Visa yhutbildningar.se som: Mobil

UX Designer

Yrgo
Sammanfattning
Yh-utbildning
Göteborg
2 år
Heltid
Studiemedelsberättigad
0 SEK inkl. moms
Svenska
Startdatum: januari 2021 - Göteborg
Sista ansökan: 2019-10-15

UX Designer

Ux Designer

Vad har de bästa webbplatserna, apparna och systemen gemensamt? De är alla lätta att använda och lätta att förstå. Som UX-designer är det ditt jobb att skapa den allra bästa användarupplevelsen för människor, alltså att skapa produkter och tjänster som gör vardagen både enklare och roligare.

Om utbildningen 

Under den tvååriga utbildningen får du lära dig att förstå människor och deras behov i relation till en produkt, tjänst eller företeelse. Du lär dig hur du samlar in och tolkar data, hur du tar det stora språnget från data till konceptidé, hur du går från idé till de första prototyperna, testar dem och sedan hur resten av utvecklingsprocessen ser ut.

Förutom design för mobil, webb och dator får du också titta på design av övergripande tjänster, och på hur varumärke, affärsidé och företagsstrategier påverkar och inspirerar design. Du lär dig undersöka människors behov och att hitta lösningar som passar både användare, företag och samhälle.

Skolan har ofta föreläsare från industrin och flera kurser har moment där innehållet tillämpas direkt i ett projekt med en extern uppdragsgivare. Dessutom sker vissa projekt i samarbete med studerande på andra utbildningar (exempelvis Webbutvecklare och Digital Designer), så att ni får öva på era yrkesroller.

Cirka en tredjedel av utbildningen består av LIA (lärande i arbete), vilket är yrkeshögskolans version av praktik. Under LIA:n får du arbetslivserfarenhet, träning i yrkesrollen och kontakter i arbetslivet som mycket väl kan leda till jobb efter examen.

Vad gör en UX-designer?

Som UX-designer skapar du samspelet mellan människor och olika interaktiva produkter, system och tjänster. Du kan tänkas arbeta med designen av till exempel program eller appar, webbplatser, spel, onlinetjänster eller specialiserade system som exempelvis infotainmentsystem i bilar.

Efter avslutad utbildning kan du jobba som UX-designer eller interaktionsdesigner.

Vem passar som UX-designer?

Du är social, serviceinriktad och nyfiken på människors behov och beteenden. Du ifrågasätter gärna befintliga lösningar och system och funderar på hur man kan förbättra dem. Som UX-designer behöver du dessutom vara noggrann och kunna se detaljer samtidigt som du hela tiden har ett helhetsperspektiv.

Hur ser arbetsmarknaden ut?

Behovet av UX-designer ökar i takt med att allt fler aktiviteter inom företag och organisationer styrs via digitala kanaler. Personer med kunskap om UX behövs inom den privata sektorn såväl som inom offentliga verksamheter.

För mer information om UX Designer, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Behörighet

För att ansöka till yrkeshögskolan krävs grundläggande behörighet för yrkeshögskolestudier. Vad grundläggande behörighet innebär styrs av när du studerade på gymnasienivå.

För att vara behörig till UX Designer behöver du även ha minst betyg E i följande ämnen eller motsvarande kunskaper:

 • Engelska 6
 • Svenska 2
 • Matematik 2
 • Digitalt skapande 1

Ansökan

Kompletterande uppgift och intervju

Skolan granskar alla ansökningar löpande. Om du uppfyller behörighetskraven kommer du att få instruktioner till en uppgift som skolan skickar den 18 oktober. Du har en vecka på dig att göra klart uppgiften – deadline är den 25 oktober klockan 17.00. Du bör lägga cirka 20 timmar på uppgiften. Uppgiften består av analys och en enklare designuppgift. Du väljer själv om du vill arbeta med digitala verktyg, eller om du hellre vill skissa för hand och sedan skanna in dina skisser. Skolan bedömer uppgiften utifrån hur du resonerar kring användbarhet och användarupplevelse och hur väl du kan genomföra dina tankar i praktiken.

Du som uppfyller behörighetskraven kommer också att bli kallad till ett muntligt prov på skolan där ni diskuterar din inlämnade uppgift, din bakgrund, och varför du valt att söka till utbildningen.

Urval

Urvalet baseras på en samlad bedömning av både inlämningsuppgiften och intervjun. Bedömningen görs av en sakkunnig branschföreträdare och en representant från Yrgo.

Kursinnehåll

 • Användarcentrerad design och design thinking, 50p
 • Användbarhet och prototypdesign, 40p
 • Examensarbete, 30p
 • LIA – Lärande i arbete, 130p
 • Process och metod inom UX, 40p
 • Tjänstedesign, 30p
 • Facilitation innovation, 40p
 • UX-strategi och varumärkesupplevelse, 40p

Samarbetspartners

 • Agens
 • Berge Consulting
 • Creuna
 • Humblebee
 • Publicis Sapient
 • Semcon Sweden
 • Volvo Construction Equipment
 • Volvo Information Technology
 • Volvo Personvagnar

Examen & Intyg

Utbildningen leder till en kvalificerad yrkeshögskolexamen. 

Kostnader

Utbildningen är statligt finansierad och berättigar till studiestöd. Kostnader för studieresor och eget förbrukningsmaterial kan tillkomma.

Yrgo

Yrgo

Yrgo, högre yrkesutbildning Göteborg

Vill du läsa en utbildning som leder till jobb? Hos oss får du den kompetens som arbetslivet efterfrågar plus ett stort kontaktnät i branschen. Vi har ett stort urval av yrkeshögskoleutbildningar för dig som vill skaffa dig ett yrke, för...


Läs mer om Yrgo och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: UX Designer

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Yrgo


Tel: 031 - 367 31 00
www.yrgo.se

Beställ information

För att få mer information om utbildningen UX Designer från Yrgo, fyll i följande uppgifter:

Recensioner

Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.