förvaltningar och organisationer samt grafiska företag. Tänkbara yrkesroller är originalare print och digitalt, teknisk originalare, AD-assistent, Final Art, grafisk producent, reklamproducent, grafisk formgivare, grafisk designer, premediaproducent eller befattning inom premedia.

Vill du vara den som tar ansvar för hela produktionsprocessen fram till en färdig medieprodukt, då har du din utbildning här.

För mer information om IP Grafisk produktion och form, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

För att ansöka till yrkeshögskolan krävs grundläggande behörighet. 

Särskilda förkunskaper

Minst betyg E i Engelska 6, Matematik 1a/b/c och Svenska 2, eller motsvarande.

Förutom ovanstående kurser krävs minst betyget E i Grafisk kommunikation 1, och Grafisk illustration i pixelgrafik, eller motsvarande.

Sökande ombeds även att skicka in ett arbetsprov, där man bedömer den sökandes stilistiska och kommunikativa förmåga samt grundläggande färdigheter i grafisk utformning. Du hittar arbetsprovet på skolans hemsida. 

Urval

Behöriga sökande kallas till muntligt och skriftlig/tekniskt prov. Proven bedöms utifrån kommunikativ och analytisk förmåga, tekniskt kunnande i programvaror, förmåga till noggrannhet samt språklig medvetenhet. Arbetsprovet samt övriga prov bedöms av sakkunnig branschföreträdare och representant från Yrgo.

Meriterande förkunskaper för urval

Genomförd godkänd utbildning på Medieprogrammet eller motsvarande. Ett års styrkt arbetslivserfarenhet med minimum 75% tjänst inom grafisk bransch eller motsvarande.

Poängen från samtliga prov, samt eventuella meriterande förkunskaper, vägs samman och utgör den poäng som den sökande rangordnas efter i fallande ordning. Den sökande som har högst sammanlagda poäng kommer först i urvalet.

Kursinnehåll

 • Bildteknik 45p
 • Digital teknik och produktion 50p
 • Examensarbete 25p
 • Färg- och kvalitetsstyrning 20p
 • Grafisk design 50p
 • Kommunikationsplanering 5p
 • LIA – Lärande i arbete 1, 60p
 • LIA – Lärande i arbete 2, 70 p
 • Projektinriktad grafisk teknik 35p
 • Projektledning och organisation 10p
 • Text och typografi 30p

Examen & Intyg

Efter avslutad utbildning erhåller du en kvalificerad yrkeshögskoleexamen.

Kostnader

Utbildningen är kostnadsfri och berättigar till CSN. Kostnader för studieresor och eget förbrukningsmaterial kan tillkomma.

Yrgo

Yrgo

Yrgo, högre yrkesutbildning Göteborg

Vill du läsa en utbildning som leder till jobb? Hos oss får du den kompetens som arbetslivet efterfrågar plus ett stort kontaktnät i branschen. Vi har ett stort urval av yrkeshögskoleutbildningar för dig som vill skaffa dig ett yrke, för...


Läs mer om Yrgo och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: IP Grafisk produktion och form

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Yrgo


Tel: 031 - 367 31 00
www.yrgo.se

Recensioner

Snittbetyg: 4

Baseras på 2 recensioner.

Simon
(5)
Väldigt nöjd med min utbildning här!
H
(3)
IP är på många vis en rolig utbildning, med stor bredd. Du har viss möjlighet att själv rikta in studierna mot det du gillar – grafisk form, illustration osv. En stor fördel är också att du har två långa praktikperioder. Men utbildningen har många nackdelar. Den största, tycker jag såhär efter en period ute i arbetslivet, är att den är så inr...
Visa mer

Kursinnehåll

 • Bildteknik 45p
 • Digital teknik och produktion 50p
 • Examensarbete 25p
 • Färg- och kvalitetsstyrning 20p
 • Grafisk design 50p
 • Kommunikationsplanering 5p
 • LIA – Lärande i arbete 1, 60p
 • LIA – Lärande i arbete 2, 70 p
 • Projektinriktad grafisk teknik 35p
 • Projektledning och organisation 10p
 • Text och typografi 30p
Beställ information

För att få mer information om IP Grafisk produktion och form via mejl, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Recensioner
(4,0)
Baseras på 2 recensioner.