Power Grids – Smarta Elnät

YrkesAkademin Yrkeshögskola
Sammanfattning
Korta YH-utbildningar
Distans
Distans
15 veckor
Heltid, distans
Studiemedelsberättigad
Startdatum: 2023-10-02 - Distans
Smarta Elnät

Om utbildningen

Öka din kunskap inom Power Grids - Smarta elnät

Vill du lära dig mer om hur vi kan ställa om vårt elnät inför en klimatsmart framtid? Nu kan du ta ett karriärsprång med denna korta kurs! Denna kurs ger dig översiktlig förståelse för elnätets uppbyggnad och dess aktörer. Du kommer även att få ökad kompetens inom elnätsinfrastruktur, elnätskomponenter, digital överföring och kontrollsystem.

Efter kursen kommer du även ha kunskap inom smarta elnät och den teknikutveckling som leder fram till ett framtida flexibelt elnät. Du kommer även ha lärt dig mer om förnybar elproduktion så som vind, sol, vatten och biogas.

Möjlighet till ESA19-certifiering efter kursen

Under kursen har du möjlighet att certifieras för ESA19. ESA19 är Energibranschens gemensamma säkerhetsanvisningar för att förebygga skada orsakad av el. 

Att certifieras för ESA19 under kursen är valfritt. 

Kursens upplägg

Denna kurs går på distans under 15 veckor, med en fysisk träff på lämplig ort. Varje delkurs examineras separat. Undervisningen består av inspelat material, webinar, handledartid och övningsuppgifter. All undervisning spelas in och kan ses i efterhand på vår lärportal. Detta gör att kursen går att läsas parallellt med arbete. Seminarietillfällena omfattar två tillfällen/vecka á 2 h vardera. 

För mer information om Power Grids – Smarta Elnät, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Varför välja YrkesAkademin Yrkeshögskola?

Samarbete med branscher

Praktik/LIA

Distansutbildning med tillfällen på plats

Så ansöker du

Särskilda förkunskapskrav:

Yrkeserfarenhet minst 6 månader inom elkraftsbranschen, eller motsvarande kunskaper där ellära ingår. Denna yrkeserfarenhet kan motsvaras från högre utbildning eller utbildning med praktik/LIA i minst 10 veckor.

Saknar du behörighet? Bli behörig med reell kompetens!

Reell kompetens:

Saknar du de särskilda förkunskapskrav som behövs för den kurs du vill läsa? Då kan du på olika sätt visa att du ändå har den kompetens som krävs och därmed få behörighet till utbildningen. Det kallas reell kompetens.

Reell kompetens betyder att du har de kunskaper som krävs, men har fått dem på andra sätt än genom skolan. Det kan vara att du arbetat inom yrket/branschen, läst andra kurser som motsvarar behörighetskraven eller att du på annat sätt skaffat dig den kompetens som du behöver.  Läs mer om reell kompetens och fyll i formulär för kompetenskartläggning på: ya.se/yrkeshogskola/power-grids-smarta-elnat/?location=distans

Kostnader

Utbildningen är kostnadsfri och berättigar till studiemedel från CSN. De studerande står själva för t.ex. kurslitteratur och eventuella resor.

YrkesAkademin Yrkeshögskola

Ta nästa kliv i karriären med en YH-utbildning från YrkesAkademins Yrkeshögskola!

Vill du studera och komma in i arbetslivet snabbt? Då är en YH-utbildning perfekt för dig! Hos oss hittar du ett brett utbud av YH-utbildningar, inom allt från Bygg, Hotell och IT till Vård och Omsorg. Våra utbildningar och kurser...


Läs mer om YrkesAkademin Yrkeshögskola och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Power Grids – Smarta Elnät

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

YrkesAkademin Yrkeshögskola

Holmgatan 22
791 71 Falun


Beställ information

För att få mer information om utbildningen Power Grids – Smarta Elnät från YrkesAkademin Yrkeshögskola, fyll i följande uppgifter:

Recensioner

Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.