Visa yhutbildningar.se som: Mobil

Mekatronik för konstruktörer

Yrgo
Sammanfattning
Korta YH-utbildningar
Göteborg
32 veckor
Deltid, distans
Startdatum: 2022-10-10 - Göteborg
Sista ansökan: 2022-10-02
Mekatronik för konstruktörer

Mekatronik för konstruktörer

Mekatronik för konstruktörer

En kortare YH-utbildning på 32 veckor som riktar sig till dig som är yrkesverksam inom CAD-konstruktion och behöver kompetensutveckling inom mekatronisk konstruktion. Utbildningen är kostnadsfri och har ett flexibelt upplägg så att du kan kombinera studierna med ditt arbete. Utbildningen har flera starter.

Vad är en kort yrkeshögskoleutbildning (YH)?

Korta YH-utbildningar är anpassade efter arbetsmarknadens behov och riktar sig till dig som vill vidareutbilda dig inom ett visst kompetensområde eller yrke. Utbildningarna är flexibla och kan oftast studeras på deltid, parallellt med ditt arbete och på distans. Alla korta YH-utbildningar är dessutom kostnadsfria och CSN-berättigande.

Till skillnad från de längre YH-utbildningarna ställer de korta YH-utbildningarna högre krav på förkunskaper. Det innebär ofta att du behöver ha tidigare erfarenhet inom ett visst yrkesområde eller bransch för att kunna bli antagen.

Undervisning och studieupplägg

Utbildningen går på deltid och distans. Det finns en stor flexibilitet för att du i mycket hög utsträckning ska kunna kombinera studierna med ditt arbete. Några tillfällen kommer att vara tidsbundna, men i övrigt kommer genomgångar och föreläsningar att spelas in så att du kan ta del av undervisningen när det passar dig. Undervisningen sker genom olika digitala verktyg så som Google Meet, Zoom och Yrgos digitala lärplattform.

Undervisningen består av en mix av inspelade föreläsningar, gruppdiskussioner, instuderingsmaterial och inlämningsuppgifter. Frivilliga handledningstillfällen erbjuds kontinuerligt under utbildningen i syfte att ge stöd, fördjupning och större reflektion.

Behörighet och Ansökan

Förkunskaper och behörighet

För att kunna bli antagen till utbildningen måste du uppfylla följande:

  • Grundläggande behörighet, vilket innebär att du har en gymnasieexamen eller motsvarande.Mer om vad grundläggande behörighet innebär.
  • Minst 6 månaders yrkeserfarenhet på heltid inom CAD-konstruktion.
  • Lägst en YH-utbildning minst omfattande 400 YH-poäng inom CAD-konstruktion eller motsvarande.

Ansökan

Du gör din ansökan digitalt genom att välja vilken eller vilka utbildningar du vill ansöka till och bifoga underlag som styrker att du ha de förkunskaper som krävs, till exempel betygskopior och tjänstgöringsintyg.

Utbildningens Innehåll

Mekatronisk konstruktion del A, 40 YH-poäng

Kursen ger de teoretiska och praktiska kunskaper om mekatronisk konstruktion och innefattar logikplan och
schemadiagram, komponenter och deras egenskaper samt relaterade program och verktyg. Kursen ger även kunskaper i elektrisk energiberäkning. Ekologisk och ekonomisk hållbarhet kommer att vara en bärande del av denna kurs.

Mekatronisk konstruktion del B, 40 YH-poäng

Kursen innehåller moment såsom 3D-integration och kabeldragning. Den studerande kommer få kunskaper om konstruktionsmetoder för olika kablar och hur dessa ska utföras och dokumenteras i 3D-modeller och 2D-ritningar.
I kursen ingår ett större övningsprojekt för att realisera hela konstruktionsprocessen.

Kursstarter

Den här utbildningen ges vid följande tillfällen:

Hösten 2022

Start: 10 oktober 2022
Sista ansökningsdag: 2 oktober 2022
Anmälningskod: YKMFK22

Yrgo

HITTA DIN FRAMTID HOS YRGO

En yrkeshögskoleutbildning ger dig precis den kompetens som arbetslivet efterfrågar. Välj bland vårt stora och breda utbud. Yrgo, högre yrkesutbildning Göteborg, är en del av utbildningsförvaltningen i Göteborgs Stad och har ett av Sveriges bredaste utbud av yrkeshögskoleutbildningar. Varje år...


Läs mer om Yrgo och visa alla utbildningar.

Hitta till utbildaren

Yrgo


Tel: 031 - 367 31 00
Fax 031 - 367 31 20
www.yrgo.se

Recensioner

Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.