BI-Analyst med AI-kompetens

YrkesAkademin Yrkeshögskola
Sammanfattning
YH-utbildning
Distans
2 år
Heltid
CSN-berättigad

Ansökan

Ansök till utbildningen på ya.se/yrkeshogskola/bi-analyst-med-ai-kompetens/

BI-Analyst med AI-kompetens

Om utbildningen

Vad är BI (business intelligence)?

Business intelligence är ett begrepp som beskriver processer och metoder av datainsamling, analys och visualisering. Business intelligence hjälper företag att förstå sin verksamhet bättre och fatta mer datadrivna beslut.

Vad gör en Business Intelligence Analytiker?

Som Business intelligence analytiker är du ansvarig för att samla in, analysera och presentera data för att hjälpa organisationer och företag nå nya insikter och fatta strategiska affärsbeslut.

I rollen samlar du in affärsdata från källor som försäljningssiffror, omsättning eller marknadsundersökningar. Den här datan tolkas sedan för att hitta mönster för att förbättra produktutveckling, marknadsföring, strategier och andra affärsbeslut.  

Som business intelligence analytiker har du företagets resultat i fokus och räknar på KPI:er, gör observationer, visualiserar samt undersöker för att hitta nya insikter att dra lärdom av.  

Du kommer också att fördjupa dig inom Artificiell Intelligence och Machine Learning och hjälpa företag att utvecklas och växa med dessa tekniker. Du jobbar även med Excel, Power BI, SQL och Python.

Vem passar utbildningen för? 

Vill du kombinera din känsla för data med att utveckla innovativa strategier som hjälper företag att hitta den bästa vägen framåt? Då är detta en yrkesroll för dig! För att trivas i yrkesrollen är det bra att ha en stark analytiska förmåga, vara duktig på att kommunicera, samt ha ett intresse för teknik och siffror. 

Jobbmöjligheter efter examen

Efter utbildningen kan du arbeta inom flera olika branscher, som exempelvis finans, försäljning eller marknadsföring. Just nu är BI-analytiker en eftertraktad roll hos många företag. Allt fler verksamheter förstår värde av databaserade affärsbeslut. Därför finns det goda arbetsmöjligheter för dig efter examen.

För mer information om BI-Analyst med AI-kompetens, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Varför välja YrkesAkademin Yrkeshögskola?

Samarbete med branscher

Praktik/LIA

Distansutbildning med tillfällen på plats

Så ansöker du

Grundläggande behörighet:

  1. Har en gymnasieexamen i gymnasieskolan eller inom kommunal vuxenutbildning

  2. Alternativt har en svensk eller utländsk utbildning som motsvarar kraven i 1

  3. Alternativt är bosatt i Danmark, Finland, Island eller Norge och där är behörig till motsvarande utbildning

  4. Alternativt genom svensk eller utländsk utbildning, praktisk erfarenhet eller på grund av någon annan omständighet har förutsättningar att tillgodogöra sig utbildningen.

Särskilda förkunskaper: 

Lägst betyget E/3/G i följande kurser eller motsvarande kunskaper

Engelska 6
Programmering 1
Matematik 2

Yrkeserfarenhet: Ingen yrkeserfarenhet krävs.

Saknar du behörighet?

Preparandutbildning: 

För att uppfylla det särskilda förkunskapskraven har du möjlighet att läsa en preparandkurs, som motsvarar gymnasiets Programmering 1 och Matematik 2. Preparandutbildningen består av webbaserade självstudier, där du studerar i din egen takt utan att vara kopplad mot en lärare. Läs mer om preparandutbildningen och boka en plats på ya.se/yrkeshogskola/bi-analyst-med-ai-kompetens/

Reell kompetens: 

Saknar du fullständig gymnasieexamen eller de särskilda förkunskapskrav som behövs för den utbildning du vill läsa? Då kan du på olika sätt visa att du ändå har den kompetens som krävs och därmed få behörighet till utbildningen. Det kallas reell kompetens.

Reell kompetens betyder att du har de kunskaper som krävs, men har fått dem på andra sätt än genom skolan. Det kan vara att du arbetat inom yrket/branschen, läst andra kurser som motsvarar behörighetskraven eller att du på annat sätt skaffat dig den kompetens som du behöver. 

Läs mer om reell kompetens och fyll i formulär för kompetenskartläggning på ya.se/yrkeshogskola/bi-analyst-med-ai-kompetens/

Examen & Intyg

Utbildningen leder till Yrkeshögskoleexamen.

Kostnader

Utbildningen är kostnadsfri och berättigar till studiemedel från CSN. De studerande står själva för t.ex. kurslitteratur och eventuella resor.

YrkesAkademin Yrkeshögskola

Ta nästa kliv i karriären med en YH-utbildning från YrkesAkademins Yrkeshögskola!

Vill du studera och komma in i arbetslivet snabbt? Då är en YH-utbildning perfekt för dig! Hos oss hittar du ett brett utbud av YH-utbildningar, inom allt från Bygg, Hotell och IT till Vård och Omsorg. Våra utbildningar och kurser...


Läs mer om YrkesAkademin Yrkeshögskola och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: BI-Analyst med AI-kompetens

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

YrkesAkademin Yrkeshögskola

Holmgatan 22
791 71 Falun


Beställ information

För att få mer information om utbildningen BI-Analyst med AI-kompetens från YrkesAkademin Yrkeshögskola, fyll i följande uppgifter:

Recensioner

Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.