ESS - Energy/Battery Storage Systems

YrkesAkademin Yrkeshögskola
Sammanfattning
Korta YH-utbildningar
Distans
Distans
6 veckor
Heltid, distans
CSN-berättigad
Startdatum: 2023-05-08 - Distans
ESS Energy/Battery Storage Systems

Om utbildningen

Detta är en kort YH-kurs på bara 6 veckor

Stärk kompetensen med en kort kurs i ESS – Energy/Battery Storage Systems

Denna kurs fungerar som kompetensutveckling för dig som redan är yrkesverksam och som arbetar med energilagringsaspekten av omställningen från konventionella drivmedel till alternativa drivsystem. För att kunna sätta in kunskapen i rätt sammanhang krävs att man är bekant med industrins processer och logistikkedjor varför krav på yrkeserfarenhet ställts som särskilda förkunskaper såväl som att utbildningen bygger vidare på kunskaper från teknikprogrammet, eller annan likvärdig utbildning, där kunskaper i matematik, fysik och el ingår. Den studerande behöver ha en grundförståelse för fysikaliska sammanhang och matematiska modeller för att tillgodogöra sig utbildningens innehåll.

Vem är kursen för?

Målgruppen för denna utbildning är ingenjörer/konstruktörer/tekniker som med goda förkunskaper kan tillgodogöra sig innehållet med behållning. Även montörer i batterifabriker kan med behållning ta del av kompetensutvecklingen. YrkesAkademins distanspedagogik med förinspelat material och inspelade webbinarier möjliggör för den studerande att arbeta parallellt med sina studier.

Kursens upplägg

Utbildningen bedrivs nätbaserat och går på 100% studietakt, seminarier förläggs i den mån det går till sen eftermiddag/kväll för att möjliggöra studier parallellt med arbete. I undervisningen varvas föreläsningar i realtid med förinspelat material som grund för diskussion och reflektion. Inslag där de studerande får arbeta tillsammans gruppvis. Vi erbjuder drop-in 1-2 h per vecka, stöd för samtliga. Kursen (lektioner och kurslitteratur) bedrivs på engelska.

För mer information om ESS - Energy/Battery Storage Systems, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Varför välja YrkesAkademin Yrkeshögskola?

Samarbete med branscher

Praktik/LIA

Distansutbildning med tillfällen på plats

Så ansöker du

Särskilda förkunskaper:

1 års yrkeserfarenhet (heltid). Denna korta utbildning är en ren kompetensutveckling för redan yrkesverksamma inom industrin som arbetar med omställningen från konventionella drivmedel till eldrift med hjälp av energilagring i batterier. Den lämpar sig för ingenjörer/konstruktörer/tekniker. För att kunna sätta in kunskapen i rätt sammanhang krävs att man är bekant med industrins produktutveckling och processer.

Typ av yrkeserfarenhetsområde: Ingenjör, konstruktör, tekniker inom industri med inriktning el, energi och/eller batterilagring

Kostnader

Utbildningen är kostnadsfri och berättigar till studiemedel från CSN. De studerande står själva för t.ex. kurslitteratur och eventuella resor.

YrkesAkademin Yrkeshögskola

Ta nästa kliv i karriären med en YH-utbildning från YrkesAkademins Yrkeshögskola!

Vill du studera och komma in i arbetslivet snabbt? Då är en YH-utbildning perfekt för dig! Hos oss hittar du ett brett utbud av YH-utbildningar, inom allt från Bygg, Hotell och IT till Vård och Omsorg. Våra utbildningar och kurser...


Läs mer om YrkesAkademin Yrkeshögskola och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: ESS - Energy/Battery Storage Systems

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

YrkesAkademin Yrkeshögskola

Holmgatan 22
791 71 Falun

Tel: 023-584 00
ya.se


Beställ information

För att få mer information om utbildningen ESS - Energy/Battery Storage Systems från YrkesAkademin Yrkeshögskola, fyll i följande uppgifter:

Recensioner

Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.